Πώς να φτάσετε από τη Βαρκελώνη στην Κόρδοβα

Εάν έχετε προγραμματίσει το ταξίδι σας στην Ισπανία για να συμπεριλάβετε μόνο τη Βαρκελώνη και την Ανδαλουσία, έχετε το μικρό θέμα περίπου 800 χιλιομέτρων που χωρίζει τους δύο προορισμούς σας. Σας συνιστούμε να διαλύσετε αυτό το ταξίδι με λίγες μέρες στη Μαδρίτη . Αλλά αν αυτό δεν σας ενδιαφέρει, έχετε τύχη: το τρένο υψηλής ταχύτητας AVE θα σας μεταφέρει κατευθείαν στην Ανδαλουσία σε περίπου τέσσερις και μισή ώρες, με την πρώτη στάση στην Κόρδοβα.

Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε λεπτομέρειες για το πώς θα φτάσετε από τη Βαρκελώνη στην Κόρδοβα με δημόσιες και ιδιωτικές συγκοινωνίες.

Ο καλύτερος τρόπος να ταξιδέψετε

Η Κόρδοβα είναι η καλύτερη σύνδεση όλων των πόλεων στην Ανδαλουσία: χρειάζονται μόλις τέσσερις και μισή ώρες για να φτάσετε από τη Βαρκελώνη στην Κόρδοβα με απευθείας τρένο υψηλής ταχύτητας AVE.

Για αυτόν τον λόγο, η Κόρδοβα αποτελεί μια καλή βάση για να εξερευνήσετε ολόκληρη την Ανδαλουσία (είναι επίσης καλύτερη θέση για να εξερευνήσετε τη Σεβίλλη και τη Γρανάδα από οποιαδήποτε άλλη πόλη της περιοχής).

Ξεναγήσεις

Μια άλλη καλή επιλογή για να φτάσετε από τη Βαρκελώνη στην Κόρδοβα είναι μια ξενάγηση. Το Viator.com έχει μια πενθήμερη περιοδεία στην Κόρδοβα, τη Γρανάδα και τη Σεβίλλη (με μια σύντομη στάση στο Τολέδο). Η περιοδεία σας παίρνει στη Βαρκελώνη και σας μεταφέρει με λεωφορείο σε όλα τα αξιοθέατα (συμπεριλαμβανομένης της Αλάμπρα στη Γρανάδα) και σας αφήνει στη Μαδρίτη στο τέλος των πέντε ημερών σας. Περιλαμβάνονται τέσσερις νύχτες διαμονής τριών ή τεσσάρων αστέρων, καθώς και πρωινό και δείπνο / μεσημεριανό σε τέσσερις από τις πέντε ημέρες.

Με το τρένο

Ο πιο γρήγορος δρόμος από τη Βαρκελώνη προς την Κόρδοβα είναι με τρένο. Το τρένο υψηλής ταχύτητας σας μεταφέρει από τη Βαρκελώνη στην Κόρδοβα σε λιγότερο από πέντε ώρες και κοστίζει κάτω από 100 €.

Με λεωφορείο

Το λεωφορείο από τη Βαρκελώνη στην Κόρδοβα διαρκεί πολύ περισσότερο με το τρένο και είναι μόνο λίγο φθηνότερο. Το λεωφορείο σας μεταφέρει από τη Βαρκελώνη στην Κόρδοβα σε 14 ώρες και κοστίζει 70 €.

Μπορείτε να κάνετε online κράτηση και να εκτυπώσετε το ηλεκτρονικό σας εισιτήριο στο σπίτι σας.

Με το αυτοκίνητο

Η οδήγηση από τη Βαρκελώνη στην Κόρδοβα διαρκεί περίπου εννέα ώρες, μέσω της Βαλένθια.