Ποιες αερογραμμές ήταν οι χειρότερες το 2015;

Spirit Airlines, American Airlines και περιφερειακοί αερομεταφορείς οδηγούν τον κατάλογο

Κάθε χρόνο, οι ταξιδιώτες εκτίθενται σε διάφορες δυσκολίες μακριά από το σπίτι. Όσοι επιλέγουν να πετάξουν στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποτελούν εξαίρεση. Κατά το παρελθόν έτος, οι ταξιδιώτες υποβλήθηκαν σε νέους κανονισμούς ελέγχου ασφαλείας από τη διοίκηση ασφάλειας μεταφορών και προειδοποίησαν ότι οι άδειες των οδηγών τους μπορεί να μην επαρκούν για να επιβιβαστούν σε εμπορικό αεροσκάφος.

Ωστόσο, οι απογοητεύσεις κάποιων ταξιδιωτών ξεκινούν από την άλλη πλευρά των σημείων ασφαλείας της TSA.

Μετά την εκκαθάρισή τους στην «αποστειρωμένη περιοχή», οι ταξιδιώτες συχνά υποβάλλονται σε καθυστερημένες πτήσεις , χαμένες αποσκευές και ακόμη και να χτυπηθούν από τις πτήσεις τους με εισιτήρια . Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ (DOT) παρακολουθεί κάθε κατάσταση των εγχώριων φυλλομετρητών και απελευθερώνει τα ετήσια στοιχεία κάθε Φεβρουάριο .

Ποιες αεροπορικές εταιρείες δημιούργησαν τα περισσότερα προβλήματα για τους ταξιδιώτες το 2015; Για να βγάλουμε μια οριστική απάντηση, θεωρήσαμε τα δεδομένα από τέσσερις προοπτικές: καθυστερημένες πτήσεις, χαμένες αποσκευές, προσβληθέντες ταξιδιώτες και γενικές καταγγελίες καταναλωτών.

Πτήσεις με καθυστέρηση το 2015: Spirit Airlines, JetBlue, και Virgin America το λιγότερο στην ώρα τους

Κάθε μεταφορέας έχει καλές ημέρες και κακές μέρες στο δίκτυό του. Ωστόσο, ανακαλύφθηκαν τρεις αεροπορικές εταιρείες με τις πιο καθυστερημένες αφίξεις και των 13 αερογραμμών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αεροπορική εταιρεία Spirit Airlines ανακαλύφθηκε ότι ήταν ο χειρότερος παραβάτης, φτάνοντας στους προορισμούς της εγκαίρως μόλις πάνω από το 69% του χρόνου.

Το JetBlue ήρθε στη δεύτερη θέση, με το σχεδόν 30% των πτήσεων να φτάνουν στον προγραμματισμένο χρόνο τους. Η Παρθένη Αμερική δεν ήρθε πολύ καλύτερα, καθώς ο πρωτοπόρος μεταφορέας έφτασε εγκαίρως περίπου στο 71% του χρόνου.

Συνολικά, σχεδόν το 78% όλων των πτήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες έφτασαν στον προορισμό τους σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με το DOT, οι μεγαλύτεροι συνεισφέροντες στις καθυστερημένες πτήσεις περιλαμβάνουν καθυστερημένα αεροσκάφη, αερομεταφορείς επέβαλαν καθυστερήσεις και καθυστερήσεις στο εθνικό σύστημα αερομεταφορών.

Ελαττωμένες Αποσκευές το 2015: οι Αμερικανικές Αερογραμμές, οι Southwest Airlines και η Delta Air Lines είχαν τα περισσότερα

Οι ταξιδιώτες δεν επιθυμούν ποτέ να λείπουν ή να καταστρέφονται οι αποσκευές τους κατά την άφιξή τους στον τελικό προορισμό τους. Ωστόσο, αυτή η ακριβής κατάσταση συνέβη πάνω από 1,9 εκατομμύρια φορές το 2015, με έναν εθνικό μέσο όρο περίπου τριών σακουλών που δεν ήταν σωστός ανά 1.000 επιβάτες σε ένα εμπορικό αεροσκάφος. Από τους εγχώριους αερομεταφορείς, η Southwest Airlines έχασε τις περισσότερες αποσκευές: πετώντας πάνω από 144 εκατομμύρια επιβάτες καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, η αεροπορική εταιρεία έλαβε πάνω από 478.000 αναφορές κακής αποσκευής, κατά μέσο όρο μόλις πάνω από τρεις σακούλες που κακοποιήθηκαν ανά 1.000 επιβάτες. Ακριβώς πίσω τους ήταν η American Airlines, κακοποιώντας πάνω από 386.000 σάκους για πάνω από 97 εκατομμύρια επιβάτες που πετούσαν - ή περίπου τέσσερις σάκους με κακή συμπεριφορά ανά 1.000 φυλλάδια. Η Delta Air Lines είχε τις τρίτες υψηλότερες αναφορές, κακοποιώντας πάνω από 245.000 σάκους από πάνω από 117 εκατομμύρια επιβάτες.

