Περιπέτεια γκολφ - μυστικό γήπεδο γκολφ στο νησί της Χαβάης του Kauai

Τα 9 δολάρια ημερησίως δίνουν απεριόριστο παιχνίδι στο Kukuiolono Park & ​​γήπεδο γκολφ

«Παίξτε μαζί μας, μουν», δήλωσε ο τοπικός ξυπόλητος καθώς προχώρησα μέχρι το πρώτο μπλουζάκι στο Kukuiolono, ένα γήπεδο γκολφ 9 οπών στο νησί Kauai στη Χαβάη. Το γκολφ στο Kauai συνήθως κοστίζει μεγάλα δολάρια, αλλά σε αυτό το δημόσιο μάθημα κοστίζει μόνο $ 7 για να παίξει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και $ 9 το Σαββατοκύριακο. Είναι δύσκολο να κτυπήσετε μια τιμή - ή μια πρόσκληση - όπως αυτή.

Τι αλλαγή από την προηγούμενη μέρα, όταν παίξαμε το Prince Course.

Ενώ πληρώσαμε χρεωστικές χρεώσεις και για ένα χεριανό καλάθι αξίας $ 3 στο Princeville, ακούσαμε τους ανθρώπους πίσω από μας να μιλάνε για το γύρο τους στο "άδικα μάθημα" που έπαιξαν την προηγούμενη μέρα. Κοιτάζοντας τα πόδια του γκολφ, θα μπορούσατε να δείτε ότι είχε προσπαθήσει να βρει τις χαμένες μπάλες του γκολφ στους ακανθώδεις θάμνους παράλληλα με τις πλαγιές που είναι γνωστή για το Prince Course, κάτι που δεν θα συνιστούσα στους περισσότερους ανθρώπους.

Γελάσαμε το δρόμο μας μέσα από εννέα τρύπες, κυρίως χάρη στα αστεία σχόλια των τοπικών οδηγών γκολφ. Το καλύτερο σου πυροβολισμό (τουλάχιστον όσον αφορά το γέλιο) ήταν μια μπάλα που πέταξε δεξιά στο καρύκευμα της δεύτερης τρύπας, η οποία ήταν ήδη διακοσμημένη με μπάλες του γκολφ λευκή, κίτρινη, ροζ και πορτοκαλί. Προφανώς δεν ήμουν ο πρώτος που έπαιρνε το όριο αυτό.

Τι να περιμένετε όταν παίζετε Kukuiolono

Το μάθημα είναι σκαρφαλωμένο σε ένα λόφο με θέα στον ωκεανό, το οποίο απέχει περίπου ένα μίλι μακριά. Εάν είστε αρχάριος, θα αγαπήσετε τις μεγάλες διαδρομές, οι οποίες είναι πολύ συγχώρεση των στρεβλών πυροβολισμών.

Οι καλύτεροι, πιο έμπειροι παίκτες του γκολφ μπορεί να μην βρουν αυτή την πορεία πρόκληση, αλλά σίγουρα είναι πολύ διασκεδαστικό. Αυτό δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν πιλότοι που να σας πιέζουν αν σταματήσετε να παίρνετε τις απόψεις ή να περάσετε ένα λεπτό περισσότερο από τον χρόνο που έχετε καταθέσει ανά τρύπα για τα πιο ακριβά μαθήματα.

Αναμείνετε τον άνεμο που σαρώνει πάνω στο έδαφος, πολλά δέντρα, μερικούς κινδύνους για τους δρόμους, και ίσως ένα άγριο κοτόπουλο ή δύο βόλτες στα χόρτα. Ξέρετε, ακριβώς όπως οι συνθήκες στο τοπικό σας ταξίδι πίσω στο σπίτι.

Γιατί το φτηνό γκολφ στο Kauai της Χαβάης;

Μπορεί να νομίζετε ότι το φτηνό γκολφ σε αυτό το νησί είναι ένα οξύμωρο, όταν τόσες πολλές μαθήματα κοστίζουν $ 100 έως $ 200 ή περισσότερα για να παίξουν. Εδώ, είναι μόνο $ 9 για το δικαίωμα να παίζετε όλη την ημέρα. (Πλέον 3 δολάρια για ένα καλάθι ή 9 δολάρια για ένα καροτσάκι αερίου). Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μείνετε όσο θέλετε και να παίξετε όσο το δυνατόν περισσότερους γύρους. Είναι δύσκολο να περάσετε μια συμφωνία όπως αυτή.

Ευχαριστούμε τον Walter McByde, γιο του Duncan McBryde, ο οποίος ανέπτυξε αυτή τη γη μετά τη μίσθωσή του από τον βασιλιά Kamehameha III το 1860 για τη διατήρηση των τιμών. Ο Walter, ένας μεγιστάνας ζάχαρης και φανατικός του γκολφ, αγόρασε αργότερα το κτήμα και ανέπτυξε την πορεία του το 1929. Όταν πέθανε το 1919, το έδωσε στο κράτος της Χαβάης επειδή ήθελε στους ντόπιους να έχουν μια πορεία που θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά να παίξουν. Ο Γουόλτερ αγάπησε το γκολφ τόσο πολύ που ζήτησε να τον ταφεί στην πορεία όχι μακριά από την 8η τρύπα. Αυτό το αίτημα έγινε τίμημα και μπορείτε ακόμα να δείτε τον τάφο του εκεί όταν περάσετε μέχρι και σήμερα.

Όλοι έχουν πει ότι υπάρχουν 10 γήπεδα γκολφ που βρίσκονται στο Kauai, μερικά από τα οποία είναι παγκόσμιας κλάσης από την άποψη του σχεδιασμού και της πρόκλησης.

Τόσο ο Jack Nicklaus όσο και ο Robert Trent Jones, νεώτερος έχουν κατασκευάσει μαθήματα στο νησί, με πολλούς PGA επαγγελματίες να πέσουν για να παίξουν ένα γύρο ή δύο όταν επισκέπτονται την περιοχή επίσης. Με άλλα λόγια, ο Kauai είναι ένας παράδεισος του γκολφ, με το Kukuiolono να προσφέρει μια πολύτιμη αναστολή από τα μαθήματα υψηλότερων τιμών που βρέθηκαν αλλού. Σίγουρα, οι περισσότεροι από τους άλλους έχουν καλύτερες ανέσεις, αλλά είναι δύσκολο να νικήσει Kukuiolono από την απλή διασκέδαση.

Στοιχεία επικοινωνίας για Kukuiolono, Kauai, Χαβάη;

Για να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε το Kukuiolono.

Περισσότερες περιπέτειες στη Χαβάη

Για να μάθετε για περισσότερες περιπέτειες στα νησιά της Χαβάης, επισκεφθείτε το GoHawaii.com.