Το Εθνικό Μουσείο Πολιτικών Δικαιωμάτων

Το Εθνικό Μουσείο Πολιτικών Δικαιωμάτων στο Μέμφις είναι ένα παγκοσμίου φήμης πολιτιστικό αξιοθέατο που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Αυτός ο θεσμός εξετάζει τους αγώνες πολιτικών δικαιωμάτων που αντιμετωπίζει τόσο η πόλη μας όσο και το έθνος μας σε όλη την ιστορία.

Το μοτέλ της Λορένης

Σήμερα, το Εθνικό Μουσείο Πολιτικών Δικαιωμάτων στεγάζεται εν μέρει στο Motel Lorraine. Η ιστορία του μοτέλ, ωστόσο, είναι σύντομη και θλιβερή. Άνοιξε το 1925 και ήταν αρχικά ένα "λευκό" ίδρυμα.

Μέχρι το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ωστόσο, το μοτέλ έχει αποκτήσει μειοψηφία. Γι 'αυτό το λόγο ο δρ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, νεώτερος, παρέμεινε στη Λορένη όταν επισκέφθηκε το Μέμφις το 1968. Ο Δρ Κινγκ δολοφονήθηκε στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου του στις 4 Απριλίου εκείνου του έτους. Μετά το θάνατό του, το μοτέλ αγωνίστηκε να παραμείνει στην επιχείρηση. Μέχρι το 1982, το Motel Lorraine πήγε σε αποκλεισμό.

Αποθήκευση της Λορένης

Με το αβέβαιο μέλλον του Lorraine Motel, μια ομάδα τοπικών πολιτών δημιούργησε το Ίδρυμα Μνήμης του Martin Luther King με μοναδικό σκοπό τη διάσωση του μοτέλ. Η ομάδα συγκέντρωσε χρήματα, ζήτησε δωρεές, έβγαλε δάνειο και συνεργαζόταν με την εταιρεία Lucky Hearts Cosmetics για να αγοράσει το μοτέλ για 144.000 δολάρια όταν τέθηκε σε δημοπρασία. Με τη βοήθεια της πόλης του Μέμφις, της κομητείας Shelby και της πολιτείας του Tennessee , συγκεντρώθηκαν αρκετά χρήματα για να σχεδιάσουν, να σχεδιάσουν και να οικοδομήσουν αυτά που τελικά θα γίνουν το Εθνικό Μουσείο Πολιτικών Δικαιωμάτων.

Η Γέννηση του Εθνικού Μουσείου Πολιτικών Δικαιωμάτων

Το 1987 ξεκίνησε η κατασκευή ενός κέντρου αστικών δικαιωμάτων που στεγάζεται στο Motel Lorraine. Το κέντρο είχε ως στόχο να βοηθήσει τους επισκέπτες του να κατανοήσουν καλύτερα τα γεγονότα του κινήματος αμερικανικών πολιτικών δικαιωμάτων. Το 1991, το μουσείο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό. Δέκα χρόνια αργότερα, το έδαφος έσπασε και πάλι για μια επέκταση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, που θα προσθέσει χώρο 12.800 τετραγωνικών ποδιών.

Η επέκταση θα συνέδεε επίσης το μουσείο με το κτίριο Young and Morrow και το Main Street Rooming House όπου ο James Earl Ray πυροβόλησε το πυροβολισμό που σκότωσε τον Dr. Martin Luther King, Jr.

Εκθέματα

Τα εκθέματα στο Εθνικό Μουσείο Πολιτικών Δικαιωμάτων απεικονίζουν κεφάλαια του αγώνα για τα πολιτικά δικαιώματα στη χώρα μας, προκειμένου να προωθηθεί η καλύτερη κατανόηση των εμπλεκόμενων αγώνων. Αυτά τα εκθέματα ταξιδεύουν μέσα από την ιστορία ξεκινώντας από τις ημέρες της δουλείας ακριβώς πάνω στον αγώνα του 20ού αιώνα για ισότητα. Συμπεριλαμβάνονται στα εκθέματα φωτογραφίες, λογαριασμοί εφημερίδων και τρισδιάστατες σκηνές που απεικονίζουν τέτοιες εκδηλώσεις πολιτικών δικαιωμάτων όπως το λεωφορείο Montgomery Boycott, ο Μάρτιος στην Ουάσινγκτον και το Lunch Counter Sit-Ins.

Τοποθεσία και πληροφορίες επικοινωνίας

Το Εθνικό Μουσείο Πολιτικών Δικαιωμάτων βρίσκεται στο κέντρο του Μέμφις στη διεύθυνση:
450 Mulberry Street
Memphis, ΤΝ 38103

και μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας στη διεύθυνση:
(901) 521-9699
ή contact@civilrightsmuseum.org

Πληροφορίες επισκεπτών

Ωρες:
Δευτέρα και Τετάρτη - Σάββατο 9:00 π.μ. - 5:00 μ.μ.
Τρίτη - ΚΛΕΙΣΤΗ
Κυριακή 1:00 μ.μ. - 5:00 μ.μ.
* Ιούνιος - Αύγουστος, το μουσείο είναι ανοιχτό μέχρι τις 6:00 μ.μ. *

Εισπράξεις:
Ενήλικες - 12,00 δολάρια
Οι ηλικιωμένοι και οι σπουδαστές (με ταυτότητα) - 10,00 δολάρια
Παιδιά 4-17 - 8,50 δολάρια
Παιδιά 3 και κάτω - Δωρεάν