Πώς να απαλλαγείτε από τις νυχτερίδες

Φοίνιξ έχει νυχτερίδες, αλλά δεν μπορεί να τους θέλετε στο σπίτι σας

Έχουμε νυχτερίδες στο Φοίνιξ. Ίσως να εκπλαγείτε να ξέρετε ότι στην Αριζόνα έχουμε 28 είδη νυχτερίδων. Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να ξεφορτωθούν τις νυχτερίδες, μη συνειδητοποιώντας ότι είναι σημαντικές και ωφέλιμες για το περιβάλλον μας.

Τα περισσότερα από όσα έχω μάθει για τους νυχτερίδες αποδειχθεί ότι δεν είναι αλήθεια. Δεν πλέουν αρουραίους, δεν μεταφέρουν λύσσα (αν και μπορεί να έχουν συσπάσει λύσσα, όπως και άλλα ζώα που έρχονται σε επαφή με) και δεν προσβάλλουν ανθρώπους.

Χάρη στο Bat World Sanctuary για αυτές τις πληροφορίες!

Παρόλο που οι άνθρωποι φοβούνται τις νυχτερίδες και τους σκοτώνουν γρήγορα, είναι επωφελείς για το ότι βοηθούν στη διατήρηση του πληθυσμού των εντόμων μας υπό έλεγχο. Ενώ οι νυχτερίδες θα πρέπει να μένουν για να ζουν και να ευημερούν στην άγρια ​​φύση, ίσως να μην τους θέλουν στο σπίτι σας. Ενώ οι νυχτερίδες δεν είναι συνήθως επιβλαβείς για τους ανθρώπους, τα περιττώματα νυχιών (που ονομάζονται "guano") μπορούν να εισάγουν ασθένεια.

Το τμήμα παιχνιδιών και ψαριών της Αριζόνα έχει πολλές πληροφορίες σχετικά με τα νυχτερίδες στην Αριζόνα. Εδώ είναι μερικές συμβουλές από AZGFD.

Πώς να απαλλαγείτε από τις νυχτερίδες στο σπίτι σας

Αν ένα ρόπαλο μπαίνει μέσα στο σπίτι σας, υπάρχουν ανθρώπινοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το συνοδεύσετε έξω.

  1. Γυρίστε το ρόπαλο έτσι ώστε να είναι κλεισμένο σε ένα δωμάτιο.
  2. Αφού σκοτεινιάσει, ανοίξτε τα παράθυρα.
  3. Γυρίστε τα φώτα μακριά για να βοηθήσετε το ρόπαλο να βρει τα ανοιχτά παράθυρα
  4. Αφήστε το μόνο για λίγες ώρες.
  5. Αν δεν πετούσε έξω, βάλτε τα δερμάτινα γάντια. Ενώ είναι ακόμα σκοτεινό, βάλτε ένα κιβώτιο ή γυάλινο βάζο πάνω από το ρόπαλο όταν βρίσκεται σε έναν τοίχο. Σύρετε ένα καπάκι ή ένα κομμάτι από άκαμπτο χαρτί πάνω από την κορυφή. Αφήστε το ρόπαλο έξω. Μην το βάλετε στο έδαφος. Κρατήστε το ψηλά ή τοποθετήστε το σε έναν φράκτη ή ένα δέντρο.
  1. Μην χειρίζεστε ποτέ ένα ρόπαλο με τα γυμνά χέρια σας.
  2. Εάν η νυχτερίδα δεν εγκαταλείψει το εσωτερικό του σπιτιού σας, επικοινωνήστε με μια εταιρεία ελέγχου άγριων ζώων.

Πώς να κρατήσετε τα νυχτικά μακριά από το σπίτι σας

Στην περιοχή Phoenix οι νυχτερίδες θα μεταναστεύσουν την άνοιξη και το φθινόπωρο. Μπορούν να περάσουν για αρκετές ημέρες και στη συνέχεια να φύγουν από μόνα τους. Αφήστε τους μόνοι τους.

Εάν φαίνεται να έχετε μια περιοχή έξω από το σπίτι σας που προσελκύει τα νυχτερίδες, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τα αποθαρρύνετε από τη διαμονή τους εκεί. Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν νεαροί νυχτερίδες στην περιοχή προτού προβείτε στις παρακάτω ενέργειες. Οι νεαρές νυχτερίδες μένουν μόνοι το βράδυ, ενώ οι μητέρες τους ψάχνουν φαγητό. Δεν πρέπει να διαταραχθούν.

  1. Σφραγίστε όλες τις ρωγμές και τις ρωγμές.
  2. Αφήστε ένα φως στη διάρκεια της νύχτας.
  3. Συνδέστε μπαλόνια mylar ή DVD που κρέμονται και χτυπούν ο ένας εναντίον του άλλου στη θέση περιήγησης.
  4. Καλύψτε την περιοχή των πεζοδρομίων με μέταλλο ή πλαστικό.

Αν είστε δαγκωμένος από ένα ρόπαλο, αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νυχτερίδες στην Αριζόνα, επισκεφθείτε την Αριζόνα Game and Fish online.