Νοέμβριος Φεστιβάλ, Διακοπές και Εκδηλώσεις στην Ιταλία

Το φθινόπωρο στην Ιταλία φέρνει τρούφες, μουσική, τέχνη και άλλες τρούφες

Ο Νοέμβριος δεν είναι η κορυφή της τουριστικής περιόδου στην Ιταλία, αλλά εάν βρίσκεστε στη χώρα εκείνη την εποχή, ενταχθούν στους ντόπιους και απολαύστε τα πολλά δημοφιλή φθινοπωρινά γεγονότα. Θα βρείτε εκθέσεις για τρούφες, μουσική και πολιτιστικά φεστιβάλ και την έναρξη της σεζόν των θεάτρων.

Τρούφες είναι τα αστέρια τον Νοέμβριο

Πολλές πτώση ιταλικές εκθέσεις τρούφες πραγματοποιούνται στη βόρεια και κεντρική Ιταλία κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου. Το φθινόπωρο είναι μια εποχή λευκής τρούφας στην περιοχή του Πιεμόντε .

Το Φεστιβάλ Alba White Truffle, ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ τρούφας στην Ιταλία, τελειώνει γύρω στο πρώτο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου. Η εξαιρετικά βραβευμένη τάρτα Tartufo Bianco εκρήγνυται με άρωμα και γεύση. Είναι πολύ ευαίσθητο για το μαγείρεμα, έτσι εξυπηρετείται μόνο φρέσκο. Η ακριβή τρούφα αξίζει κυριολεκτικά το βάρος της σε χρυσό. Οι ντόπιοι και οι επισκέπτες ακολουθούν τα καταστήματα της Alba από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι τα Χριστούγεννα, όπου οι τρούφες εκτίθενται κάτω από το γυαλί και πωλούνται από το γραμμάριο, που διοικούν έως και 500 ευρώ ανά εκατό γραμμάρια.

Η Έκθεση Λευκής Τρούφας στο μεσαιωνικό λόφο της Τοσκάνης San Miniato πραγματοποιείται στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο Σαββατοκύριακο το Νοέμβριο. Τα περίπτερα τέχνης, η ψυχαγωγία και τα εστιατόρια που χαρακτηρίζουν τις φημισμένες τρούφες αρέσουν κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Μπορείτε ακόμη να λάβετε μέρος σε κυνήγι τρούφας. Είκοσι πέντε τοις εκατό των λευκών τρούφων της Ιταλίας παράγονται σε αυτή την περιοχή, και το Νοέμβριο είναι η καρδιά της σεζόν που συγκεντρώνει τρούφες.

Η μεγαλύτερη λευκή τρούφα στον κόσμο, βάρους 2.520 χιλιογράμμων, βρέθηκε στο San Miniato το 1954.

Σε πολλές ιταλικές πόλεις και χωριά τον Νοέμβριο, τα φεστιβάλ καστανιάς και ελαιόλαδου πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα για να δοκιμάσουν τα καλύτερα από αυτά τα τοπικά προϊόντα. Μην χάσετε τα ειδικά μενού πτώσης που αναδεικνύουν τις τρούφες, τα κάστανα και τα άγρια ​​μανιτάρια που σερβίρονται ιδιαίτερα τις Κυριακές-Νοέμβριος είναι ένας μεγάλος μήνας για να απολαύσετε την ιταλική φθινοπωρινή συγκομιδή.

Μουσική και Τέχνες στην Ρώμη

Ξεκινώντας από τα τέλη Σεπτεμβρίου και μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, το Φεστιβάλ Roma Europa παρουσιάζει μουσικά έργα τέχνης σε χώρους γύρω από τη Ρώμη. Διάφορες παραστάσεις περιλαμβάνουν δράμα, μουσική και χορό για κάθε γούστο. Άλλα γεγονότα της Ρώμης τον Νοέμβριο περιλαμβάνουν το Φεστιβάλ τζαζ Ρομά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, με Ιταλούς και διεθνείς καλλιτέχνες που παίζουν ένα εκλεκτικό μείγμα, και το φημισμένο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης ή το RIFF.

Εκκλησιαστικά Φεστιβάλ και Διακοπές