Πού είναι η Σιγκαπούρη;

Είναι η Σιγκαπούρη πόλη, νησί ή χώρα;

Όλοι έχουν ακούσει για τη διάσημη πόλη, αλλά πού είναι η Σιγκαπούρη; Και πιο περίεργα, είναι μια πόλη, ένα νησί ή μια χώρα;

Η σύντομη απάντηση: Και οι τρεις!

Η Σιγκαπούρη είναι ένα μικρό αλλά ευημερούν νησιωτικό έθνος, τόσο πόλη όσο και χώρα, που βρίσκεται ακριβώς έξω από τη νότια άκρη της χερσονήσου της Μαλαισίας στη Νοτιοανατολική Ασία .

Η Σιγκαπούρη είναι μια ανωμαλία, και είναι αρκετά περήφανοι για αυτό. Η χώρα είναι σήμερα η μόνη νησί-πόλη-χώρα στον κόσμο.

Αν και το Χονγκ Κονγκ είναι επίσης νησί πόλης, θεωρείται ειδική διοικητική περιοχή που ανήκει στην Κίνα.

Στην πραγματικότητα, το έδαφος της Σιγκαπούρης αποτελείται από πάνω από 60 νησιά και νησίδες. Η διάκριση της διαφοράς γίνεται λίγο ασαφής. Μια συνεχιζόμενη προσπάθεια αποκατάστασης γης δημιουργεί κάθε χρόνο αναγκαία ακίνητη περιουσία. Πολλά νέα τεχνητά νησιά δημιουργούνται, πράγμα που τονίζει πραγματικά τους γεωλόγους που είναι επιφορτισμένοι με τη συνεχή καταμέτρηση.

Τι να ξέρετε για τη Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη είναι μια ιδιαίτερα ανεπτυγμένη χώρα στη Νοτιοανατολική Ασία με μία από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου. Η Σιγκαπούρη είναι ελαφρώς μικρότερη από την πόλη του Lexington, Kentucky, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά σε αντίθεση με το Λέξινγκτον, 5.6 εκατομμύρια κάτοικοι συμπιέζονται στα 277 τετραγωνικά μίλια της μάζας της γης.

Παρά το μέγεθος της, η Σιγκαπούρη διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ΑΕΠ ανά κάτοικο στον κόσμο. Αλλά μαζί με την ευημερία - και ένα αξιοσημείωτο χάσμα πλούτου - το έθνος λαμβάνει υψηλού επιπέδου σήματα για την εκπαίδευση, την τεχνολογία, την υγειονομική περίθαλψη και την ποιότητα ζωής.

Οι φόροι είναι υψηλοί και το έγκλημα είναι χαμηλό. Η Σιγκαπούρη κατέχει την τρίτη θέση στον κόσμο για προσδόκιμο ζωής, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έρχονται στο # 31 (ανά Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας).

Αν και η επική πληθυσμιακή πυκνότητα της Σιγκαπούρης και η φήμη της καθαριότητας δημιουργούν εικόνες από κάποια φουτουριστική μητρόπολη που παράγεται μόνο από σκυρόδεμα και χάλυβα, σκεφτείτε και πάλι.

Το Συμβούλιο Εθνικών Πάρκων επιτυγχάνει τον υψηλό στόχο τους να μετατρέψει τη Σιγκαπούρη σε "πόλη σε κήπο" - τροπικό πράσινο πλούσιο!

Αλλά η Σιγκαπούρη δεν είναι μια ονειρική ουτοπία για όλους. ορισμένοι νόμοι θεωρούνται δρακόντεοι από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση καλείται συχνά να λογοκρίνει και να περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης. Από τεχνική άποψη, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη. Τα αδικήματα ναρκωτικών λαμβάνουν υποχρεωτική ποινή θανάτου.

Η τοποθεσία της Σιγκαπούρης

Η Σιγκαπούρη βρίσκεται στη Νοτιοανατολική Ασία, περίπου 85 μίλια βόρεια του Ισημερινού, νότια της χερσονήσου της Μαλαισίας και ανατολικά της δυτικής Σουμάτρα (Ινδονησία), απέναντι από το στενό της Μαλάκα. Το μεγάλο νησί του Βόρνεο βρίσκεται στα ανατολικά της Σιγκαπούρης.

Κατά ειρωνικό τρόπο, οι πλησιέστεροι γείτονες της Σιγκαπούρης, η Σουμάτρα και το Βόρνεο , είναι δύο από τα πιο άγρια ​​νησιά του κόσμου. Οι αυτόχθονες εξακολουθούν να χαράζουν μια ζωή έξω από τα τροπικά δάση . Σε μικρή απόσταση, η Σιγκαπούρη ισχυρίζεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εκατομμυριούχων ανά κάτοικο στον κόσμο. Ένα από τα έξι νοικοκυριά έχει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δολάρια σε διαθέσιμο πλούτο!

Πετώντας στη Σιγκαπούρη

Το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης (κωδικός αεροδρομίου: SIN) κερδίζει με συνέπεια βραβεία για το καλύτερο στον κόσμο, όπως και η Singapore Airlines. Οι δύο σίγουρα κάνουν τη διαδρομή προς τη Σιγκαπούρη μια ευχάριστη εμπειρία - υποθέτοντας ότι δεν παίρνετε δουλειές για να φέρνετε λαθραία αντικείμενα .

Δεν χρειάζεται να είσαι σκληρός λαθρέμπορος για να διαπιστώσετε ότι η Σιγκαπούρη είναι μια "ωραία πόλη" - τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα τσίχλες και τα πειρατικά DVD θα σας οδηγήσουν σε μπελάδες.

