Γιατί πρέπει να πάρετε μια περιποίηση σώματος στο Spa

Οι θεραπείες σώματος είναι ουσιαστικά ένα πρόσωπο για όλο σας το σώμα και αφήνουν το δέρμα σας να αισθάνεται βελούδινο απαλό και απαλό. Η ιδέα πίσω από μια θεραπεία σώματος είναι ότι είναι εξίσου σημαντικό να καθαρίσετε, να απολέσετε και να ενυδατώσετε το δέρμα στο σώμα σας καθώς είναι το δέρμα του προσώπου σας. Αυτή η διαδικασία ευεξίας είναι καλή για το σώμα σας, ανεξάρτητα από το χρόνο της χρονιάς, αλλά μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο το χειμώνα καθώς ενυδατώνει το δέρμα όταν είναι συνήθως ξηρό και λεπτό.

Απολέπιση σώματος

Η πιο δημοφιλής θεραπεία σώματος είναι ένα τρίψιμο σώματος , που μερικές φορές ονομάζεται βερνίκι σώματος , λάμψη αλατιού ή θάμνος θάλασσας. Πρόκειται για μια απολέπιση που λαμβάνει χώρα σε ένα τραπέζι μασάζ που καλύπτεται με ένα φύλλο και ένα μεγάλο, λεπτό κομμάτι πλαστικό. Καθώς βάζετε στο στομάχι σας, ο θεραπευτής μασάζ τρίβει στο δέρμα σας μείγμα θαλασσινού αλατιού, ελαίου και αρωματικών (όπως λεμόνι). Αυτό απολέσκει το δέρμα και αφήνει να αισθάνεται φρέσκο ​​και απαλό.

Μόλις απορροφηθεί ολόκληρο το σώμα σας, το οποίο διαρκεί περίπου 10 ή 15 λεπτά, το βάζετε μακριά χωρίς σαπούνι, αφήνοντας μια ωραία επίστρωση λαδιού. Είναι μια αναζωογονητική θεραπεία και είναι μια καλή ιδέα να πάρετε το τρίχωμά σας πριν το μήνυμά σας αν επιλέξετε να έχετε και τα δύο.

Χρησιμοποιούνται διάφορα αιθέρια έλαια ή υλικά καθαρισμού. Μπορείτε να πάρετε μια λάμψη αλάτων πορτοκαλιού / αρώματος μέντας ή μια λάμψη αλατιού αγγουριού, ή ένα σώμα τρίβει με γήπεδο καφέ, ψιλοκομμένα κοχύλια πεκάν ή σπόρους σταφυλιού Napa Valley.

Μερικές φορές εφαρμόζεται μια ενυδατική λοσιόν.

Μάσκες και περιβλήματα σώματος

Μια μάσκα σώματος και περιτύλιξη σώματος λαμβάνει χώρα συχνά μετά από ένα τρίψιμο. Αφού ξεπλύνετε το αλάτι και επιστρέψετε στο τραπέζι θεραπείας, ο αισθητικός θα σας ρίξει λάσπη, άλγη ή φύκια και θα σας τυλίξει σε μια θερμική κουβέρτα. Πρόκειται για μια «αποτοξινωτική» θεραπεία που διεγείρει το μεταβολικό σας σύστημα, επιταχύνοντας την ικανότητά του να μεταφέρει τα απόβλητα.

Εάν το προϊόν είναι κρέμα ή λοσιόν, είναι μια "ενυδατική" θεραπεία

Ένα περιτύλιγμα σώματος μπορεί επίσης να είναι μια περιποίηση που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας. Έχει μερικές φορές διουρητικό αποτέλεσμα που βοηθά στην προσωρινή μείωση του βάρους.

Τι να κάνετε μετά από μια θεραπεία σώματος

Το δέρμα σας μπορεί να είναι λίγο τρυφερό μετά από μια περιποίηση σώματος - ειδικά εάν περιλάμβανε ένα βαθύ τρίχωμα. Ωστόσο, είναι εξαιρετικά ωραίο να ντους μετά από μια περιποίηση σώματος, αρκεί να θυμάστε να ξεπλύνετε το σώμα σας με σαπούνι, στη συνέχεια, τρίψτε απαλά το πλέγμα ή το λούφα σας σε κύκλους για να αφαιρέσετε κάθε νεκρό δέρμα ή λοσιόν που απομένει.

Οφέλη από θεραπείες σώματος

Οι θεραπείες σώματος μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των ρυτίδων, στη μείωση της κυτταρίτιδας και στην επιβράδυνση των φυσικών σημείων γήρανσης, αφήνοντας το δέρμα σας πιο φρέσκο ​​και νεανικό. Τα φύκια, το αλάτι, η λάσπη, τα ξυλάνθρακα και τα μεταλλικά υγρά είναι επίσης εξαιρετικά συστατικά για την απολέπιση του δέρματός σας και την απομάκρυνση των τοξινών. Όπως και με άλλες υπηρεσίες σπα, οι θεραπείες σώματος βοηθούν επίσης στην ψυχική σας υγεία καθώς μειώνουν το άγχος, καταπραΰνουν τους κουρασμένους μύες και χαλαρώνουν τόσο το σώμα όσο και το μυαλό σας.