Πέντε εύκολα τρόποι για την καταπολέμηση της Jet Lag

Ο προγραμματισμός της νέας ζώνης ώρας σας μπορεί να σας βοηθήσει με τις ρυθμίσεις του Jet lag

Ανεξάρτητα από το πού ταξιδεύουν οι ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο, όλοι αντιμετωπίζουν έναν κοινό εχθρό. Αυτός ο εχθρός δεν έχει συγκεκριμένο τύπο και απευθύνεται σε όλους τους ταξιδιώτες ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Όταν οι διεθνείς ταξιδιώτες δεν σχεδιάζουν μπροστά για να αντιμετωπίσουν αυτόν τον κοινό εχθρό, οι περιπέτειές τους μπορούν να εκτροχιαστούν σε μια βιασύνη.

Αυτός ο κοινός εχθρός είναι γνωστός ως " jet lag ." Όταν οι ταξιδιώτες δεν προετοιμάζονται γι 'αυτό, τα εσωτερικά τους προγράμματα μπορούν να μπερδευτούν σε μια βιασύνη, προκαλώντας εξαιρετική κόπωση κατά τη διάρκεια των ημερών και αϋπνία τη νύχτα.

Πώς μπορούν οι ταξιδιώτες να προετοιμαστούν κατάλληλα για την ξαφνική αλλαγή του χρόνου στον προορισμό τους, για να βεβαιωθούν ότι μένουν ξύπνιοι και συναγερμένοι;

Με λίγη γνώση και τη βοήθεια κάποιων σύγχρονων θαυμάτων, η καταπολέμηση του αεριωθούμενου καθυστέρησης μπορεί να είναι μια εύκολη και χωρίς πόνο διαδικασία. Πριν ταξιδέψετε στον επόμενο προορισμό σας, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για μια επίσκεψη χωρίς χρονοτριβή!

Προγραμματίστε την έκθεση σε φωτισμό μπροστά από τον προορισμό σας

Ένα από τα μεγαλύτερα δυνατά σημεία που χρησιμοποιεί το σώμα σας για να ρυθμίσει τον ύπνο είναι το φυσικό φως. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το σώμα σας θα απορροφήσει περισσότερο φως, καθιστώντας το να θέλει να μείνει ξύπνιο. Τη νύχτα, επειδή υπάρχει λιγότερος φωτισμός, το σώμα σας φυσικά θα κλείσει και θα θέλει να αναζητήσει περισσότερο ανάπαυση.

Σχεδιάζοντας την έκθεση του φωτός την πρώτη ημέρα των διακοπών σας, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας προσαρμόζεται καλά στον νέο σας προορισμό. Για τους ταξιδιώτες που κατευθύνονται ανατολικά σε ολονύκτιες πτήσεις, να πιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο ύπνο κατά τη διάρκεια της πτήσης, ακολουθούμενη από αποφυγή φωτεινού φωτός καθ 'όλη την πρώτη ημέρα.

Για τους ταξιδιώτες που κατευθύνονται προς τη δύση, περιορίστε το ποσό του ύπνου που έχετε στην πτήση και εκθέστε τον εαυτό σας σε περισσότερο φως κατά την άφιξη.

Ξεκουραστείτε μπροστά από το χρόνο και μην παραμελίνετε την καφεΐνη

Ο ενθουσιασμός του ταξιδιού μπορεί να προκαλέσει πολλές περιπέτειες ανήσυχους νύχτες μπροστά από τις περιπέτειές τους. Ωστόσο, η μη ξεκούραστη στάση πριν από ένα ταξίδι μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλα προβλήματα για τους ταξιδιώτες, ειδικά εάν προσπαθήσουν να προλάβουν τις διασυνοριακές και πολλαπλές ζώνες ώρας.

Πριν από το επόμενο διεθνές ταξίδι, βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό υπόλοιπο για να λειτουργήσετε. Πολλοί γιατροί συστήνουν τους ενήλικες να κοιμούνται μεταξύ έξι και οκτώ ωρών τη νύχτα, ενώ τα παιδιά και οι έφηβοι μπορεί να χρειάζονται περισσότερο ύπνο. Επιπλέον, η χρήση καφεΐνης για την αντιστάθμιση του χαμένου ύπνου μπορεί να προκαλέσει ακόμη πιο μακροχρόνια προβλήματα, από καρδιακές παλμούς μέχρι ακραία κόπωση. Με απλά λόγια: δεν υπάρχει υποκατάστατο για ξεκούραση.

