Κινηματογραφικά Θέατρα IMAX στην Ουάσιγκτον, DC

Το IMAX είναι μια κινηματογραφική εμπειρία με εικόνες μέχρι και οκτώ ορόφων και περιμετρικά ψηφιακό ήχο surround το οποίο διαθέτει ταινίες με υπερσύγχρονη κινηματογραφική μηχανή και εκπληκτικό τοπίο που επιτρέπει στους θεατές να αισθάνονται ότι είναι πραγματικά σε εξωτικούς προορισμούς.

Αν επισκέπτεστε την περιοχή Washington, DC, υπάρχουν τέσσερα κύρια θέατρα IMAX κοντά στην πόλη, όπως το Θέατρο IMAX του Warner Brothers στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας , το Θέατρο IMAX του Lockheed Martin στο Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος Smithsonian και το Θέατρο Airbus IMAX στο κέντρο Steven F. Udvar-Hazy στο Chantilly της Βιρτζίνια.

Μπορείτε να αγοράσετε τα εισιτήρια IMAX online, στα γραφεία του box office και τηλεφωνικά, αλλά αν αγοράσετε εισιτήρια στα γραφεία IMAX Box Office, φροντίστε να προγραμματίσετε και να τα αγοράσετε νωρίς για αργότερα. Επίσης, προγραμματίζετε να εξερευνήσετε το μουσείο ενώ περιμένετε για την ώρα της επίδειξης σας, καθώς τα προγράμματα εκπομπής υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση.

Νέα τεχνολογία λέιζερ στο μουσείο αέρα και διαστήματος

Το θέατρο Lockheed Martin IMAX στο Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος του Smithsonian φιλοξενεί συχνά μια ποικιλία εκπαιδευτικών εμπειριών IMAX, αλλά μερικές φορές σκηνοθετούν φιλικές προς την οικογένεια ταινίες όπως το "Star Wars: The Last Jedi" ή "A Wrinkle in Time".

Το Smithsonian Theatres εγκαινίασε το νέο σύστημα προβολής λέιζερ IMAX στο Θέατρο IMAX του Lockheed Martin στο Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος στην Ουάσινγκτον, τον Φεβρουάριο του 2016. Το νέο σύστημα παρέχει στο ακροατήριο τις πιο ευκρινείς, λαμπρότερες, πιο ξεκάθαρες και ζωντανές ψηφιακές εικόνες, με ένα νέο επίπεδο εντυπωσιακού ήχου.

Το Θέατρο IMAX του Lockheed Martin είναι ένα από τα πρώτα θέατρα στον κόσμο που διαθέτουν αυτή την τεχνολογία αιχμής και η οθόνη του μουσείου είναι 74 με 49 πόδια είναι μια από τις μεγαλύτερες οθόνες στο Mid-Atlantic. Η αναβάθμιση του θεάτρου περιλαμβάνει μια ολοκαίνουργια οθόνη, νέα μοντέρνα γυαλιά 3-D που βελτιστοποιούν την εμπειρία του συστήματος λέιζερ και ένα νέο σύστημα ήχου και προβολής.

Ενώ επισκέπτεστε το Εθνικό Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος Smithsonian, μπορείτε επίσης να κάνετε μια περιήγηση στο σύμπαν 20 λεπτών στο πλανητάριο Albert Einstein. Το Πλανητάριο χρησιμοποιεί ψηφιακό σύστημα προβολής υψηλής τεχνολογίας και ψηφιακό ήχο surround έξι καναλιών για να σας δώσει την αίσθηση του ζουμ σε όλο τον ουρανό και μέσω του γαλαξία.

Τα θέατρα Warner Brothers και Airbus IMAX

Υπάρχουν δύο άλλα επίσημα θέατρα IMAX στην περιοχή της Ουάσινγκτον, συμπεριλαμβανομένου του Warner Brothers Theatre στο Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας στο DC και στο Θέατρο Airbus IMAX στο Θέατρο Steven F. Udvar-Hazy στο Chantilly της Βιρτζίνια.

Το Smithsonian Warner Brothers Theatre στο Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας φιλοξενεί έναν πλήρη κατάλογο δημόσιων προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών ταξιδιών μέσω διαφορετικών πολιτισμών και τμημάτων του κόσμου. Ωστόσο, αυτό το θέατρο προσφέρει μικρότερο κατάλογο από εκείνο που βρίσκεται στη Βιρτζίνια.

Το Θέατρο Airbus IMAX στο Steven F. Udvar-Hazy Center ήταν από τους πρώτους στον κόσμο που διέθετε αυτό το διπλό σύστημα προβολής λέιζερ 4Κ με σύστημα 12 καναλιών και παρέμεινε ενημερωμένο με την προσθήκη ενός νέα ευρεία οθόνη 86 ποδιών και νέα 3D γυαλιά που βελτιστοποιούν την εμπειρία.

Ο ρόλος του θεάτρου της Airbus χαρακτηρίζει μερικές από τις καλύτερες κινηματογραφικές ταινίες του κινηματογράφου του Χόλιγουντ, που συνδυάζονται με εκπαιδευτικές εμπειρίες IMAX, όπως ταινίες για την Ημέρα D στη Νορμανδία, αεροπλανοφόρα και ταξίδια στο εξωτερικό χώρο, καθιστώντας τον ιδανικό προορισμό για τους κινηματογράφους και τους λάτρεις των γραφικών όλων των ηλικιών.