Χρειάζεστε ηλεκτρονική άδεια ταξιδίου για να εισέλθετε στον Καναδά;

Πάρτε τη σέσουλα στα eTAs

Από τις 15 Μαρτίου 2016, οι ταξιδιώτες στον Καναδά από τις χώρες που απαλλάσσονται από την υποχρέωση θεώρησης θα χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση και να λάβουν Ηλεκτρονική Εξουσιοδότηση Ταξιδιού (ΕΤΑ) για να πετάξουν στον Καναδά. Αυτοί οι ταξιδιώτες θα χρειαστούν επίσης μια ΕΤΑ για τη διέλευση από τον Καναδά. Οι ταξιδιώτες που απαιτείται να αποκτήσουν θεώρηση εισόδου για να εισέλθουν ή να διέλθουν μέσω του Καναδά πριν από τις 15 Μαρτίου 2016, θα χρειαστεί να το κάνουν και δεν χρειάζεται να λάβουν ΕΤΑ.

Τι είναι μια ΕΤΑ;

Ένα eTA, ή Ηλεκτρονική άδεια εξουσιοδότησης ταξιδιού, σας δίνει την άδεια να επισκεφθείτε ή να περάσετε μέσω του Καναδά χωρίς βίζα.

Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση για μια eTA;

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για online eTA. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες θα λάβουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσα σε λίγα λεπτά, επιβεβαιώνοντας ότι η αίτησή τους eTA έχει ληφθεί. Από αυτούς τους ταξιδιώτες, πολλοί θα λάβουν επίσης έγκαιρα την ETA τους.

Ορισμένοι αιτούντες θα κληθούν να μεταφορτώσουν έγγραφα προς εξέταση από τη Μετανάστευση, τους Πρόσφυγες και τον Καναδά του Πολίτη (IRCC). Συνήθως, τα έγγραφα αυτά αποτελούν έντυπα ιατρικής εξέτασης, αλλά το IRCC μπορεί να ζητήσει και άλλα έντυπα ή επιστολές.

Τι πληροφορίες χρειάζομαι για να υποβάλω αίτηση για το eTA μου;

Εκτός από τις βασικές προσωπικές πληροφορίες, όπως το όνομά σας, η ημερομηνία γέννησής σας, η διεύθυνση και ο τόπος γέννησής σας, θα πρέπει να δώσετε τον αριθμό του διαβατηρίου, την ημερομηνία έκδοσης και λήξης και τη χώρα έκδοσης. Θα πρέπει επίσης να δώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας (απαιτείται έγκυρη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), οικονομική κατάσταση, καθώς αφορά το ταξίδι σας και την ιδιότητα του πολίτη σας, συμπεριλαμβανομένων των διπλών ή πολλαπλών υπηκοότητας.

Το έντυπο αίτησης παρέχεται στα αγγλικά και στα γαλλικά. Οι σε απευθείας σύνδεση οδηγοί βοήθειας διατίθενται σε πολλές γλώσσες, όπως τα αραβικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ιταλικά, τα ιαπωνικά, τα κορεατικά, τα μανδαρίνια, τα πορτογαλικά και τα ισπανικά Οι οδηγοί βοήθειας παρείχαν λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε τμήμα της διαδικασίας αιτήσεων eTA.

Πόσο κοστίζει ένα κόστος eTA;

Το τέλος αίτησης για ένα eTA είναι CDN 7.00. Μπορείτε να πληρώσετε με MasterCard, Visa ή American Express. Αν δεν έχετε πιστωτική κάρτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια προπληρωμένη κάρτα MasterCard, Visa ή American Express για να πληρώσετε το τέλος αίτησης.

Πόσο καιρό θα ισχύει το eTA μου;

Το ETA σας, εάν εγκριθεί, θα ισχύει για πέντε χρόνια.

Ζω στις Ηνωμένες Πολιτείες. Χρειάζομαι ETA για να πετάξω στον Καναδά;

Οι Αμερικανοί πολίτες δεν χρειάζονται ETA ή βίζα για να επισκεφθούν ή να περάσουν μέσω του Καναδά αεροπορικώς. Οι μόνιμοι κάτοικοι των ΗΠΑ, ωστόσο, χρειάζονται ETA. Αν ταξιδεύετε στον Καναδά ή επισκεφθείτε με κρουαζιερόπλοιο ή βάρκα, δεν θα χρειαστείτε μια ΕΤΑ για να εισέλθετε στη χώρα.

Ζώ στον Καναδά. Χρειάζομαι ΕΤΑ για να πετάω σπίτι;

Καναδοί πολίτες, μόνιμοι κάτοικοι και διπλοί πολίτες δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ΕΤΑ.

Μόλις ανακάλυψα για τα eTAs και φεύγω στον Καναδά την επόμενη εβδομάδα. Τι πρέπει να κάνω?

Από τις 15 Μαρτίου 2016 μέχρι το φθινόπωρο του 2016, οι ταξιδιώτες που δεν κατάφεραν να λάβουν την ΕΤΑ θα μπορούν να επιβιβάζονται στον Καναδά εφόσον διαθέτουν τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα και πληρούν τις λοιπές απαιτήσεις εισόδου του Καναδά. Ωστόσο, είναι ακόμα καλύτερο να υποβάλετε αίτηση για μια ETA πριν αρχίσει το ταξίδι σας.

Μόλις λήξει η περίοδος επιείκειας, δεν θα μπορέσετε να επιβιβαστείτε στην πτήση σας χωρίς μια ΕΤΑ.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις εισόδου του Καναδά;

Σύμφωνα με το IRCC, ενδέχεται να μην επιτρέψετε να εισέλθετε στον Καναδά εάν αντιμετωπίζετε κίνδυνο ασφαλείας ή καταδικάζετε εγκληματίες, έχετε παραβιάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα ή τους διεθνείς νόμους, έχετε σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, εμπλέκεστε με κάποιο τρόπο στο οργανωμένο έγκλημα, στους οποίους έχει απαγορευθεί η είσοδος στον Καναδά ή έχουν ψέματα σε έντυπα αίτησης ή μετανάστευσης.

Εάν έχετε καταδικαστεί για έγκλημα ή έχετε διαπράξει πράξη που θα ήταν έγκλημα σύμφωνα με τον καναδικό νόμο, μπορεί να σας απαγορευτεί να εισέλθετε στον Καναδά εκτός αν μπορείτε να αποδείξετε ότι έχετε αποκατασταθεί. Αυτό σημαίνει ότι έχει περάσει ο χρόνος και δεν έχετε διαπράξει περαιτέρω εγκλήματα ή ότι έχετε υποβάλει αίτηση για ατομική αποκατάσταση και αποδείξατε ότι είναι απίθανο να διαπράξετε νέα εγκλήματα ενώ βρίσκεστε στον Καναδά.

Εάν απαιτείται να έχετε ETA και έχετε συλληφθεί ή καταδικαστεί για έγκλημα, θα χρειαστεί να ζητήσετε ποινική αποκατάσταση στον Καναδά και να περιμένετε για επίσημη απάντηση στην αίτηση αυτή προτού υποβάλετε αίτηση για ETA.