Καναδικές απαιτήσεις για τις θεωρήσεις

Οι Αμερικανοί πολίτες δεν χρειάζονται Visa για σύντομα ταξίδια

Προτού σχεδιάσετε ένα ταξίδι στον Καναδά, θα πρέπει να ελέγξετε τις απαιτήσεις του διαβατηρίου και τις απαιτήσεις θεώρησης, οι οποίες εξαρτώνται από τη χώρα σας της ιθαγένειας.

Οι θεωρήσεις είναι επίσημα γραμματόσημα στο διαβατήριό σας, που έχουν εκδοθεί από την καναδική κυβέρνηση είτε στον Καναδά είτε από καναδική πρεσβεία σε άλλη χώρα, τα οποία επιτρέπουν στον κάτοχο διαβατηρίου να εισέλθει στον Καναδά για να επισκεφθεί, να εργαστεί ή να σπουδάσει για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Άνθρωποι από πολλές χώρες δεν χρειάζονται βίζα για να επισκεφθούν ή να περάσουν από τον Καναδά - που σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να περάσουν ελεύθερα στο δρόμο τους κάπου αλλού σε μια στάση πτήσης. Οι επισκέπτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία, την Αυστραλία, την Ιταλία, την Ελβετία, μεταξύ άλλων, δεν χρειάζονται θεώρηση για να έρθουν στον Καναδά.

Ωστόσο, οι πολίτες ορισμένων χωρών απαιτούν θεώρηση για να επισκεφθούν ή να μεταβούν στον Καναδά, γι 'αυτό φροντίστε να δείτε τον πλήρη κατάλογο των χωρών των οποίων οι πολίτες χρειάζονται θεώρηση αν δεν είστε από τις προαναφερθείσες χώρες. Αν συμβαίνει αυτό, θα πρέπει να παρουσιάσετε την καναδική σας βίζα (σφραγίδα στο διαβατήριό σας) όταν φτάσετε στη χώρα και επομένως πρέπει να υποβάλετε αίτηση για την καναδική θεώρησή σας σε αρκετό χρόνο για να την λάβετε πριν φύγετε από τη χώρα σας ταξίδι-συνήθως 4 έως 8 εβδομάδες.

Διαθέσιμοι τύποι καναδικών θεωρήσεων

Η προσωρινή μόνιμη κατοικία είναι για άτομα που επιθυμούν να επισκεφθούν τον Καναδά για διάστημα έως έξι μηνών. Αυτή η θεώρηση μπορεί να είναι για μία μόνο είσοδο, πολλαπλές εισόδους ή απλώς για διαμετακόμιση και οι άνθρωποι που επιθυμούν να παραμείνουν στον Καναδά για περισσότερο από έξι μήνες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για παράταση της θεώρησης ενώ βρίσκονται στη χώρα τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από τον προσωρινό κάτοικο Η θεώρηση λήγει.

Η Vis Transit είναι ένας ελεύθερος τύπος προσωρινής μόνιμης θεώρησης που απαιτείται από οποιονδήποτε ταξιδεύει στον Καναδά χωρίς να σταματήσει ή να το επισκεφθεί ακόμα και για λιγότερο από 48 ώρες. Θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για αυτή τη μορφή θεώρησης στη χώρα σας, αλλά το μόνο που χρειάζεται είναι η υποβολή απλής φόρμας τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από τις ημερομηνίες ταξιδιού σας.

Οι άνθρωποι που σκοπεύουν να σπουδάσουν στον Καναδά για έξι μήνες ή περισσότερο και όσοι επιθυμούν να εργαστούν προσωρινά στον Καναδά πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια σπουδών ή άδεια εργασίας αντίστοιχα.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για Καναδικές θεωρήσεις

Η απόκτηση καναδικής βίζας είναι σχετικά απλή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συμπληρώσετε την εφαρμογή δύο σελίδων για προσωρινή μόνιμη διαμονή εκτός Καναδά ή να καλέσετε το πλησιέστερο Γραφείο Καναδά Visa. Συγκεντρώστε τα απαραίτητα έγγραφα, πραγματοποιήστε την κατάλληλη πληρωμή και στείλτε την αίτηση στην Καναδική Υπηρεσία Θεωρήσεων.

Θυμηθείτε να υποβάλετε αίτηση για καναδική θεώρηση τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την αναχώρησή σας ή να επιτρέψετε οκτώ εβδομάδες εάν το ταχυδρομήσετε. Οι επισκέπτες πρέπει να υποβάλουν αίτηση θεώρησης για τον Καναδά από τη χώρα διαμονής τους και δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση κατά την άφιξή τους στον Καναδά.

Εάν δεν αποκτήσετε θεώρηση πριν ταξιδέψετε, το αεροδρόμιο θα σας αρνηθεί να εισέλθετε στην πτήση σας ή, στην χειρότερη περίπτωση, θα σας αποσταλεί αμέσως στη χώρα σας μόλις φτάσετε στο έδαφος του Καναδά.