Τι είναι ένα νυφικό παντελόνι;

Και έχει σημασία για τον σημερινό κόσμο;

Ακόμα και οι πιο σύγχρονοι γάμοι ακολουθούν ορισμένες παραδόσεις και ένας από τους παλαιότερους συναρμολογεί ένα νυφικό τρούλο για να ξεκινήσει τη παντρεμένη ζωή. Σύμφωνα με το αμερικανικό κληρονομι- κό λεξικό της αγγλικής γλώσσας : trousseau, n. [Γαλλικά, από παλαιά γαλλικά, ελαφριά τρούσα , πακέτο. Δείτε απλά το τράβηγμα.] Με απλά λόγια, ένα trousseau αποτελείται από τα υπάρχοντα, όπως τα ρούχα και τα κλινοσκεπάσματα, που μια νύφη συναρμολογείται για το γάμο της.

Τι πάει σε ένα παντελόνι;

Καθ 'όλη την ιστορία, οι μεμονωμένες νέες γυναίκες σε όλο τον κόσμο έχουν προετοιμαστεί για την αλλαγή της οικογενειακής τους κατάστασης με τη συσσώρευση ενός trousseau. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα παραδοσιακό τρούλο - αποθηκευμένο σε ξύλινο στήθος ελπίδας - περιλάμβανε νυφικά αξεσουάρ, κοσμήματα, εσώρουχα , προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ, καθώς και κλινοσκεπάσματα και πετσέτες για χρήση στο νέο σπίτι της.

Από τις βικτοριανές εποχές μέχρι σήμερα, το trousseau αποτελείται επίσης από ολοκαίνουργιες στολές για να δείτε μια γυναίκα μέσω του γάμου, του μήνα του μέλιτος και των νεόνυμφων ημερών.

Συχνά, τα ρούχα σε ένα τράπουλο ήταν ραμμένα με το χέρι από τη μητέρα, τη θεία, τη γιαγιά ή την ίδια την κοπέλα, αν ήταν εξειδικευμένη με μια βελόνα. Οι πιο πλούσιες οικογένειες εξασφάλισαν τις δεξιότητες μιας επαγγελματικής ραπτικής για να ταιριάζουν με τη νύφη που θα γίνει.

Βικτωριανό Trousseaus

Η επεξεργασία του trousseaus ήταν ένα σημάδι πλούτου και κοινωνικής κατάστασης κατά τη διάρκεια της βικτοριανής εποχής:

"Η γυναίκα της κοινωνίας πρέπει να έχει ένα ή δύο φορέματα βελούδου τα οποία δεν μπορούν να κοστίζουν λιγότερα από 500 δολάρια το καθένα.

Πρέπει να διαθέτει χιλιάδες δολάρια αξίας κορδόνια, με τη μορφή flounces, για να βγάλει πέρα ​​από τις φούστες των φορεμάτων ... Τα φορέματα περπατήματος κοστίζουν από $ 50 έως $ 300? τα φορέματα μπάλας εισάγονται συχνά από το Παρίσι με κόστος από $ 500 έως $ 1.000 ... Πρέπει να υπάρχουν φορεματά φορέματα σε μαύρο μετάξι, σε pongee, σε pique, που κυμαίνονται σε τιμές από $ 75 έως $ 175 ...

Βραδινά ρούχα σε ελβετικό μουσελίνα, ρόμπες σε λινά για κήπο και κροκέ, φορέματα για ιπποδρομίες και κούρσες γιοτ, φορέματα για πρωινό και για δείπνο, φορέματα για δεξιώσεις και πάρτι ... "από το" Lights and Shadows of New York "από τον James McCabe, 1872.

"Ένα φόρεμα επίσκεψης και υποδοχής ήταν από καφέ βελούδο, διακοσμημένο με φαρδιές ζώνες από φτερά σκουπιδιών της ίδιας σκιάς. Μια δεύτερη πλούσια φορεσιά ήταν από μαύρο μεταξωτό μετάξι και απλό μετάξι". - συμβουλές από το "Trousseau της κυρίας Vanderbilt", Harper's Baza r, 15 Δεκεμβρίου 1877

Το παζάρι στη λογοτεχνία

Η λογοτεχνία φέρνει πολλές αναφορές στο τρούο. Τα συμβολικά στοιχεία της μετάβασης, η οικονομική κατάσταση της οικογένειας, οι εγχώριες τέχνες, η αποχώρηση από την πατρίδα και η παρθενία, τα τρούζους αναφέρονται στα έργα των Γκούσταβες Φλόμπερτ, Αντόν Τσεκόφ και Edith Wharton. Μερικά αποσπάσματα:

