Σιδηροδρομικός σταθμός Firenze Santa Maria Novella

Ο κεντρικός σταθμός της Φλωρεντίας ονομάζεται Firenze Santa Maria Novella (αναζητήστε σήματα που αναγγέλλουν το "Firenze SMN"). Ο σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται στη βορειοδυτική γωνία της κεντρικής Φλωρεντίας , σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τα περισσότερα τουριστικά αξιοθέατα της Φλωρεντίας.

Πολλές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων δύο σημείων internet, βρίσκονται μέσα στο σταθμό. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τις αποσκευές σας στο αριστερό χώρο αποσκευών στο ισόγειο.

Το κόστος είναι περίπου 4 € για τις πρώτες πέντε ώρες.

Μπορείτε να πάτε στο υπόγειο για να φτάσετε στο παντοπωλείο CONAD, όπου μπορείτε να πάρετε σνακ για να πάτε.

Ο σταθμός λεωφορείων SITA βρίσκεται ακριβώς στα δεξιά σας αν έχετε βγει από το σταθμό και προσανατολιστείτε προς τον εκκλησάκι της Santa Maria Novella. Δείτε το χάρτη στην επάνω δεξιά γωνία.

Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Φλωρεντίας, Firenze Santa Maria Novella, βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας. Τα περισσότερα τουριστικά αξιοθέατα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το σταθμό. Αυτό είναι πιθανόν ο τόπος που θέλετε να καταλήξετε για να ξεκινήσετε τις διακοπές σας. Είναι ένα πολυάσχολο μέρος. Περίπου 60 εκατομμύρια άνθρωποι το χρόνο περνούν από αυτό.

Προορισμοί τρένων υψηλής ταχύτητας από τη Φλωρεντία

Πολλά τρένα υψηλής ταχύτητας προέρχονται από το Firenze SMN.

Τα περισσότερα από τα σημαντικά αστικά λεωφορεία (πορτοκαλί) σταματούν στο δρόμο από το σταθμό Via Valfonda.

Υπάρχει επίσης στάση ταξί έξω από την κύρια είσοδο του σταθμού, όπου θα βρείτε επίσης το λεωφορείο της Φλωρεντίας.

Υπάρχει ένα γραφείο τουριστικής πληροφορίας προς τα αριστερά καθώς βγαίνετε από το σταθμό από το τρένο σας. Είναι ανοιχτό από τις 8:30 π.μ. έως τις 9:00. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ένα ξενοδοχείο με επιπλέον χρέωση.

Το γραφείο πληροφοριών τρένων βρίσκεται στα δεξιά σας απέναντι από το πέμπτο κομμάτι ( binario 5).

Κοντά στο κομμάτι 16 είναι οι αποσκευές, ανοιχτές από τις 6 το μεσημέρι (υπόκεινται σε αλλαγή).

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια στο Salone Biglietti ή να χρησιμοποιήσετε τα αυτόματα μηχανήματα εισιτηρίων. Περιμένετε μεγάλες γραμμές, ειδικά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Προσπαθώ να αγοράσω εισιτήρια για το εξερχόμενο ταξίδι μου λίγο μετά την άφιξή μου στη Φλωρεντία, καθώς οι γραμμές μπορεί να είναι μεγάλες. Τα παράθυρα των εισιτηρίων ( σπορτέλι ) είναι ανοιχτά από τις 7:30 έως τις 8 μ.μ. (μπορεί να αλλάξουν).

Εάν έχετε ένα περιφερειακό εισιτήριο καλό για αρκετούς μήνες, βεβαιωθείτε ότι είστε στα κίτρινα μηχανήματα πριν επιβιβαστείτε στο τρένο σας. Υπάρχει μεγάλο πρόστιμο για να μην το κάνετε αυτό. Εάν ξεχάσετε, δοκιμάστε να συγκρίνετε έναν αγωγό με το τρένο όσο πιο γρήγορα μπορείτε και να εξηγήσετε την κατάστασή σας. Υπάρχει ακόμα πρόστιμο 5 ευρώ, αλλά είναι καλύτερο από το πρόστιμο 50 ευρώ για ιππασία χωρίς έγκυρο εισιτήριο.

Άλλοι σταθμοί τρένων στη Φλωρεντία

Η Φλωρεντία διαθέτει δύο άλλους, μικρότερους σιδηροδρομικούς σταθμούς, που ονομάζονται σταθμός Campo di Marte και σταθμός Firenze Rifredi.

Αν θέλετε να φτάσετε στο κέντρο της Φλωρεντίας, θα θέλετε να τα παραλείψετε και να φτάσετε στο σταθμό Firenze Santa Maria Novella. Τα σήματα συνήθως θα λέγονται "Firenze SMN".

Εναλλακτική λύση για το τρένο: λεωφορεία SITA

Τα λεωφορεία SITA θα σας μεταφέρουν σε πολλούς προορισμούς στην Τοσκάνη. Η τιμή είναι περίπου η ίδια με το ταξίδι με το τρένο , εκτός από το ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα λεωφορεία είναι πιο βολικά, ειδικά αν δεν έχετε πολλές αποσκευές και θέλετε να φτάσετε στο κέντρο της πόλης. Για παράδειγμα, ο σιδηροδρομικός σταθμός της Σιένα είναι έξω από την πόλη, αλλά το λεωφορείο θα σας μεταφέρει στο κέντρο της πόλης, οπότε το λεωφορείο είναι ο συνιστώμενος τρόπος να πάτε. Το πρόγραμμα SITA Florence στο Σιένα.