Τι είναι ένας γάμος προορισμού;

Τι είναι ένας γάμος προορισμού - και γιατί είναι τόσο δημοφιλείς;

Ένας γάμος προορισμού είναι ένας γάμος που πραγματοποιήθηκε σε μια τοποθεσία μακριά από την πατρίδα σας. Συχνά, ένας γάμος προορισμού και ο επόμενος μήνας του μέλιτος γιορτάζονται στον ίδιο χώρο του θέρετρου.

Τι είναι ένας γάμος προορισμού; Φανταστείτε σε μια ζεστή, πολυτελή ατμόσφαιρα με τους ευτυχείς φίλους και την οικογένεια να φρυγανίζετε τους δυο σας μετά την ανάκτηση από το χρόνο ταξιδιού. Παίζουν μουσική και μια γιορτή με καλό φαγητό.

Κάθε λεπτομέρεια του γάμου, από το σκηνικό μέχρι το ανοιχτό για τα λουλούδια και το κέικ, μπορεί να κανονιστεί σε προορισμό θέρετρο για να ταιριάξει το γούστο σας. Μετά τη γαμήλια τελετή, δεν θα χρειαστεί να αφήσετε μια εκπληκτικά όμορφη τοποθεσία τόσο σύντομα ... αν επιλέξετε να έχετε και το μήνα του μέλιτος σας.

Συμβουλές από έναν εμπειρογνώμονα γάμου προορισμού

Νυφική ​​σύμβουλος και συγγραφέας των γάμων για Dummies Marcy L. Blum σημειώνει μια άνοδο στον προορισμό του γάμου, όπου ένα ζευγάρι προσκαλεί τους πλησιέστερους και αγαπημένους τους σε μίνι-διακοπές. Η ίδια η τελετή, η υποδοχή και το μήνα του μέλιτος συμβαίνουν σε ένα μακρύ Σαββατοκύριακο, μαζί με άλλες δραστηριότητες του γάμου προορισμού που έχουν σχεδιαστεί για να φέρουν μαζί τους τους ξένους.

"Ένα τετραήμερο γάμο Σαββατοκύριακο μπορεί να κοστίσει λιγότερο από ένα γεύμα και υποδοχή για 150-200 άτομα σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη", λέει ο Blum. "Σε ένα θέρετρο στην Τζαμάικα, για παράδειγμα, μπορεί να κοστίσει 40.000 δολάρια για να καλέσει 20 ζευγάρια να περάσουν τέσσερις ημέρες σε γάμο προορισμού.

Αυτό περιλαμβάνει ένα πρόγευμα δείπνο στην παραλία που σερβίρει παραδοσιακά ψαροκάικα και εξωτικά τροπικά ποτά του νησιού ενώ παίζει κιθάρα reggae - καθώς και ένας επίσημος γάμος σε ένα κλιματιζόμενο δωμάτιο ή σε μια εξωτερική βεράντα και ένα αποχαιρετιστήριο brunch . "

Η εθιμοτυπία ενός γάμου προορισμού γενικά απαιτεί να καλούνται οι επισκέπτες να πληρώσουν για το δικό τους αεροπορικό εισιτήριο και δωμάτιο ξενοδοχείου. Η νύφη και ο γαμπρός παραλαμβάνουν την ετικέτα για την τελετή, το φαγητό και τα ποτά των επισκεπτών και επιπλέον εορτασμούς σε έναν γάμο προορισμού.

Είναι έξυπνο για ένα ζευγάρι που σχεδιάζει έναν γάμο προορισμού να διαπραγματευτεί μια έκπτωση για την κράτηση πολλαπλών δωματίων και επίσης να ελέγξει με τις αεροπορικές εταιρείες να καθορίσουν εάν οι τιμές αεροπορικών εισιτηρίων είναι διαθέσιμες.

Για ένα γάμο προορισμού, η Blum έστειλε στους προσκεκλημένους ένα ερωτηματολόγιο εκ των προτέρων για να καθορίσει τα ειδικά συμφέροντα του καθενός για να κατασκευάσει ένα δρομολόγιο. Κατά τη διάρκεια τριών ημερών υπήρχαν ευκαιρίες για να κάνουν snorkel, SCUBA, να συμμετάσχουν σε ένα τουρνουά τένις, να παίξουν μπιτς βόλεϊ και να παρακολουθήσουν μαθήματα χορού σε μουσική reggae.

Τα ζευγάρια που σχεδιάζουν ένα γάμο προορισμού χωρίς τη βοήθεια συμβούλου μπορούν να συνεργαστούν με τον θυρωρό του ξενοδοχείου, τον προγραμματιστή του γάμου ή με το σχεδιασμό των συμποσίων. Καλέστε το Γραφείο Τουρισμού μιας περιοχής για να μάθετε τις νομικές απαιτήσεις για το γάμο στον προορισμό. Ορισμένα νησιά της Καραϊβικής απαιτούν διαμονή πριν από την τελετή, μαζί με την απόδειξη της ιθαγένειας, συμπληρώνοντας πολλά έγγραφα και μια ονομαστική αμοιβή.

Ένας γάμος προορισμού δεν είναι για όλους

Νύφες και γαμπροί που γνωρίζουν για πάντα ότι θα θελήσουν να γιορτάσουν το γάμο τους στη γενέτειρά τους, ίσως να απαγγέλλουν όρκους στην ίδια εκκλησία ή συναγωγή, όπου οι γονείς τους ή ακόμα και οι παππούδες τους δεν παντρεύονται, δεν θέλουν να ταξιδέψουν έξω από την πόλη.

Τα ζευγάρια που δεν απολαμβάνουν το ταξίδι δεν πρέπει να έχουν ούτε ένα γάμο προορισμού.

Δεν πρέπει ούτε τα ζευγάρια που βλέπουν τον κατάλογο των προσκεκλημένων τους και γνωρίζουν ότι πολλοί άνθρωποι που τους ενδιαφέρουν δεν θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν μακρινό γάμο λόγω οικονομικών, χρονικών περιορισμών, οικογενειακών υποχρεώσεων ή για άλλους λόγους. Αλλά αν ένας γάμος προορισμού ακούγεται σαν την απάντηση στις προσευχές σας, πηγαίνετε για αυτό!