Ποιες αερογραμμές είναι πιο πιθανό να χάσουν τις αποσκευές σας;

Ο έλεγχος των αποσκευών σας θα μπορούσε να το στείλει σε εντελώς διαφορετικές διακοπές

Κάθε χρόνο χιλιάδες ελεγμένες σακούλες καταλήγουν σε προορισμό διαφορετικό από αυτόν των ιδιοκτητών τους. Ενώ οι περισσότερες αποσκευές πηγαίνουν στο σωστό μέρος, ένα κομμάτι των σάκων καταλήγουν είτε προσωρινά άστοχες, είτε ( σε ορισμένες περιπτώσεις ) εντελώς χαμένες. Ποιες αεροπορικές εταιρείες είναι πιο πιθανό να χάσουν τις ελεγμένες αποσκευές;

Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ (DOT) διατηρεί σχολαστικά στατιστικά στοιχεία για το πόσα τσάντες λείπουν για κάθε 1.000 φυλλάδια σε μια συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία.

Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση του 2015, οι πιό πιθανές ύποπτες δεν μπορεί να είναι κακοτεχνίες στις περισσότερες αποσκευές επιβατών. Εδώ είναι οι αεροπορικές εταιρείες που κακοποίησαν τις περισσότερες αποσκευές το 2015.

1. Envoy Air: 8.52 σάκοι με κακή συμπεριφορά ανά 1.000 επιβάτες

Ο Envoy Air, κάποτε γνωστός ως American Eagle, προσγειώθηκε στην κορυφή της λίστας DOT για χειραποσκευές αποσκευών το 2015. Ένα από τα προϊόντα της συγχώνευσης μεταξύ των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών και των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών, ο αεροπορικός αερομεταφορέας έχει μεταφερθεί από τότε σε ένα μόνο εισιτήριο και αποσκευές διαδικασία χειρισμού . Ωστόσο, ο Envoy Air εξακολουθούσε να χειραγωγεί πάνω από 101.000 τσάντες κατά τη διάρκεια του έτους.

Υπάρχουν καλά νέα για τους συχνούς ταξιδιώτες που ταξιδεύουν στον Envoy Air. Το 2014, ο κοινός μεταφορέας κακοποίησε 9,02 σάκους ανά 1.000 επιβάτες στην αεροπορική τους εταιρεία. Καθώς η αεροπορική εταιρεία ευθυγραμμίζεται καλύτερα για την εξυπηρέτηση των επιβατών, ο αριθμός των ελιγμένων αποσκευών ελπίζουμε να πέσει κάτω.

2. ExpressJet Airlines: 5.06 σάκοι χωρίς καπνό ανά 1.000 επιβάτες

Με την πρώτη ματιά, ίσως δεν έχετε ακούσει ποτέ για την ExpressJet.

Στην πραγματικότητα, Αυτός ο περιφερειακός μεταφορέας μπορεί να είναι μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες που δεν έχετε συνειδητοποιήσει ποτέ. Αυτός ο αερομεταφορέας ειδικεύεται στην εκμετάλλευση περιφερειακών πτήσεων με επωνυμία American, Delta Air Lines και United Airlines. Ο περιφερειακός μεταφορέας είναι επίσης υπεύθυνος για την κακή μεταχείριση περίπου πέντε σακουλών για κάθε 1.000 επιβάτες στο αεροπλάνο.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των πτήσεων που εκτελούνται σε μικρότερα αεροδρόμια στις Ηνωμένες Πολιτείες και της μεταφοράς θεματοφυλακής, υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για χειραποσκευές. Ωστόσο, η ExpressJet βελτίωσε επίσης τις χειραποσκευές τους ανά 1.000 επιβάτες σε σύγκριση με το χρόνο σε σχέση με το έτος. Μεταξύ 2014 και 2015, η ExpressJet έλαβε πάνω από 36.000 αναφορές σχετικά με τις αποσκευές.

