Επισκεφτείτε το Palazzo Vecchio στη Φλωρεντία

Το Palazzo Vecchio είναι ένα από τα πιο σημαντικά και διάσημα κτίρια της Φλωρεντίας . Ενώ το κτίριο εξακολουθεί να λειτουργεί ως δημαρχείο της Φλωρεντίας, μεγάλο μέρος του Palazzo Vecchio είναι ένα μουσείο. Ακολουθούν τα κυριότερα στιγμιότυπα για το τι πρέπει να δείτε σε μια επίσκεψη στο Palazzo Vecchio στη Φλωρεντία.

Τι να δείτε στο ισόγειο

Είσοδος: Η είσοδος στο Palazzo Vecchio συνοδεύεται από αντίγραφο του Δαβίδ του Μικελάντζελο (το πρωτότυπο βρίσκεται στην Ακαδημία) και το άγαλμα του Ηρακλή και του Κάκου από τον Μπακσιό Μπαντινέλι.

Πάνω από την πόρτα υπάρχει ένα πανέμορφο μετωπικό τετράγωνο που βρίσκεται σε μπλε φόντο και πλαισιώνεται από δύο επιχρυσωμένα λιοντάρια.

Cortile di Michelozzo: Ο καλλιτέχνης Michelozzo σχεδίασε την αρμονική εσωτερική αυλή, η οποία περιλαμβάνει arcading που ξεκίνησε με επιχρυσωμένες στήλες, ένα αντίγραφο ενός σιντριβανιού από τον Andrea del Verrocchio (το πρωτότυπο βρίσκεται μέσα στο ανάκτορο) και τοίχους ζωγραφισμένο με πολλές σκηνές της πόλης.

Τι να δείτε στον δεύτερο όροφο (1ος όροφος Ευρωπαϊκό)

Salone dei Cinquecento: Το τεράστιο "Δωμάτιο των Πεντακοσίων" κάποτε κρατούσε το Συμβούλιο των Πεντακοσίων, ένα διοικητικό όργανο που δημιούργησε ο Σαβονάρλαλα κατά τη διάρκεια του μικρού του σταδίου. Το μακρύ δωμάτιο είναι σε μεγάλο βαθμό διακοσμημένο με έργα του Giorgio Vasari, ο οποίος ενορχηστρώνει τον επανασχεδιασμό του δωματίου στα μέσα του 16ου αιώνα. Περιέχει ένα περίτεχνο, καφασωμένο και ζωγραφισμένο το ανώτατο όριο, το οποίο αναφέρει την ιστορία της ζωής του Cosimo I de Medici και στους τοίχους γιγαντιαίες απεικονίσεις σκηνών μάχης από τις νίκες της Φλωρεντίας πάνω από τους αντιπάλους Σιένα και Πίζα.

Ο Leonardo da Vinci και ο Michelangelo ανατέθηκαν αρχικά να παραγάγουν έργα για αυτό το δωμάτιο, αλλά αυτές οι τοιχογραφίες έχουν «χαθεί». Πιστεύεται ότι οι τοιχογραφίες του Λεονάρντο "Battle of Anghiari" εξακολουθούν να υπάρχουν κάτω από ένα τοίχωμα του δωματίου. Το σχέδιο "Μάχη του Cascina" του Michelangelo, το οποίο είχε ανατεθεί επίσης για το δωμάτιο αυτό, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ στους τοίχους του Salone dei Cinquecento, καθώς ο κύριος καλλιτέχνης κλήθηκε στη Ρώμη για να εργαστεί στο παρεκκλήσι της Σιξτίνης πριν μπορέσει να ξεκινήσει την εργασία του Palazzo Vecchio.

Αλλά το άγαλμά του "Genius of Victory" που βρίσκεται σε μια θέση στο νότιο άκρο του δωματίου αξίζει μια ματιά.

Το Studiolo: Vasari σχεδίασε αυτή την πολυτελή μελέτη για τον Francesco I de Medici, την εποχή εκείνη ο Μεγάλος Δούκας της Τοσκάνης. Το Studiolo είναι διακοσμημένο από το δάπεδο μέχρι το ανώτατο όριο με έργα χειροτεχνίας των Vasari, Alessandro Allori, Jacopo Coppi, Giovanni Battista Naldini, Santi di Tito και τουλάχιστον δώδεκα άλλους.

Τι να δείτε στον τρίτο όροφο (Ευρωπαϊκός όροφος 2ου ορόφου)

Loggia del Saturno: Αυτό το μεγάλο δωμάτιο περιέχει ένα περίτεχνο οροφή ζωγραφισμένο από τον Giovanni Stradano, αλλά είναι πιο γνωστό για την εκπληκτική θέα στην κοιλάδα Arno.

Το Sala dell'Udienza και το Sala dei Gigli: Αυτά τα δύο δωμάτια περιέχουν μερικά από τα παλαιότερα στοιχεία της εσωτερικής διακόσμησης του Palazzo Vecchio, συμπεριλαμβανομένου ενός ταπετσαρισμένου οροφής από τον Giuliano da Maiano (στο πρώτο) και τοιχογραφίες του Αγίου Ζενόβιου από τον Domenico Ghirlandaio τελευταίος. Η εκπληκτική Sala dei Gigli (Lily Room) αποκαλείται έτσι λόγω του μοτίβο χρυσού-μπλε fleur-de-lys - το σύμβολο της Φλωρεντίας - στους τοίχους του δωματίου. Ένας άλλος θησαυρός στο Sala dei Gigli είναι το άγαλμα του Donatello της Judith και της Holofernes.

Μπορείτε να επισκεφθείτε και άλλα δωμάτια στο Palazzo Vecchio, όπως το Quartiere degli Elementi, το οποίο σχεδιάστηκε επίσης από τον Vasari. το Sala Delle Carte Geographiche, το οποίο περιέχει χάρτες και σφαίρες. και το Quartiere del Mezzanino (πατάρι), το οποίο φιλοξενεί τη συλλογή έργων τέχνης του Charles Loeser από τους μεσαίωνα και αναγεννησιακά περιόδους.

Το καλοκαίρι, το μουσείο οργανώνει επίσης μικρές εκδρομές των παραπέτων στο εξωτερικό του ανακτόρου. Εάν επισκέπτεστε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ρωτήστε στο γραφείο εισιτηρίων για εκδρομές και εισιτήρια.

Palazzo Vecchio Τοποθεσία: Piazza della Signoria

Ώρες επισκέψεων: Παρασκευή-Τετάρτη, 9 π.μ. έως 7 μ.μ., Πέμπτη 9 π.μ. έως 2 μ.μ. κλειστό 1 Ιανουαρίου, Πάσχα, 1 Μαΐου, 15 Αυγούστου, 25 Δεκεμβρίου

Πληροφορίες επίσκεψης: Ιστοσελίδα Palazzo Vecchio. Τηλ. (0039) 055-2768-325

Palazzo Vecchio Tours : Επιλέξτε Ιταλία προσφέρει δύο περιηγήσεις? Το Palazzo Vecchio Guided Tour καλύπτει την τέχνη και την ιστορία, ενώ το Secret Routes Tour σας μεταφέρει σε κρυφά δωμάτια και τη σοφίτα, καθώς και στα πιο διάσημα δωμάτια. Υπάρχει επίσης ένα εργαστήριο ζωγραφικής τοιχογραφίας.