Πώς να δείτε τις καλύτερες παραλίες στο Golfo di Orosei της Σαρδηνίας

Ρωτήστε οποιονδήποτε Ιταλό γιατί θα πρέπει να πάτε στη Σαρδηνία και θα απαντήσει, πιθανότατα, λίγο επινοητικά: "Il mare, è stupendo ..." (Η θάλασσα, είναι καταπληκτική.) Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου της Ιταλίας περιβάλλεται από μια ωραία όμορφη θάλασσα κρυστάλλινα, βαθιά μπλε και πράσινα νερά. Αν και ένας αμέτρητος αριθμός παραλιών θα μπορούσε να καυχηθεί ότι είναι το πιο όμορφο στο νησί , εκείνοι κατά μήκος του Golfo di Orosei, στην κεντρική ανατολική ακτή της Σαρδηνίας είναι τα πράγματα των screen savers και των πλατφόρμων όρασης σε όλο τον κόσμο. Ορισμένα είναι λεία και αμμώδη. Ορισμένα είναι απότομα και βότσαλα. Ορισμένα από αυτά είναι εύκολα προσβάσιμα. Κάποιοι χρειάζονται λίγη δουλειά και προγραμματισμό. Όλοι τους αξίζουν την προσπάθεια.

Μερικές από τις παρακάτω παραλίες είναι πιο εύκολα προσβάσιμες με βάρκα, θα πρέπει να αποφασίσετε για το σκάφος της επιλογής σας. Τα πλοία μεγέθους σκαφών κατέχουν 100 ή περισσότερα άτομα. είναι συνήθως η φθηνότερη επιλογή και προσφέρουν τις δημιουργικές ανέσεις όπως το μεσημεριανό γεύμα, τα μπάνια και μια ομαλότερη βόλτα. Αλλά μπορούν επίσης να έχουν μια αίσθηση αυτοκινήτων βοοειδών και να σταματήσουν σε λιγότερες παραλίες. Το Gommone ή οι ζωοτροφές μπορούν να κρατηθούν με ή χωρίς οδηγό / οδηγό. Ο οδηγός gommone λαμβάνει κατ 'ανώτατο όριο 12 άτομα. Είναι μια διασκεδαστική, ανώμαλη διαδρομή καθώς ο θαλάσσιος δοκιμασμένος σας καπετάνιος αναπηδά πάνω από τα κύματα από τη μία παραλία στην άλλη και θα πρέπει να κρεμάσετε σφιχτά ή να διακινδυνεύσετε να πεταχτείτε στη θάλασσα. Αυτοί οι οδηγοί γνωρίζουν όλες τις γωνιές και τις ακρογιαλιές της ακτής και ακόμη κινούνται σε σπηλιές ή παρακολουθούν σχολεία που δίνουν τα δελφίνια. Εάν επιλέξετε να νοικιάσετε το δικό σας gommone, μπορείτε να σταματήσετε όπου θέλετε, όσο θέλετε. Είτε με καθοδηγούμενη είτε με αυτο-πιλότο, το gommone θα σας φέρει πιο κοντά στην ακτή και θα σταματήσετε σε περισσότερες παραλίες από ό, τι οι μεγάλες βάρκες.

Σκάφη όλων των μεγεθών αναχωρούν από τις μαρίνα της πόλης στο Orosei ή Cala Gonone. Οι περισσότεροι κεφάλι πρώτα στο νότιο άκρο του κόλπου, στη συνέχεια να επιστρέψουν βόρεια, σταματώντας στις παραλίες και τους όρμους κατά μήκος του δρόμου.

Ξεκινήστε από τις βόρειες αμμουδιές στο βόρειο τμήμα του κόλπου - εκείνες που είναι προσβάσιμες με το αυτοκίνητο. Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο δραματικά και πιο δύσκολα για να φτάσετε στο νότιο τόξο του κόλπου.