Φάτε όπως ένα τοπικό (μπροστά από την επίσκεψή σας)

Ανάλογα με το πού πηγαίνετε όταν ταξιδεύετε, παρακάμπτοντας το τελευταίο μεγάλο γεύμα πριν από την πτήση σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσαρμόσετε ευκολότερα. Για άλλη μια φορά, είναι όλο για την κατεύθυνση στην οποία κατευθύνεται η πτήση σας και τι να περιμένετε όταν φτάσετε εκεί.

Ορισμένοι ειδικοί προτείνουν νηστεία για 16 ώρες πριν φτάσετε στον τελικό προορισμό σας, έτσι ώστε οι ταξιδιώτες να είναι έτοιμοι να φάνε μόλις φτάσουν. Άλλοι συνιστούν φαγητό στο ίδιο χρονοδιάγραμμα με τους ντόπιους μόλις φτάσετε, για να διατηρήσετε καλές διατροφικές συνήθειες. Για να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματα, φροντίστε να κάνετε ό, τι είναι άνετο, διατηρώντας παράλληλα ένα πρόγραμμα παρόμοιο με τους ντόπιους. Απλά βεβαιωθείτε ότι ο σερβιτόρος σας είναι ειλικρινής με το λογαριασμό και ότι δεν προσπαθείτε να επωφεληθείτε από έναν ταξιδιώτη που έχει στερηθεί τον ύπνο.

Το νερό μπορεί να βοηθήσει

Δεν πόσιμο νερό είναι ένα λάθος που συχνά γίνονται από τους ταξιδιώτες σε έναν νέο προορισμό.

Ενώ το αδιάλυτο νερό της βρύσης μπορεί να οδηγήσει σε άρση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού , εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η σωστή ενυδάτωση ενώ ταξιδεύετε με εμφιαλωμένο νερό.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης και κατά την προσγείωση, φροντίστε να διατηρείτε ενυδατωμένο με άφθονο νερό. Οι ειδικοί προτείνουν να παραλείψετε το επιπλέον ποτό στην επιχειρησιακή τάξη και να επιλέξετε νερό καθ 'όλη τη διάρκεια της πτήσης. Ως αποτέλεσμα, οι ταξιδιώτες θα μπορούν να παραμείνουν φωτεινοί και ανανεωμένοι από την απογείωση μέχρι την προσγείωση.

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή για να διατηρήσετε το ρολόι σας σε λειτουργία

Τέλος, η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να είναι το κλειδί για να παραμείνετε φωτεινοί ενώ ταξιδεύετε σε όλο τον κόσμο. Πολλές εφαρμογές βοηθούν τους ταξιδιώτες να προσαρμοστούν στη ζώνη ώρας τους, προτείνοντας ένα σχήμα πριν από τα ταξίδια τους.

Μια από τις αγαπημένες μου εφαρμογές προέρχεται από τη IATA. Η εφαρμογή SkyZen επιτρέπει στους ταξιδιώτες να συνδέουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια (μέχρι την τάξη ταξιδιού που θα ακολουθήσει ο δρομολογητής) και θα συστήσει ένα πρόγραμμα ύπνου και αναψυκτικών για όλες τις φάσεις του ταξιδιού.

Αν ακολουθηθούν, οι προγραμματιστές της εφαρμογής ισχυρίζονται ότι το σύστημά τους μπορεί να βοηθήσει τους ταξιδιώτες να μειώσουν τα προβλήματά τους με το jetlag.

Από όλα τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν οι ταξιδιώτες, το jet lag είναι ένα από τα πιο καθολικά. Ωστόσο, μέσω του σωστού σχεδιασμού και της μικρής τεχνολογίας, οι ταξιδιώτες μπορούν να διασφαλίσουν ότι το jet lag είναι μια λιγότερο ανησυχητική για να αντιμετωπίσετε καθώς βλέπουν τον κόσμο.