Τα επτά πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Δυτική Σουμάτρα

Παρά τα πολλά περιπετειώδη πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Δυτική Σουμάτρα, μπορεί συχνά να βρείτε τον μόνο ξένο ταξιδιώτη που βλέπετε. Δεν έχει σημασία το χαμηλό επιπολασμό της αγγλικής γλώσσας: οι ντόπιοι αγαπούν να αλληλεπιδρούν. Και ευτυχώς, έχουν αλλάξει blowguns για smartphones.

Η απομακρυσμένη πλευρά του μεγαλύτερου νησιού της Ινδονησίας έχει μείνει κάπως εκτός του ραντάρ του backpacker στη Νοτιοανατολική Ασία . Εν τω μεταξύ, άλλα περιπετειώδη-ακόμα-προσβάσιμα μέρη βυθίζονται σε λασπώδη πολτό από μπότες τουρίστες.

Η Δυτική Σουμάτρα προσφέρει μια ήσυχη πρόκληση για τους ταξιδιώτες που δεν φοβούνται να επιταχύνουν. Δεν είναι Μπαλί . Μην περιμένετε σοκολάτες στο μαξιλάρι σας - θα κάνετε τη δική σας υπηρεσία προετοιμασίας για να ελέγξετε για τους συντρόφους με πάρα πολλά πόδια. Τα λεωφορεία και οι ανώμαλοι δρόμοι προσφέρουν ελεύθερες χειροπρακτικές ρυθμίσεις. Η οδήγηση στη Σουμάτρα τρομάζει ακόμη και τους πιο έμπειρους οδηγούς στην Ασία .

Αλλά ο πόθος για το χάος της Ισημερινής θερμότητας και του δρόμου είναι απίστευτα ανταμείβοντας - ειδικά για τους αναζητητές της περιπέτειας.

Η Σουμάτρα κατατάσσεται δίπλα στο Βόρνεο σε συναρπαστική φυσική άγρια ​​φύση. Και οι δύο έχουν κάτι κοινό: είναι τα μόνα νησιά του κόσμου με άγρια ​​οραγγουτάγια.

Εύκολη προσβασιμότητα, γηγενή κουλτούρα, γεωθερμικές λίμνες, κοιλάδες με φτέρη, μη αναπτυγμένες παραλίες, βουνά που αναρριχούν - όλα τα συστατικά για μια αξέχαστη περιπέτεια είναι εκεί. Αλλά προς το παρόν, οι περισσότεροι επισκέπτες της Σουμάτρα δεν επισκέπτονται το Bukit Lawang για να δουν τους οραγγουτάνους ή τη λίμνη Toba για να απολαύσουν τη μεγαλύτερη ηφαιστειακή λίμνη στον κόσμο . Μόνο ένας ατρόμητος λίγοι περιπλανηθούν νότια για να αναβοσβήσουν στην υπόλοιπη Σουμάτρα.

Να φτάσετε εκεί: Δεν χρειάζεται να κουνάτε ένα μαχαίρι μέσα από τη ζούγκλα. Πτήσεις από Κουάλα Λουμπούρ και Τζακάρτα διαρκούν περίπου μία ώρα και κοστίζουν λιγότερο από 50 δολάρια ΗΠΑ.

Η πόλη Bukittinggi (πληθυσμός: 117.000) χρησιμεύει ως μια βολική, ευέλικτη βάση για να εξερευνήσετε την περιοχή. Το δημοφιλές Hello Guesthouse στο Jalan Teuku Umar μπορεί να σας προσφέρει ενοικιάσεις μοτοσικλετών, χάρτες και εξαιρετικές συμβουλές για την οργάνωση περιπέτειων.