"Η Mademoiselle Rouault ήταν απασχολημένη με το παντελόνι της, μέρος της οποίας παραγγέλθηκε από τη Ρουέν, τα νυχτικά της και τα νυχτικά της καθιστούσε μόνη της, από μοτίβα που της έδωσαν οι φίλοι". - από την κυρία Bovary , από τον Gustave Flaubert

«Είχαμε δίκαιη εδώ στην Ανάληψη», είπε η μητέρα. "αγοράζουμε πάντα υλικά στην έκθεση και στη συνέχεια μας κρατάει απασχολημένοι με το ράψιμο έως ότου η εκδήλωση του επόμενου έτους επανέλθει ξανά. Δεν θέτουμε ποτέ τίποτα έξω.

Η αμοιβή του συζύγου μου δεν είναι πολύ μεγάλη και δεν είμαστε σε θέση να επιτρέψουμε στον εαυτό μας την πολυτέλεια. Πρέπει λοιπόν να φτιάξουμε τα πάντα στον εαυτό μας. "

"Αλλά ποιος θα φορέσει ποτέ τέτοια πράγματα; Υπάρχουν μόνο δύο από σας;"

"Ω ... σαν να σκεφτόμασταν να τα φοράμε! Δεν πρέπει να φορεθούν, είναι για το τρούλο!"

"Α, μαμά, τι λέτε;" είπε η κόρη, και ξανθούσε πάλι. "Ο επισκέπτης μας μπορεί να υποθέσει ότι ήταν αλήθεια, δεν σκοπεύω να παντρευτώ ποτέ."

Είπε αυτό, αλλά με τη λέξη "παντρεμένος" τα μάτια της λάμψουν. - "Το παζάρι" του Αντόν Τσέχοφ

Το Trousseau Σήμερα

Μια γυναίκα που ετοιμάζεται για γάμο, μήνα του μέλιτος και τη νέα ζωή σίγουρα χρειάζεται νέα πράγματα (καθώς και ένα μέρος για να τα αποθηκεύσετε). Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε χώρο για φύλαξη προτού ξεκινήσετε τη συλλογή σας. Όμορφα και ευωδιαστά στήθη ελπίδας κέδρου εξακολουθούν να κατασκευάζονται και να πωλούνται, και αυτό το στοιχείο επίπλων μπορεί αργότερα να χρησιμοποιηθεί πρακτικά για καθημερινή αποθήκευση.

Για τις περισσότερες νύφες, τα δώρα για το σπίτι συσσωρεύονται γρήγορα σε αφοσίωση, ντους και γάμους, χάρη στη γενναιοδωρία των φίλων και της οικογένειας. Τα δώρα με μετρητά και τα στοιχεία που έχουν ληφθεί από το προηγούμενο σπίτι του σπιτιού σας βοηθούν να συμπληρώσετε το υπόλοιπο.

Έτσι τι έχει μείνει για να αγοράσει για το σύγχρονο trousseau; Νέα ρούχα, φθορά διακοπών, αθλητικά εργαλεία, αποσκευές. Βασικά όλα σε μια λίστα συσκευασιών διακοπών .

Τι ανήκει στο δικό σας παντελόνι;

Συσκευασία πράγματα που έχουν νόημα για τον τρόπο ζωής σας και τα πράγματα που αγαπάτε. Κάποιος που φορά αυστηρά όλα τα μαύρα πρόκειται να αισθάνεται αυτοσυνείδητος σε δυνατά, σχολαστικά φορέματα διακοπών ακόμη και σε ένα μήνα του μέλιτος. Έτσι, επιλέξτε το θέρετρο να φορέσει σε υποτονικές ουδέτερες, αν αυτό είναι το στυλ σας. Θυμηθείτε, αγοράζοντας ένα trousseau δεν πρέπει να καλέσετε για ένα makeover εικόνα? Συλλέγεις μόνο μερικά νέα πράγματα που ίσως χρειαστείς ούτως ή άλλως.

Τη νύχτα του γάμου, εάν κανονικά κοιμάστε σε ένα μπλουζάκι ή συνολικά, ίσως αισθάνεστε ανόητοι σε ένα μακρύ, ρέον άγριο. Ωστόσο, μια σύντομη, σέξι, λευκή σατέν χημένη μπορεί σίγουρα να σας βοηθήσει να αισθανθείτε σαν νύφη σε εκείνη την ειδική βραδιά. Και αυτό είναι ένα παράδειγμα όταν ο συνεργάτης σας θα εκτιμήσει πιθανώς και το νέο σας τρούλο.