Ένας οδηγός για το Gävle της Σουηδίας

Αυτή η γοητευτική πόλη απέχει μόλις 2 ώρες βόρεια της Στοκχόλμης

Το Gävle της Σουηδίας απέχει περίπου 100 μίλια βόρεια της Στοκχόλμης, γεγονός που καθιστά το Gävle έναν από τους καλύτερους προορισμούς για ημερήσιες εκδρομές από τη Στοκχόλμη . Συνολικά, το Gävle είναι ένας πολύ ρομαντικός και χαλαρός προορισμός με γραφική θέα και πολλά πολύχρωμα ξύλινα σπίτια. Μην ξεχάσετε να φέρετε τη φωτογραφική σας μηχανή.

Όταν πρόκειται για τη φυσική ομορφιά του Gävle, τα ποτάμια Gavlean και Testeboan - και οι προβλήτες κατά μήκος του νερού - φέρνουν τη ζωή σε αυτή τη γραφική πόλη στην ανατολική ακτή της Σουηδίας.

"Μέσα από το νερό" είναι μακράν η πιο κοινή απάντηση όταν οι άνθρωποι ρωτούν πού θα ήθελαν να ζήσουν και να παίξουν στο Gävle.

Πράγματα που πρέπει να δείτε και να κάνετε στο Gävle

Φαγητό και ποτό στο Gävle

Το Gävle παρέχει επίσης πολλές ευκαιρίες για να δοκιμάσετε καλό γούστο - από οικεία προσωπικά εστιατόρια έως τον καλύτερο καφέ και τη σοκολάτα της Σουηδίας.

Στην πραγματικότητα, ο παγκοσμίως γνωστός σταθμός παραγωγής καφέ Gevalia αποτελεί μέρος της πόλης για περισσότερα από 150 χρόνια. Η Gevalia (η λατινική ονομασία για το Gävle) είναι η μεγαλύτερη κοραλλιοθήκη καφέ στη Σκανδιναβία . Αν έχετε ένα απόγευμα, κάντε μια περιήγηση στο εργοστάσιο, μάθετε για την τέχνη της παρασκευής καφέ και επιστρέψτε στο σπίτι μια υπέροχη υπενθύμιση της επίσκεψής σας στο Gävle.

Διαμονή στο Gävle

Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία στο Gävle, τόσο δημοφιλή ονόματα αλυσίδων όσο και μικρότερα, τοπικά ξενοδοχεία.

Πώς να φτάσετε στο Gävle

Αυτή η πόλη είναι εύκολο να επισκεφθείτε. Για να φτάσετε στο Gävle, πάρτε το E4 που πηγαίνει βόρεια από τη Στοκχόλμη ή πηγαίνετε σε ένα από τα πολλά τρένα που περιλαμβάνουν το Gävle στη λίστα των στάσεων. Υπάρχουν επίσης λεωφορεία προς το Gävle από διάφορες πόλεις, αλλά χρειάζονται πολύ περισσότερο από τα τρένα.

Το Gävle είναι μια μεσαίου μεγέθους πόλη με πάνω από 70.000 κατοίκους και έχει δραστηριότητες τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Δεν υπάρχει offseason εδώ, γεγονός που την καθιστά καλή επιλογή για μια ημερήσια εκδρομή από τη Στοκχόλμη οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, το άχυρο Gävle Goat (Gävlebocken) χτίστηκε ως παραδοσιακή έκθεση Χριστουγέννων στο κέντρο της πόλης στο Slottstorget κάθε χρόνο.