Τη Ρώμη στο Cinque Terre και τη Γένοβα

Πώς να φτάσετε από τη Ρώμη στο Cinque Terre, στην Ιταλική Ριβιέρα και στη Γένοβα

Το Cinque Terre και άλλες πόλεις της Ιταλικής Ριβιέρας είναι δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί της Ιταλίας. Δείτε πώς μπορείτε να φτάσετε από τη Ρώμη στα χωριά Cinque Terre, τις πόλεις της ιταλικής Ριβιέρας και την πόλη της Γένοβας.

Πώς να φτάσετε από τη Ρώμη στην βορειοδυτική ακτή της Ιταλίας με τρένο

Σημείωση: Ελέγξτε τα τρέχοντα δρομολόγια τρένων και τις τιμές των εισιτηρίων στην ιστοσελίδα της Trenitalia ή τη σελίδα σιδηροδρομικής διέλευσης Rail Europe Italy, όπου μπορείτε επίσης να αγοράσετε ιταλικά εισιτήρια τρένων online σε δολάρια ΗΠΑ.

Τρένα στη Γένοβα: Τα τρένα Frecciabianca (ταχύ) τρέχουν μεταξύ των σιδηροδρομικών σταθμών Termini και Ostiense της Ρώμης και του σιδηροδρομικού σταθμού Piazza Principe της Γένοβας, κάνοντας το ταξίδι σε 4-5 ώρες, ενώ τα τρένα Intercity διαρκούν περίπου 5 ½ ώρες. Τα τρένα προγραμματίζονται επί του παρόντος περίπου κάθε δύο ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας από περίπου 6:15 π.μ. έως 6:27 μ.μ. Το Intercity notte , νυχτερινό τρένο, φεύγει επί του παρόντος από το σιδηροδρομικό σταθμό Roma Ostiense για τα μεσάνυχτα και διαρκεί έξι ώρες. Κλείστε το εισιτήριό σας στο raileurope.com.

Cinque Terre και La Spezia: Από το σιδηροδρομικό σταθμό Termini ή Ostiense της Ρώμης, μπορείτε να πάρετε τρένο για το La Spezia Centrale , τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της La Spezia. Τα ίδια τρένα που πηγαίνουν στη Γένοβα (παραπάνω) σταματούν στη La Spezia, λαμβάνοντας 3-4 ώρες. Μεταφορά σε περιφερειακό τρένο για σύντομη διαδρομή σε ένα από τα χωριά Cinque Terre (βλ. Χάρτη Cinque Terre ). Το Riomaggiore θα είναι η πρώτη στάση. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορείτε επίσης να πάρετε το πλοίο προς το Cinque Terre από το λιμάνι της La Spezia.

Κλείστε το εισιτήριό σας στο raileurope.com.

Ιταλική Ριβιέρα: Αν πάτε στους προορισμούς της Ιταλικής Ριβιέρας με σιδηροδρομικούς σταθμούς μεταξύ La Spezia και Γένοβας, ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τρένα στη La Spezia και να συνεχίσετε σε περιφερειακό τρένο. Εάν ο προορισμός σας έχει περάσει από τη Γένοβα, αλλάξτε τρένα στη Γένοβα. Επί του παρόντος υπάρχει ένα τρένο την ημέρα που τρέχει απευθείας από τη Ρώμη στο San Remo το απόγευμα, παίρνοντας περίπου 7,5 ώρες.

Κλείστε το εισιτήριό σας στο raileurope.com.

Τα λεωφορεία τρέχουν σε πόλεις που δεν βρίσκονται στη σιδηροδρομική γραμμή, όπως το Portofino και το Portovenere , από τους κοντινότερους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Τα πλοία συνδέουν επίσης τις πόλεις από τα τέλη της άνοιξης μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.

Διαβάστε περισσότερα για το ταξίδι με τρένα στην Ιταλία

Πώς να φτάσετε από τη Ρώμη στην βορειοδυτική ακτή της Ιταλίας με αυτοκίνητο

Η λεωφόρος A12 Autostrada (δρόμος με διόδια) εκτείνεται κατά μήκος της ακτής μεταξύ Ρώμης και Γένοβας, αν και για μέρος της απόστασης δεν είναι δρόμος με διόδια. Το αυτοκινητόδρομο Α10 εκτείνεται από τη Γένοβα στα γαλλικά σύνορα.

Σημείωση: Τα αυτοκίνητα δεν συνιστώνται για την επίσκεψη στο Cinque Terre, καθώς τα χωριά είναι χωρίς αυτοκίνητο, αν και υπάρχουν μερικά σημεία στάθμευσης έξω από τα χωριά.

Γένοβα, Cinque Terre και πληροφορίες επισκεπτών της Ιταλικής Ριβιέρα

Περισσότερες μεταφορές της Ρώμης - Πώς θα φτάσετε από τη Ρώμη στο Civitivecchia, τα αεροδρόμια της Ρώμης και άλλες πόλεις της Ιταλίας.

Βρείτε πτήσεις προς Ρώμη ή Γένοβα για TripAdvisor.