Φλωρεντία Ιταλία ταξιδιωτικός οδηγός

Ανακαλύψτε την Αναγέννηση της Ιταλίας στην αγαπημένη πόλη της Τοσκάνης

Η Φλωρεντία βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής της Τοσκάνης της Ιταλίας στη δυτική Ιταλία κατά μήκος του ποταμού Άρνο. Βρίσκεται 172 μίλια βόρεια της Ρώμης και 185 μίλια νότια του Μιλάνου. Η Φλωρεντία είναι η πρωτεύουσα της περιοχής της Τοσκάνης και έχει πληθυσμό περίπου 400.000 κατοίκων, με περίπου 200.000 κατοίκους σε προαστιακές περιοχές.

Δείτε επίσης:

Πότε να πάτε

Οι στενές λωρίδες της Renaissance Firenze είναι φραγμένες με τους ιδανικούς τουρίστες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Η άνοιξη (Απρίλιος και Μάιος) ή το Φθινόπωρο (Σεπτέμβριος και Οκτώβριος) είναι πολύ καλύτερα, αν και είναι ακόμα τουριστική περίοδος. Οι τουρίστες συρρέουν στη Φλωρεντία και στο Πάσχα. Ο Νοέμβριος μπορεί να είναι εντάξει αν φέρνετε ζεστά ρούχα και αναμένετε λίγη βροχή

Πού να μείνετε στη Φλωρεντία

Οι περισσότεροι λαοί προτιμούν να μείνουν στο ιστορικό κέντρο για να θαυμάσουν την αναγεννησιακή αρχιτεκτονική της Φλωρεντίας. Η Ιταλία Travel έχει συστάσεις για τα κορυφαία ξενοδοχεία στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας . Μια διαμονή στους λόφους έξω από τη Φλωρεντία είναι επίσης ανταμείβοντας. Απολαύσαμε τη διαμονή μας στο Villa Le Piazzole , όπου μια σύντομη και ευχάριστη κατηφόρα με τα πόδια στη Φλωρεντία σας μεταφέρει κατευθείαν στο Ponte Vecchio.

Διαβάστε κριτικές για ξενοδοχεία σε Φλωρεντία για TripAdvisor

Φλωρεντία Κορυφαία αξιοθέατα

Για περισσότερα πράγματα να κάνετε στη Φλωρεντία, δείτε τα Top 10 πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Φλωρεντία , από την Ιταλία για τους επισκέπτες.

Φαγητό και ποτό

Η κουζίνα της Τοσκάνης είναι παγκοσμίως γνωστή για απλούς συνδυασμούς απολύτως φρέσκων συστατικών. Δοκιμάστε το Florentine T-Bone bistecca alla fiorentina (αλλά προσέξτε ότι περιλαμβάνεται στο μενού με τιμές 100 γρ. - και αυτό το bistecca είναι συνήθως τεράστιο). Το Tripe είναι επίσης μια ειδικότητα, όπως και η σούπα ψωμιού που ονομάζεται ribollita. Οι εκκινητές της Τοσκάνης περιλαμβάνουν crostini και bruschetta , φρυγανισμένο ψωμί με διάφορες γαρνιτούρες.

Καλύτερο πρωινό: Cucciolo Bar Pasticceria. Γνωστή για το Bombolone του, ένα είδος ντόνατς της Τοσκάνης που εδώ μαγειρεύεται και στέλνει αμέσως στην πόλη ένα αλεξίπτωτο από την κουζίνα στον επάνω όροφο, έτσι ώστε ο καθένας να γλιστράει στο μπροστινό μέρος του μπαρ, όπου μπορείτε να το πιάσετε και να πιείτε κάτω. Το μπομπολόνι σας για πρωινό δεν είναι πιο φρέσκο ​​από αυτό.

