Συμβουλές για οδήγηση στην αυτοκινητόδρομο στην Ιταλία

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση των ιταλικών οδών χρέωσης

Η Ιταλία διαθέτει ένα εκτεταμένο σύστημα διοδίων που καλύπτουν την ηπειρωτική χώρα από τη βόρεια προς τη νότια και τη δυτική ακτή προς την ανατολική ακτή και στο νησί της Σικελίας που ονομάζεται αυτοκινητόδρομο . Το αυτοκινητόδρομο έχει σχεδιαστεί για να ταξιδεύει πιο γρήγορα από ό, τι στην superstrada (μη αυτοκινητόδρομο).

Πώς να οδηγείτε στο Autostrada

Οι αυτοκινητόδρομοι Autostrada χαρακτηρίζονται με ένα Α μπροστά από έναν αριθμό (όπως το A1, το μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Μιλάνο και τη Ρώμη) και τα σήματα που δείχνουν προς το αυτοκινητόδρομο είναι πράσινα (φαίνεται στη φωτογραφία).

Για να μπείτε στο αυτοκινητόδρομο , πάρτε ένα εισιτήριο στην πύλη εισόδου και στη συνέχεια ακολουθήστε την πινακίδα προς την κατεύθυνση που θέλετε να πάτε (συνήθως υποδεικνύεται από μια μεγάλη πόλη, έτσι θα πρέπει να ξέρετε ποια πόλη κατευθύνεστε). Θα πληρώσετε σε περίπτερο διόδια όταν αποβιβαστείτε, αν και, σε λίγα σημεία, τα διόδια συλλέγονται περιοδικά σε περίπτερα κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου . Οι πιστωτικές κάρτες των ΗΠΑ δεν λειτουργούν πάντα στο περίπτερο διοδίων, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε μετρητά μαζί σας. Όταν φτάσετε στους θαλάμους διοδίων, επιλέξτε τη λωρίδα με μια πινακίδα που δείχνει ένα χέρι και χρήματα.

Το μέγιστο όριο ταχύτητας σε κάθε αυτοκινητόδρομο είναι 130 χιλιόμετρα την ώρα, αλλά σε ορισμένα μέρη (όπως μεταξύ του Viareggio και της Lucca και της Λιγουρίας) η μέγιστη ταχύτητα είναι 110, ώστε να παρακολουθείτε πάντα τα σήματα οριακής ταχύτητας. Σε καμπύλες, το όριο ταχύτητας μπορεί να επιβραδυνθεί στα 60 χιλιόμετρα την ώρα και τα όρια ταχύτητας είναι επίσης χαμηλότερα στις ζώνες κατασκευής. Και πάλι, προσέξτε για σημάδια. Οι αυτόματες επιταχύνσεις αλιεύονται από το Autovelox (κάμερες) ή το Σύστημα Tutor.

Πάντα οδηγείτε στη δεξιά λωρίδα, εκτός από τη διέλευση. Σε ορισμένα τμήματα του αυτοκινητοδρόμου υπάρχουν τρεις ή τέσσερις λωρίδες και πάνω σε αυτές μπορείτε να οδηγήσετε στη λωρίδα δεξιά (χρησιμοποιείται κυρίως από φορτηγά). Η αριστερή λωρίδα χρησιμοποιείται για διέλευση.

Autostrada διόδια και ανέσεις

Αν προσπαθείτε να αποφασίσετε αν θα οδηγήσετε ή θα ταξιδέψετε με τρένο στην Ιταλία, θα πρέπει να προσθέσετε το κόστος των διοδίων στη σύγκριση των τιμών σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογισμό διοδίων Autostrada για να βρείτε το κόστος ταξιδίου μεταξύ δύο σημείων. Υπάρχει επίσης ένα ημερολόγιο στο κάτω μέρος της σελίδας που δείχνει τις ημερομηνίες για πιθανή βαριά κυκλοφορία και ένα κιβώτιο δίπλα σε αυτό που αναφέρει τις τρέχουσες φθηνότερες τιμές των καυσίμων στους σταθμούς autostrada της βόρειας Ιταλίας (σημειώστε ότι οι τιμές είναι ανά λίτρο και ένα λίτρο είναι περίπου .26 γαλόνια ).

Κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου υπάρχουν στάσεις ανάπαυσης με βενζινάδικα, τουαλέτες (συνήθως καθαρά και εφοδιασμένα με χαρτί υγείας), και μέρη για φαγητό ή καφέ κατά μήκος της εθνικής οδού. Το Autogrill είναι το πιο δημοφιλές μέρος για φαγητό, όπου θα βρείτε σάντουιτς, αρτοσκευάσματα και σνακ και μερικές φορές εστιατόριο με αυτοεξυπηρέτηση μόνο κατά τη διάρκεια των γευμάτων και των γευμάτων. Μέρος του Autogrill είναι επίσης ένα κατάστημα και οι μεγαλύτερες έχουν συχνά καλές ευκαιρίες σε πράγματα όπως ξηρά ζυμαρικά, μπουκάλια κρασιού ή ελαιόλαδο. Παρόλο που το Autogrill θεωρείται το καλύτερο, άλλα εστιατόρια ή σνακ μπαρ που βρίσκονται κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου περιλαμβάνουν το Ciao Ristorante, το Fini και το Sarni.