Χρειάζομαι θεώρηση διέλευσης για να επισκεφτώ τον Καναδά;

Εάν χρειάζεστε βίζα για να επισκεφθείτε τον Καναδά, τότε θα χρειαστείτε θεώρηση διέλευσης για να ταξιδέψετε στον Καναδά χωρίς να σταματήσετε ή να επισκεφθείτε. Αυτό ισχύει ακόμα και αν βρίσκεστε στον Καναδά για λιγότερο από 48 ώρες. Δεν υπάρχει χρέωση για θεώρηση διέλευσης. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση διαμετακόμισης συμπληρώνοντας την αίτηση για θεώρηση επισκεπτών (προσωρινή μόνιμη διαμονή) και επιλέγοντας τη θεώρηση διέλευσης από τον κατάλογο επιλογών στο έντυπο.

Εάν χρειάζεστε μια ΕΤΑ για να επισκεφθείτε τον Καναδά από τις 15 Μαρτίου 2016, τότε θα χρειαστείτε επίσης μια ΕΤΑ για τη διέλευση μέσω του Καναδά.

Τι είναι η Visa για τη διαμετακόμιση;

Μια Visa διαμετακόμισης είναι ένας τύπος προσωρινής μόνιμης θεώρησης (TRV) που απαιτείται από οποιονδήποτε από χώρα που δεν υπόκειται σε θεώρηση και ταξιδεύει μέσω Καναδά σε άλλη χώρα και η πτήση της οποίας θα σταματήσει στον Καναδά για λιγότερο από 48 ώρες. Δεν υπάρχει κόστος για τη θεώρηση διέλευσης, αλλά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων είναι ίδια με αυτή για την TRV.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση διαμετακόμισης

Η προσωρινή μόνιμη θεώρηση (TRV) έχει τρεις τύπους: ενιαία είσοδο, πολλαπλή είσοδο και διαμετακόμιση. Για να υποβάλετε αίτηση για έναν από αυτούς τους τύπους TRV, συμπληρώστε την αίτηση δύο σελίδων για προσωρινή μόνιμη διαμονή εκτός Καναδά ή καλέστε το πλησιέστερο Γραφείο Καναδά Visa. Στην κορυφή της εφαρμογής, θα επιλέξετε το πλαίσιο με τίτλο "Διαμετακόμιση". Συγκεντρώστε τα απαραίτητα έγγραφα και ταχυδρομείο ή παραλάβετε την αίτηση σε Γραφείο Καναδά Visa. Δεν θα χρειαστεί να συμπεριλάβετε μια πληρωμή, καθώς η Visa Transit είναι δωρεάν.

Πότε να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση διέλευσης για τον Καναδά;

Υποβάλετε αίτηση για θεώρηση διέλευσης για τον Καναδά τουλάχιστον 30 ημέρες πριν από την αναχώρησή σας ή επιτρέψτε σε οκτώ εβδομάδες εάν το ταχυδρομήσετε.

Καλό να γνωρίζετε σχετικά με την υποβολή αίτησης για τη χορήγηση θεώρησης διαμετακόμισης για τον Καναδά

Οι επισκέπτες πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση διέλευσης για τον Καναδά από τη χώρα διαμονής τους. Δεν μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για θεώρηση κατά την άφιξή σας στον Καναδά.

Εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες ή οι γραμμές κρουαζιέρας δεν θα φροντίζουν τη θεώρηση διέλευσης - είναι δική σας ευθύνη.



Καλύτερες συμβουλές: Καλέστε ένα Γραφείο Καναδά Visa στη χώρα σας ή τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα με οποιεσδήποτε ερωτήσεις πολύ πριν από την αναχώρησή σας.