Τρεις εύκολοι τρόποι για να αποφύγετε τις απάτες των εστιατορίων

Όταν το φαγητό, πληρώστε για το φαγητό και το ποτό - όχι την υπηρεσία

Δεν έχει σημασία πού να περιπλανηθούμε, ο καθένας πρέπει να φάει μερικές φορές. Ωστόσο, η παραγγελία τροφίμων - και το σημαντικότερο, η πληρωμή για αυτό - μπορεί να είναι μια πρόκληση. Λαμβάνοντας υπόψη τα γλωσσικά εμπόδια, τη μετατροπή νομισμάτων και διαφορετικούς κανόνες πληρωμής, οι διεθνείς ταξιδιώτες μπορούν να συναντήσουν τον περιστασιακό σερβιτόρο, ο οποίος θα είναι περισσότερο από πρόθυμος να εξυπηρετήσει περισσότερο από φαγητό με χαμόγελο.

Πώς μπορούν οι ταξιδιώτες να σιγουρευτούν ότι πληρώνουν μόνο για το γεύμα τους, χωρίς να πάρουν αποκορυφωμένο από την πλευρά τους;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους οι ταξιδιώτες μπορούν να αποφύγουν αδίστακτους απάτες στο εστιατόριο καθώς ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Εδώ είναι τρία απλά πράγματα που πρέπει να προσέξετε όταν αποφεύγετε απάτες εστιατορίων.

Restaurant Scam: Παραγγελία χωρίς μενού

Κάθε ιδιοκτήτης εστιατορίου είναι πάντα στην ευχάριστη θέση να δει τους επισκέπτες να φτάνουν. Μόλις τοποθετηθούν, αυτοί οι ίδιοι ιδιοκτήτες εστιατορίων μπορεί να είναι ακόμη περισσότερο ευχαριστημένοι να συστήσουν το σπίτι ειδικά πριν ένας επισκέπτης έχει την ευκαιρία να ανοίξει το μενού. Αυτό που μπορεί να παραλειφθεί είναι το τελικό κόστος της ίδιας αυτής ειδικής.

Πριν αποδεχτείτε τη φιλοξενία του εξυπηρετητή εστιατορίου ή του ιδιοκτήτη, βεβαιωθείτε ότι έχετε ζητήσει το πλήρες μενού. Σε πολλές χώρες, τα εστιατόρια υποχρεούνται να δημοσιεύουν την πλήρη εξυπηρέτησή τους εκτός του εστιατορίου τους, συμπεριλαμβανομένων των τιμών, για δημόσια επιθεώρηση.

Αν και οι ταξιδιώτες μπορεί να αισθάνονται πιεσμένοι για να παραγγείλουν το σπίτι ιδιαίτερο, αυτό μπορεί να είναι μόνο μία από τις πολλές απάτες εστιατορίων που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος. Αν ο διακομιστής ή ο ιδιοκτήτης δεν θα σας δείξει το μενού ή δεν θέλετε να περιμένετε την παραγγελία σας, τότε απλά περάστε μακριά: έχοντας ένα καλό γεύμα δεν πρέπει να έρθει σε βάρος μιας απάτης εστιατορίου.

Restaurant Scam: Πληρώνοντας χωρίς νομοσχέδιο

Μόλις κορεσθεί με φαγητό και ποτό, έρχεται η ώρα να πληρώσει για το γεύμα. Κάθε κουλτούρα έχει διαφορετικούς τρόπους υποβολής αίτησης στην καρτέλα, αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο: ένας διακομιστής φέρνει στον πίνακα σας έναν αναλυτικό λογαριασμό. Λοιπόν, τι συμβαίνει εάν ένας διακομιστής δεν φέρει την καρτέλα σας και αντ 'αυτού προφέρεται προφορικά το οφειλόμενο ποσό;

Αυτό μπορεί να είναι ένα άλλο ενδεικτικό της απάτης εστιατορίου.