Ωστόσο, ο χειρότερος λόγος των απολεσθέντων αποσκευών προς τους επιβάτες ανήκει σε τρεις περιφερειακούς αερομεταφορείς : Envoy Air, ExpressJet και SkyWest Airlines.

Συχνά λειτουργούσαν μικρότερες πτήσεις για τους σημαντικότερους αερομεταφορείς, οι τρεις αυτές αεροπορικές εταιρείες έχασαν έναν συνδυασμένο μέσο όρο περίπου έξι σάκων ανά 1.000 φυλλάδια.

Οι κακοί ταξιδιώτες το 2015: Νοτιοδυτικά, Αμερικανικά και United Airlines έσκαψαν τα περισσότερα

Η υπερπήδηση είναι μια συνηθισμένη πρακτική μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών για να εξασφαλιστεί ότι όλες οι θέσεις σε κάθε πτήση θα πληρωθούν, μεγιστοποιώντας έτσι το συνολικό περιθώριο κέρδους τους. Εντούτοις, όταν εμφανίζονται όλοι οι επιβάτες, υπάρχει το ενδεχόμενο να χτυπήσουν οι κατόχους πτήσης με εισιτήρια . Η Southwest Airlines είχε τα περισσότερα περιστατικά επιβίβασης που αμέλησαν άρνηση επιβίβασης το 2015, σταματώντας τους 15.608 ταξιδιώτες να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό. Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία είχε το δεύτερο υψηλότερο ποσό, απορρίπτοντας ακουσίως 7,504 φυλλάδια. Η United έρχεται στην τρίτη θέση, αρνούντας ακουσίως 6.317 ταξιδιώτες που επιβιβάζονται στις πτήσεις τους.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες αρνούνται να επιβιβασθούν ακούσια ως έσχατη λύση, καθώς οι αποζημιωτικοί επιβάτες μπορεί να είναι δαπανηροί.

Εάν ένα φυλλάδιο δεν μπορεί να ολοκληρώσει την πτήση που έχει δηλώσει με εισιτήριο, μπορεί να αποζημιωθεί σε μετρητά για την καθυστέρησή του βάσει του νόμου των ΗΠΑ.

Καταγγελίες καταναλωτών το 2015: Πνεύμα, Frontier Airlines, και οι Αμερικανοί οδηγούν το πακέτο

Όταν οι ταξιδιώτες έχουν προβλήματα με τις αεροπορικές εταιρείες τους, υπάρχουν αρκετοί δρόμοι προσφυγής που μπορούν να πάρουν για να λάβουν ψήφισμα. Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτών της DOT συλλέγει καταγγελίες από ταξιδιώτες, με μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ψήφισμα. Ο αερομεταφορέας Spirit Airlines είχε τις περισσότερες καταγγελίες, καταγράφοντας 11,73 καταγγελίες για κάθε 100.000 ταξιδιώτες. Οι συνάδελφοι αερομεταφορείς Frontier Airlines κατέχουν τη δεύτερη θέση, με τους ταξιδιώτες να καταθέτουν 7,86 καταγγελίες ανά 100.000 αεροπλάνα. Τέλος, οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες είχαν τις τρίτες μεγαλύτερες καταγγελίες, με 3,36 καταγγελίες ανά 100.000 αεροπλάνα. Συγκριτικά, οι μεγάλοι αερομεταφορείς United Airlines είχαν 2,85 καταγγελίες, η Delta Air Lines είχε 1,74 καταγγελίες και η Southwest είχε 0,52 καταγγελίες ανά 100.000 ταξιδιώτες.

Αν και αυτοί οι αριθμοί είναι αντιπροσωπευτικοί όλων των προβλημάτων των ταξιδιωτών το 2015, η εμπειρία σας μπορεί να διαφέρει. Με την κατανόηση αυτών των αριθμών, τα φυλλάδια μπορούν να προετοιμαστούν για καθυστερήσεις ταξιδιού, ακυρώσεις, χαμένες αποσκευές και άλλες καταστάσεις πριν φτάσουν στο αεροδρόμιο.