Η πισίνα, το μονοπάτι της φύσης, ο κήπος με πεταλούδες και το εμπορικό κέντρο στο αεροδρόμιο Changi βοηθούν το τσίμπημα από μια απροσδόκητη παραμονή. Η Singapore Airlines δεν είναι η μόνη επιλογή για να μπείτε: πολλοί άλλοι μεταφορείς συνδέουν τη Σιγκαπούρη με περισσότερους από 200 μεγάλους κόμβους σε όλο τον κόσμο.

Πηγαίνοντας Overland στη Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη είναι επίσης προσβάσιμη με υπεραστικά λεωφορεία από τη Μαλαισία. Δύο ανθρωπογενείς διαδρομές συνδέουν τη Σιγκαπούρη με τη Μαλαισιανή πολιτεία του Johor. Πολλές εταιρείες προσφέρουν άνετα λεωφορεία από και προς την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας .

Το ταξίδι με το λεωφορείο διαρκεί από πέντε έως έξι ώρες, ανάλογα με την κυκλοφορία και τον χρόνο αναμονής κατά τη μετανάστευση.

Σε αντίθεση με μερικά από τα φθηνά λεωφορεία που διαπερνούν την Ασία , πολλά λεωφορεία προς τη Σιγκαπούρη είναι πολυτελώς εξοπλισμένα με work desks, Wi-Fi και διαδραστικά συστήματα ψυχαγωγίας.

Συμβουλή: Η Σιγκαπούρη έχει αυστηρότερους δασμούς και περιορισμούς εισαγωγών από ό, τι τα γύρω έθνη στη Νοτιοανατολική Ασία. Παρόλο που μερικές φορές μια ανοιχτή συσκευασία τσιγάρων παραβλέπεται κατά την πτήση, οι κανονισμοί συχνά επιβάλλονται αυστηρότερα στα χερσαία σύνορα από ό, τι στο αεροδρόμιο. Από τεχνική άποψη, η Σιγκαπούρη δεν διαθέτει απαλλαγή από δασμούς στα προϊόντα καπνού.

Είναι απαραίτητη μια επίσκεψη Visa στη Σιγκαπούρη;

Οι περισσότερες εθνικότητες λαμβάνουν δωρεάν διαμονή 90 ημερών στη Σιγκαπούρη κατά την είσοδο και δεν απαιτούν τουριστική βίζα . Σε λίγες εθνικότητες χορηγείται μόνο απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης για 30 ημέρες.

Από τεχνική άποψη, θα πρέπει να εμφανίσετε ένα εισιτήριο όταν εισέρχεστε στη Σιγκαπούρη και μπορεί να σας ζητηθεί να αποδείξετε τα χρήματα. Αυτές οι απαιτήσεις συχνά κυματίζουν ή μπορούν εύκολα να ικανοποιηθούν εάν δεν φαίνεστε πάρα πολύ σαν ένα dirtbag.

Ο καιρός στη Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη βρίσκεται 85 μίλια βόρεια του Ισημερινού και απολαμβάνει τροπικό κλίμα τροπικού δάσους. Οι θερμοκρασίες παραμένουν σταθερά ζεστές (περίπου 90 F / 31 C) καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους και οι βροχοπτώσεις είναι επίμονες. Καλό πράγμα: οι άφθονες χρυσοί χώροι της πόλης χρειάζονται συνεχή πότισμα. Τα απογευματινά ντους είναι συχνές, αλλά υπάρχουν πολλά εντυπωσιακά μουσεία για να περιμένουν καταιγίδες.

Οι πιο αργοί μήνες στη Σιγκαπούρη είναι συνήθως Νοέμβριος, Δεκέμβριος και Ιανουάριος.

Λαμβάνετε υπόψη μεγάλες εκδηλώσεις και φεστιβάλ όταν αποφασίζετε για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σιγκαπούρη . Διακοπές όπως το κινεζικό νέο έτος είναι διασκέδαση, αλλά απασχολημένος - στέγαση skyrockets στην τιμή.

Η Σιγκαπούρη είναι ακριβή;

Η Σιγκαπούρη θεωρείται γενικά ένας ακριβός προορισμός, ειδικά σε σύγκριση με άλλα μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Ταϊλάνδη . Οι Backpackers είναι διαβόητοι για το θρήνο για το σχετικά υψηλό κόστος διαμονής της Σιγκαπούρης. Το πόσιμο ή το κάπνισμα στη Σιγκαπούρη σίγουρα θα καταστρέψει έναν προϋπολογισμό.

Αλλά τα καλά νέα είναι ότι τα τρόφιμα είναι φθηνά και νόστιμα. Όσο μπορείτε να αποφύγετε τους πειρασμούς αγορών και διασκέδασης, μπορείτε να απολαύσετε τη Σιγκαπούρη με προϋπολογισμό . Λόγω του μεγάλου αριθμού των ξένων μεταναστών που καλούν τη Σιγκαπούρη στο σπίτι, είναι ένα καλό μέρος για να δοκιμάσετε το AirBnB ή το καναπέ .

Η Σιγκαπούρη διατηρεί την καθαρή πόλη και την άριστη υποδομή μέσω της φιλελεύθερης φορολογίας και, σε κάποιο βαθμό, με τη συλλογή προστίμων για μικρές παραβάσεις . Αν πιάσετε, μπορείτε να λάβετε πρόστιμο για jaywalking, δεν ξεπλένετε μια δημόσια τουαλέτα, τρώγοντας χωρίς περιστροφές τα περιστέρια ή καταναλώνοντας φαγητά και ποτά στις δημόσιες συγκοινωνίες!

Συμβουλές ταξιδιού για τη Σιγκαπούρη