Οι ταξιδιώτες που αισθάνονται ότι το λογαριασμό τους είναι υψηλό ή παράλογο για το παραγγελθέν γεύμα διατηρεί το δικαίωμα να επιθεωρήσει ένα γραπτό αντίγραφο του λογαριασμού τους. Σε ορισμένα μέρη του κόσμου, οι ταξιδιώτες είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της απόδειξης φαγητού . Ως αποτέλεσμα, όσοι ζητούν γραπτή καρτέλα τους μπορούν να αποφύγουν μια απάτη εστιατορίου εξ ολοκλήρου.

Πώς μπορούν οι ταξιδιώτες να βεβαιωθούν ότι δεν πέφτουν γι 'αυτό; Ανάλογα με τον προορισμό, το μέσο προσφυγής ενός ταξιδιώτη μπορεί να αλλάξει. Σε πολλές περιπτώσεις, η συζήτηση με τον διαχειριστή μπορεί να επιλύσει την κατάσταση . Σε άλλες τοποθεσίες υπάρχουν συνήθως ειδικοί υπάλληλοι υπηρεσίας για την επίλυση διαφορών.

Restaurant Scam: Πληρωμή επιπλέον για την υπηρεσία

Στη Βόρεια Αμερική, είναι συνηθισμένο να μην περιλαμβάνεται χρέωση υπηρεσιών στην τιμή ενός γεύματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα φιλοδωρήματα είναι μια κοινή και αποδεκτή πρακτική. Ωστόσο, αυτή η μακρόχρονη παράδοση δεν μεταφράζεται πάντοτε στο εξωτερικό, ή προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία για έναν αλλόκοτο διακομιστή να κερδίσει επιπλέον χρήματα μέσω μιας κοινής απάτης στο εστιατόριο.

Σε πολλά μέρη του κόσμου, μια δωρεά είναι αποδεκτή και εκτιμάται. Σε ειδικές εκδηλώσεις, όπως φεστιβάλ , η απόρριψη για υπηρεσία είναι ανταμοιβή για την εξυπηρέτηση των χρηστών. Ωστόσο, σε πολλές άλλες καταστάσεις σε όλο τον κόσμο, η απόρριψη δεν είναι αποδεκτή πρακτική, επειδή η εξυπηρέτηση είναι στην τιμή του φαγητού.

Λοιπόν, πώς μπορείτε να πείτε αν πρέπει να κάνετε ανατροπή ή όχι; Πριν φτάσετε στον προορισμό σας, κάντε τη σωστή σας έρευνα σχετικά με τα τοπικά έθιμα για ανατροπές . Μια γρήγορη αναζήτηση του διαδικτύου μπορεί να αποκαλύψει εάν απαιτείται ή όχι ανατροπή. Ένας άλλος γρήγορος τρόπος είναι να παραλάβετε το μενού και να διαβάσετε τις πληροφορίες μέσα. Εάν το μενού σας λέει ότι "η υπηρεσία δεν περιλαμβάνεται" ή "η υπηρεσία είναι επιπλέον", τότε αναμένετε να προσθέσετε ένα δωρεάν στο τέλος του γεύματός σας.

Τι συμβαίνει εάν ο διακομιστής απαιτεί μια συμβουλή για την υπηρεσία τους; Τότε μπορεί να είναι μια κοινή απάτη εστιατορίων που απευθύνεται σε δυτικούς ταξιδιώτες. Μια απλή συζήτηση με τη διοίκηση μπορεί να είναι σε θέση να αποσαφηνίσει τυχόν ερωτήσεις που έχουν οι ταξιδιώτες και να τους κρατήσει από το χωρισμό με τα χρήματά τους.

Όταν ένας ταξιδιώτης καταλαβαίνει τα έθιμα και τους κανόνες όταν τρώει στο εξωτερικό, μπορεί να σιγουρευτεί ότι θα παραμείνει βραβευμένος και σε επαγρύπνηση για οποιαδήποτε απάτη μπορεί να έρθει.

Η έρευνα και η προετοιμασία πριν από ένα ταξίδι είναι οι καλύτεροι τρόποι για τους ταξιδιώτες να αποφύγουν τις απάτες σε εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.