Τι είναι το Gommage;

Το Gommage είναι προϊόν που απολέπιση του προσώπου ή του σώματος, αφήνοντας το δέρμα αίσθηση μεταξένια μαλακό. (Η λέξη gommage προέρχεται από τη γαλλική λέξη που σημαίνει "να σβήσει" επειδή η δράση τριβής είναι παρόμοια με τη διαγραφή μιας λέξης γραμμένη με μολύβι.)

Το Gommage ήταν μια πολύ δημοφιλής μορφή απολέπισης κατά τη διάρκεια της περιποίησης προσώπου πριν από την εμφάνιση ισχυρότερων, ταχύτερων και πιο αποτελεσματικών χημικών απολεπιστικών όπως τα αλφα υδροξυοξέα (AHAs).

Σήμερα, οι περισσότεροι αισθητικοί επιλέγουν τις πιο ισχυρές μορφές απολέπισης κατά τη διάρκεια του επαγγελματικού προσώπου.

Λοιπόν, πώς λειτουργεί το gommage; Εφαρμόζετε μια πάστα στο δέρμα, αφήστε την να στεγνώσει ελαφρώς, ενώ τα ήπια ένζυμα χώνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας στην επιφάνεια και στη συνέχεια τρίψτε τα - παίρνοντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μαζί της. Υπάρχει κάτι πολύ ικανοποιητικό για να δείτε όλες αυτές τις λευκές νιφάδες που έρχονται από το πρόσωπό σας, αλλά στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο μέρος του τι έρχεται είναι το ίδιο το προϊόν. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος είναι μικροσκοπικά.

Δεδομένου ότι το gommage είναι μια πιο απαλή μορφή απολέπισης για τους ανθρώπους που κακοποιούν το πρόσωπό τους με πυρήνες βερίκοκων, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός οικιακών προϊόντων. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς περιλαμβάνουν το Yonka Gommage 305, το Cure Natural Aqua Gel, το Exfoliating Peel Gel της Boscia, το Gel Spa Gommage Koh Gen Do, το Peeling Gel του Peter Thomas Roth FIRMx και το Exfoliator Gourmet Gommage της Arcona. Θα κυμαίνονται σε τιμή από $ 35 έως $ 50.

Πώς λειτουργεί το Gommage;

Η Gommage συνδυάζει την χημική απολέπιση με τη χρήση ενζύμων με μηχανική απολέπιση μέσω της δράσης του τριβής. Τα ένζυμα στο gommage είναι πρωτεολυτικά, που σημαίνει διαλυτοποίηση πρωτεϊνών. Τα ένζυμα χωνεύουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που κάθονται στην επιφάνεια. Μόλις ξηρανθεί η πάστα, απομακρύνεται, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο ένζυμο στο gommage είναι παπαΐνη, η οποία προέρχεται από φρούτα παπάγια. (Είναι ενδιαφέρον ότι η παπαΐνη χρησιμοποιείται επίσης και ως τρυπητή κρέατος λόγω της ικανότητάς της να μαλακώνει τον ιστό και να διαλύει την πρωτεΐνη.) Άλλα κοινώς χρησιμοποιούμενα ένζυμα είναι η βρωμελίνη, που προέρχεται από τον ανανά και η παγκρεατίνη και η τρυψίνη, και τα δύο προέρχονται από παραπροϊόντα κρέατος. ).

Το Gommage είναι μια κρέμα ή πάστα που εφαρμόζεται με λεπτό τρόπο στο δέρμα και στη συνέχεια αφήνεται να στεγνώσει και να σχηματίσει ένα σκληρό κρούστα, το οποίο διαρκεί από λίγα λεπτά έως δέκα λεπτά, ανάλογα με το προϊόν. Στη συνέχεια, ο αισθητικός (ή εσείς) το αφαιρεί με τρίψιμο, παίρνοντας νεκρά κύτταρα του δέρματος μαζί του.

Το gommage κυλάει από το δέρμα καθώς τρίβεται, μαζεύοντας τα εξωτερικά νεκρά κύτταρα του δέρματος με ελαφρώς κολλώδη συστατικά όπως το κόμμι ξανθάνης, τα παράγωγα φυκιών ή ακόμα και την παραφίνη. Τα περισσότερα από τα νιφάδες από το δέρμα είναι το ίδιο το προϊόν. Είναι σημαντικό να σταθεροποιήσετε το δέρμα στο πρόσωπο, το οποίο μπορείτε να κάνετε κάνοντας ένα "σήμα ειρήνης" με το ένα χέρι και τρίβοντας μεταξύ του "V" με τα δάχτυλα του άλλου χεριού.

Ενώ το gommage είναι γενικά απαλό, υπάρχουν μερικές προειδοποιήσεις.

Το Gommage χρησιμοποιείται μερικές φορές σε θεραπείες σώματος, ειδικά εάν το σπα δεν διαθέτει υγρό δωμάτιο. Είναι άκρως αποτελεσματικά, αλλά πιο έντονα εργατικά ώστε το αλάτι λάμπει ή το σώμα τρίβει . Εάν ένα σπα έχει ένα υγρό δωμάτιο, θα προσφέρουν συνήθως ένα θάμνο όπου μπορείτε ντους μακριά μετά. Δεν ντους μετά το gommage.