Κορυφαίες 5 παραλίες στη Σαρδηνία

Χαλαρώστε σε αυτό το όμορφο ιταλικό νησί

Το νησί της Σαρδηνίας έχει πολλές όμορφες, καθαρές παραλίες και είναι γνωστό ότι έχει μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ιταλία . Εδώ είναι μια επιλογή από πέντε από τα καλύτερα για τους επισκέπτες στη Σαρδηνία, όπως συνιστάται από την Charming Sardinia.

Παραλία Poetto, Κάλιαρι

Αν θέλετε ατμόσφαιρα και δραστηριότητες, η παραλία Poetto, μια παραλία της πόλης στα περίχωρα του Κάλιαρι , χτυπάει το σημείο. Το Poetto είναι δημοφιλές τόσο στους ντόπιους όσο και στους τουρίστες και είναι εύκολα προσβάσιμο από το κέντρο της πόλης με μια σύντομη διαδρομή με το λεωφορείο.

Τα Σαββατοκύριακα και το καλοκαίρι η μεγάλη έκταση της λευκής άμμου είναι γεμάτη από λάτρεις του ήλιου σε αναζήτηση οτιδήποτε από μια τεμπέληνη μέρα μέχρι ακραία θαλάσσια σπορ όπως το kite surfing.

Η παραλία Ποetto διαχωρίζεται από την πόλη από μια λωρίδα μη ανεπτυγμένης γης δίνοντάς της μια καθαρή, ανοιχτή αίσθηση. Παραβλέπεται από το όνομά του, το Torre del Poeta ή το πύργο Poeta, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να περάσετε μια ηλιόλουστη μέρα. Η παραλία έχει επίσης ένα δημοφιλές σέρφινγκ στο καλά εκτεθειμένο παραλιακό διάλειμμα με αξιόπιστα κύματα που οδηγούνται από έναν παράκτιο αιολικό αέρα από τα βόρεια και βορειοδυτικά. Υπάρχουν πολλά σημεία σέρφινγκ κατά μήκος της παραλίας μήκους 6χλμ που είναι ιδανικά για αρχάριους.

Στην παραλία Poetto υπάρχουν πολλά μέρη για να μείνετε. Το Κάλιαρι, στη νότια ακτή, είναι η μεγαλύτερη πόλη της Σαρδηνίας και διαθέτει τόσο λιμάνι αεροδρομίου όσο και λιμάνι.

Παραλία La Bombarde, Αλγκέρο

Μια σύντομη διαδρομή με το λεωφορείο από την πόλη του Alghero σας φέρνει σε αυτό το καλά διατηρημένο τοπικό μυστικό. Ενώ οι τουρίστες συμπιέζονται στην παραλία του λιμανιού του Alghero, εκείνοι που γνωρίζουν το κεφάλι στο La Bombarde όπου η χιονισμένη άμμος που εγχέεται με τη μυρωδιά των γύρω πευκοδάση περιμένει.

Η θάλασσα στο la Bombarde είναι καθαρή, γαλάζια και ήρεμη, ιδανική για κολύμπι. Η παραλία έχει τη σωστή ισορροπία, δεν είναι ποτέ υπερβολικά γεμάτη, αλλά ακόμα ζωντανή, με πολλά καφέ και εστιατόρια.

Το Alghero, μια πόλη που ιδρύθηκε από τη οικογένεια Doria της Γένοβας, βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Σαρδηνίας και είναι μία από τις πιο ελκυστικές περιοχές θέρετρων στη Σαρδηνία.

Οι διακοπές στο Alghero έχουν γίνει πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, αν και η πόλη εξακολουθεί να διατηρεί τον ιδιαίτερο καταλανικό της χαρακτήρα. Το Villa las Tronas Resort & Spa είναι το κορυφαίο πολυτελές ξενοδοχείο του Alghero, σε ένα γραφικό περιβάλλον στην ακτή λίγο έξω από το κέντρο της πόλης.