3. SkyWest: 4.05 τσάντες χωρίς κακό ανά 1.000 επιβάτες

Η ExpressJet δεν ήταν ο μοναδικός περιφερειακός μεταφορέας για να βιώσει μια σειρά από χαμένες αποσκευές. Ο αδελφός μεταφορέας SkyWest Airlines αντιμετώπισε επίσης έναν μεγάλο αριθμό σάκων με κακή συμπεριφορά. Το SkyWest πραγματοποιεί καθημερινά χιλιάδες πτήσεις για την Alaska Airlines, την Αμερική, τη Delta και την United κατά μήκος του ανατολικού ημισφαιρίου της αμερικανικής ηπείρου. Μόνο το 2015, πάνω από 28 εκατομμύρια φυλλάρια επιβιβάστηκαν σε μια πτήση που εκτελούσε η SkyWest Airliones ..

Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία αντιμετώπισε επίσης μεγάλο αριθμό χαμένων αποσκευών. Το 2015, η αεροπορική εταιρεία έλαβε πάνω από 117.000 αναφορές κακής αποσκευής, καταγράφοντας 4,05 κακές σακούλες ανά 1.000 ταξιδιώτες. Ο αριθμός αυτός μειώθηκε επίσης σε σύγκριση με το 2014, όταν η αεροπορική εταιρεία πέταξε παρόμοιο αριθμό επιβατών, αλλά κακομεταχειρίστηκε 4,69 σάκους ανά 1.000 επιβάτες.

Πώς κατατάσσονται οι σημαντικότεροι αερομεταφορείς

Ενδεχομένως αντίθετο-διαισθητικό σε πολλές εμπειρίες ταξιδιωτών, οι κυριότεροι μεταφορείς στις Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησαν καλύτερα από τους περιφερειακούς ομολόγους τους.

Η Southwest Airlines, ο μεγαλύτερος μεταφορέας στις Ηνωμένες Πολιτείες από επιβάτες, έλαβε 3.31 ανεπιθύμητες αναφορές αποσκευών ανά 1.000 αερομεταφορείς που πτήθηκαν το 2015. Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία δεν κατόρθωσε να χειριστεί πάνω από 478.000 τσάντες που τους είχαν ανατεθεί.

Η Delta, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία από εγχώριους επιβάτες, έλαβε πάνω από 245.000 αναφορές αποσκευών το χειμώνα το 2015, φρενάρει σε 2.08 σάκους χωρίς καπνό ανά 1.000 επιβάτες. Η United έφτασε πάνω από 72 εκατομμύρια επιβάτες και έλαβε 231.501 ανεπιθύμητες αναφορές αποσκευών ή 3.21 αναφορές ανά 1.000 επιβάτες.

Από τους κληρονόμους και τους μεγάλους μεταφορείς, ο Αμερικανός κατέταξε το χειρότερο, παρόμοιο με τον περιφερειακό βραχίονα του Envoy Air. Το DOT αναφέρει ότι η αεροπορική εταιρεία έλαβε 386.649 ανεπιθύμητες αναφορές για αποσκευές μετά από πτήσεις άνω των 97 εκατομμυρίων επιβατών - η οποία καταλήγει σε σχεδόν τέσσερις σακούλες που χάνονται ανά 1.000 επιβάτες που επιβιβάζονται στα αεροσκάφη τους.

Παρόλο που οι ταξιδιώτες δεν μπορούν να κάνουν πολλά για να προστατεύσουν τις αποσκευές τους από την κακή μεταχείριση, οι ταξιδιώτες έχουν στη διάθεσή τους ορισμένες δυνατότητες προσφυγής. Από τη γνώση των πολιτικών αεροπορικών εταιρειών, από την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης, οι ταξιδιώτες μπορούν να προετοιμαστούν για τη δυνατότητα αποσκευών όταν χάνονται σε έναν από τους παραπάνω αερομεταφορείς.