Γένοβα ταξιδιωτικός οδηγός

Τι να δείτε και να κάνετε στη Γένοβα

Η Γένοβα, η μεγαλύτερη πόλη λιμάνι της Ιταλίας, διαθέτει ένα εντυπωσιακό ενυδρείο, ένα ενδιαφέρον λιμάνι και ένα ιστορικό κέντρο που λέγεται ότι είναι η μεγαλύτερη μεσαιωνική συνοικία στην Ευρώπη, με πληθώρα εκκλησιών, παλατιών και μουσείων. Τα Rolli Palaces της Γένοβας βρίσκονται στον κατάλογο των τόπων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO .

Η Γένοβα βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Ιταλίας, το τμήμα γνωστό ως ιταλική Ριβιέρα, στην περιοχή της Λιγουρίας .

Μεταφορές στη Γένοβα:

Η Γένοβα είναι σιδηροδρομικός κόμβος και είναι προσβάσιμος από το Μιλάνο , το Τορίνο, τη Λα Σπέτσια, την Πίζα, τη Ρώμη και τη Νίκαια της Γαλλίας.

Οι δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί, ο Principe και το Brignole βρίσκονται και στο κέντρο της Γένοβας. Από την Piazza della Vittoria φεύγουν λεωφορεία. Τα πλοία φεύγουν από το λιμάνι για τη Σικελία, τη Σαρδηνία, την Κορσική και την Έλβα. Υπάρχει επίσης ένα μικρό αεροδρόμιο, Cristoforo Colombo , με πτήσεις προς άλλες περιοχές της Ιταλίας και της Ευρώπης.

Γύρω από τη Γένοβα:

Η Γένοβα έχει καλή τοπική υπηρεσία λεωφορείων. Τοπικά οχηματαγωγά πηγαίνουν στις πόλεις κατά μήκος της ιταλικής Riveria. Από την πλατεία Piazza del Portello μπορείτε να πάρετε το δημόσιο ασανσέρ για να ανεβείτε στο λόφο στην Piazza Castello ή το funiculare για να ανεβείτε στην Chiesa di Sant'Anna όπου ένα καλό μονοπάτι περπατά από την εκκλησία. Το μεσαιωνικό τμήμα του ιστορικού κέντρου είναι καλύτερο να επισκεφθείτε με τα πόδια.

Πού να μείνετε στη Γένοβα:

Βρείτε ένα συνιστώμενο μέρος για να μείνετε σε αυτά τα ξενοδοχεία Γένοβα στο Hipmunk.

Γένοβα Αξιοθέατα:

Κάντε μια εικονική περιήγηση με τις φωτογραφίες μας στη Γένοβα

Φεστιβάλ Γένοβα:

Η ιστορική ρεκέτα, μία από τις πιο συναρπαστικές της Ιταλίας, πραγματοποιείται το πρώτο σαββατοκύριακο τον Ιούνιο κάθε τέταρτο έτος. Οι πολεμοφόροι από τις αρχαίες ναυτικές δημοκρατίες του Αμάλφι, της Γένοβας, της Πίζας και της Βενετίας ανταγωνίζονται (το φεστιβάλ περιστρέφεται μεταξύ αυτών των πόλεων). Υπάρχει φεστιβάλ τζαζ τον Ιούλιο.

Το άγαλμα «Ο Χριστός των βάθρων», υποβρύχιο στην είσοδο του κόλπου, γιορτάζεται στα τέλη Ιουλίου με μάζα, τον φωτισμό των υφάλων και μια σειρά υποβρύχιων φακών που δείχνουν το δρόμο προς το άγαλμα.

Ειδικές γεύσεις της Γένοβας:

Η Γένοβα είναι γνωστή για το πέστο (βασιλικό, κουκουνάρι, σκόρδο και τυρί παρμινιάνο ) που συνήθως σερβίρονται με ζυμαρικά τρεντί ή ζαχαρότευτλα τρούφια, μαγειρεμένα με πατάτες και πράσινα φασόλια. Όντας μια πόλη λιμάνι, θα βρείτε επίσης καλά θαλασσινά πιάτα, όπως το ψάρι στιφάδο buridda . Το Cima alla Genovese είναι μοσχαρίσιο μαστό γεμιστό με κρέας, βότανα, λαχανικά και κουκουνάρια, σερβίρεται κρύο.

Επαρχία Γένοβα της Λιγουρίας

Η περιοχή της Γένοβας της Ιταλικής Ριβιέρας έχει αρκετά ενδιαφέροντα χωριά, λιμάνια και θέρετρα. Τα περισσότερα είναι προσβάσιμα με το τρένο, το λεωφορείο ή το φέρι από τη Γένοβα. Το Portofino, το Rapallo και το Camogli είναι τρεις από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς.

Δείτε το ιταλικό Riviera Itinerary για περισσότερες πληροφορίες για το πού να πάτε.