Piscinas Dunes, κοντά στο Arbus

Οι αμμόλοφοι στο Piscinas φτάνουν με αυτοκίνητο, κάτω από έναν παλιό χωματόδρομο από το Arbus. Κατά μήκος του δρόμου, περνάτε τα ερείπια των ναρκών του 19ου αιώνα πριν φτάσετε στα αδιάσπαστα πέντε μίλια άμμου. Υπάρχει μια πτυχή της άγριας φύσης στην παραλία και είναι το σπίτι για τα πάντα, από αλεπούδες έως θαλάσσιες χελώνες. Οι αμμόλοφοι φτάνουν μέχρι και 50 μέτρα ύψος, καθώς ο άνεμος της μίστρας κινείται συνεχώς και ανασχηματίζει το τοπίο, κάνοντας μια συναρπαστική μέρα έξω.

Το Arbus βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, νότια της πόλης Oristano και οι αμμόλοφους βρίσκονται στη δυτική ακτή κοντά στη Μαρίνα ντε Arbus. Το Hotel le Dune Piscinas, που βρίσκεται στους αμμόλοφους, είναι ένα γοητευτικό ξενοδοχείο με εστιατόριο για όσους αναζητούν μια απομονωμένη απόδραση στην παραλία.

Spiaggia Del Principe, Costa Smeralda

Οι όρμοι της Spiaggia del Principe, που βρέθηκαν και αναπτύχθηκαν από τον πρίγκηπα Karim Aga Khan, είναι γνωστοί για το εκπληκτικό καθαρό γαλάζιο νερό που είναι ιδανικό για ψαροντούφεκο και ψάρια.

Η παραλία είναι μια τέλεια ημισέληνος ψιλή άμμο που περιβάλλει ένα μπλε-πράσινο κόλπο. Όλες οι παραλίες της περιοχής έχουν πρόσβαση στο κοινό και δεν υπάρχουν τέλη.

Η περιοχή της Costa Smeralda, που ευνοείται από τους πλούσιους και διάσημους, βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Σαρδηνίας, 30 χλμ βόρεια από την πόλη Olbia. Η Costa Smeralda αποτελείται από 80 κολπίσκους και παραλίες, οι περισσότεροι από τους οποίους μπορούν να φτάσουν με βάρκα ή γιοτ. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν από μια μεγάλη γκάμα πολυτελών ξενοδοχειακών θέσεων 5 αστέρων γύρω από το Porto Cervo, όπως αυτά τα πολυτελή ξενοδοχεία που αναφέρονται στη γοητευτική Σαρδηνία.

Η πόλη Porto Cervo δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1960 από τον πρίγκιπα Aga Khan, ο οποίος γοητεύτηκε από την ομορφιά αυτού του τμήματος της Gallura και δημιούργησε την Consortium Costa Smeralda για να βοηθήσει στην ενίσχυση και διατήρηση της φυσικής ομορφιάς της περιοχής.

Cala Luna, Cala Gonone

Το Cala Luna βρίσκεται κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο Cala Gonone, στην ανατολική ακτή της Σαρδηνίας.

Το Cala Gonone βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πόλη Dorgali και το Εθνικό Πάρκο Gennargentu. Η ίδια η παραλία, που παρουσιάζεται στην ταινία Guy Ritchies 2002 Swept Away, είναι γνωστή ως Moon Cove λόγω της αμμώδους παραλίας σε σχήμα ημισελήνου και του δραματικού γκρεμού. Προσβάσιμο με βάρκα ή με τα πόδια, η γραφική παραλία προστατεύεται από ασβεστολιθικά βράχια, φούξια και ολενδέρες.

Η πρόσβαση στην παραλία είναι κάπως μια δέσμευση, ωστόσο, καθώς απαιτεί μια έντονη πτώση 4χλμ σε ένα μονοπάτι από την Cala Fuili. Η παραλία είναι επίσης προσβάσιμη με πλοίο από το Cala Gonone κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία 3- και 4 αστέρων στο Cala Gonone.

Ενώ οι περισσότερες παραλίες στο νησί της Σαρδηνίας προσφέρουν ελεύθερη πρόσβαση, μερικές έχουν ιδιωτικές εγκαταστάσεις κολύμβησης.