Μεσημεριανό στην Αγορά Αν βρείτε το δρόμο σας μέσα από τη ζούγκλα από δερμάτινα παλτά και τσάντες στην αγορά της Piazza di San Lorenzo, θα δείτε το παλιομοδίτικο σημάδι που αναγγέλλει το αγαπημένο σημείο μεσημεριανού Piero: Trattoria Gozzi. "Απλό φαγητό της Τοσκάνης, πάντα συσκευασμένο", είπε ο Piero. Είχε δίκιο. Στις μέρες του τέλους Οκτωβρίου, σχεδόν 2 το απόγευμα, δεν μπορούσαμε να μπουν μέσα. υπήρχαν τουλάχιστον 45 λεπτά αναμονή. Το Gozzi είναι ανοιχτό μόνο για μεσημεριανό γεύμα. Πάρτε εκεί νωρίς!

Ποτά με θέα στη βιβλιοθήκη της Oblate Η βιβλιοθήκη του Oblate είναι πρώην μοναστήρι. οι καλόγριες εδώ έκαναν τα ρούχα για το παρακείμενο νοσοκομείο - μπορείτε να δείτε τις μπανιέρες στο πάτωμα. Και υπάρχει πραγματικά μια ιστορική βιβλιοθήκη εδώ. Αλλά το αστέρι της παράστασης είναι το καφενείο του δεύτερου ορόφου με θέα τον τρούλο του ντουόμο.

Δείπνο με κρασί: Ristorante Enoteca Pane e Vino Οι αδελφοί Gilberto και Ubaldo Pierazzuoli είναι παθιασμένοι με το κρασί. Το Pane e Vino διακλαδίζεται από το πάθος τους και γίνεται ένα πλήρως εξοπλισμένο εστιατόριο, όπου κάποιος τρώει παραδοσιακή κουζίνα της Τοσκάνης με μερικές σύγχρονες ανατροπές, τις εκπλήξεις που ενθουσιάζουν τον ουρανίσκο σας ότι πολλά παραδοσιακά εστιατόρια λείπουν. Ήταν το καλύτερο φαγητό που είχα στη Φλωρεντία - και ένα γεύμα εδώ με καλό κρασί έρχεται σε λογική τιμή. Βρείτε το εστιατόριο στην Piazza di Cestello 3 / r.

Τοπικά λεωφορεία στη Φλωρεντία

Η ATAF και η LI-NEA διατηρούν μαζί το σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης. Τα εισιτήρια και τα λεωφορεία μπορούν να αγοραστούν στο περίπτερο του εισιτηρίου ATAF στην πλατεία Piazza Stazione (μπορείτε επίσης να πάρετε ένα χρονοδιάγραμμα των λεωφορείων). Μπορείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο λεωφορείου σε οποιονδήποτε καπνοπωλητή (που υποδεικνύεται με ένα μεγάλο "Τ" σε μαύρο σημείο στο εξωτερικό του καταστήματος) που εμφανίζει ένα πορτοκαλί αυτοκόλλητο ATAF στην πόρτα ή το παράθυρο. Όλα τα εισιτήρια πρέπει να φέρουν χρονική σφραγίδα χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα που υπάρχουν στα λεωφορεία. Αργά τη νύχτα (9.00 μ.μ. έως 6.00 π.μ.) τα εισιτήρια μπορούν συνήθως να αγοραστούν από τον οδηγό του λεωφορείου.

Φλωρεντία Ταξί

Η Φλωρεντία εξυπηρετείται από εταιρείες ταξί: Ραδιόφωνο Ταξί και Ταξί Socota . Το Socota είναι το μεγαλύτερο. Πιθανότατα δεν θα είστε σε θέση να χαλάσετε μια καμπίνα, θα ήταν καλύτερα να βρείτε μια στάση ταξί ή καλώντας.

Ραδιόφωνο ταξί. Τηλ: 055 4499/4390.

Socota :: 055 4242 ή 055 4798, ο ιστότοπος έχει τιμολόγια.

Πάρκινγκ στη Φλωρεντία

Η Φλωρεντία διαθέτει μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στο χώρο στάθμευσης στην πόλη. Κάντε κλικ στο "Parcheggiare" για να πάρετε ένα χάρτη των χώρων στάθμευσης.