Πλανητάριο Αϊνστάιν στο Smithsonian στην Ουάσιγκτον, DC

Σας φέρνει το φεγγάρι και τα αστέρια

Όταν ταξιδεύετε μέσω της Ουάσιγκτον, DC , τα μνημεία και η ιστορία από μόνα τους μπορούν να μονοπωλήσουν τον χρόνο σας. Όλα αυτά τα αξιοθέατα μπορούν να πάρουν ένα τεράστιο φόρο στα πόδια σας.

Ο Smithsonian, όπως και το Λούβρο στο Παρίσι, είναι κάτι που δεν πρέπει να χάσετε ακόμα κι αν έχετε μόνο μία μέρα στην πόλη. Το καλύτερο στοίχημά σας για να βγείτε από την ημέρα σας είναι να βρείτε ένα μέρος για να καθίσετε κάθε φορά και λίγο. Και αν μπορείτε να απολαύσετε την επιστήμη, την ιστορία και τον πολιτισμό της Περιφέρειας ενώ το κάνετε, έχετε κερδίσει.

Μια λαμπρή επιλογή είναι το πλανητάριο Albert Einstein.

Ανακαίνιση πλανητάριο

Το πλανητάριο είναι ένα από τα πολλά αξιοθέατα του Εθνικού Μουσείου Αεροπορίας και Διαστήματος του Smithsonian . Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε μια θέση σε μια από τις 233 θέσεις στο πλήρως ανανεωμένο πλανητάριο Albert Einstein στον δεύτερο όροφο του κτιρίου National Mall και να κοιτάξετε επάνω.

Το 2014, στο πλανητάριο εγκαταστάθηκε ένα νέο ψηφιακό σύστημα Full Dome εξαιρετικά υψηλής ποιότητας. Το σύστημα προβολής είναι 16 φορές το ψήφισμα του HD, παρέχοντας ένα εξαιρετικό επίπεδο λεπτομέρειας, σαφήνειας, αντίθεσης, φωτεινότητας και κορεσμού χρώματος. Η ανακαίνιση περιελάμβανε επίσης ένα νέο state-of-the-art, βυθίζοντας ψηφιακό σύστημα ήχου.

Το σύστημα προβολής Definiti είναι ένας άξονας εργασίας, παίζοντας τουλάχιστον 17 παραστάσεις στο πλανητάριο κάθε μέρα. Οι νέοι προβολείς είναι τόσο ζεστός που υπάρχει ένας μικρός διάδρομος που κτίστηκε ακριβώς πίσω από τους τοίχους του θεάτρου για να διατηρήσει τον αέρα δροσερό και κυκλοφορεί.

Το πλανητάριο ήταν κλειστό στο κοινό για περίπου δύο εβδομάδες, όταν σημείωσε τη μεγαλύτερη αναβάθμισή του από τότε που το θέατρο έγινε ψηφιακό το 2002. Τα χαλιά και τα καθίσματα, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί από το 1976, ανοίχτηκαν και αντικαταστάθηκαν.

Οι εμφανίσεις

Το πλανητάριο είναι μια εξαιρετική ιδέα για μια καλοκαιρινή ημέρα, μια ημέρα χιονιού ή μια μέρα βροχής και δυστυχίας σε εξωτερικούς χώρους.

Οι περισσότερες παρουσιάσεις προσφέρονται για όλες τις ηλικίες. Μπορείτε να φέρετε το καρότσι σας μέσα στο θέατρο. Οι γονείς συνιστούν να κάθονται στις πίσω σειρές για τις καλύτερες προβολές.

Η καθημερινή εκπομπή είναι συνήθως ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο και το διάστημα που δείχνει τον νυχτερινό ουρανό στην Ουάσινγκτον. Η εκπομπή συνήθως επιμετράται ζωντανά και διαρκεί λιγότερο από μισή ώρα.

Η επιστροφή των επισκεπτών μουσείων από πριν από το 2014 θα παρατηρήσει σίγουρα μια διαφορά από το lo-fi του παρελθόντος στο τρέχον σύστημα προβολής όταν πρόκειται να δούμε μια παράσταση όπως το "Dark Universe". Καθώς οι γαλαξίες σχηματίζονται στην αρχή του σύμπαντος, γίνονται ένα λεπτό μαύρο και γκρίζο πλέγμα από αστέρια που ωφελεί σε μεγάλο βαθμό από την έντονη αντίθεση του προβολέα. Ενώ ο αφηγητής Neil deGrasse Tyson περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο τα φωτεινά κύματα τεντώνονται καθώς ταξιδεύουν μέσα στο σύμπαν, ο θόλος φαίνεται να αγκυροβολεί καθώς οι κόκκινοι μετατοπισμένοι δοκοί τραβούν τον ουρανό.

Το "Το Space & Back" είναι μια άλλη επίδειξη που παρουσιάζει τις μυριάδες τεχνολογίες που χρησιμοποιούν οι αστρονόμοι και οι αστροναύτες για να εξερευνήσουν το σύμπαν και πώς αυτά τα θαύματα της τεχνολογίας προσαρμόζονται για να ωφελήσουν τη ζωή στη γη. Μια εφεύρεση, ένα λέιζερ που αναπτύχθηκε για να μελετήσει την ατμόσφαιρα της γης, χρησιμοποιείται τώρα στη χειρουργική επέμβαση για να καθαρίσει τις αποκλεισμένες αρτηρίες.

IMAX Combo Ticket

Εάν αγοράσετε ένα εισιτήριο για το πλανητάριο, για μειωμένη χρέωση μπορείτε επίσης να δείτε μια ταινία IMAX με την έκπτωση συνδυασμού εισιτηρίων.