Πώς να καταθέσετε μια καταγγελία σχετικά με τον φόρο επί των πωλήσεων στην Αριζόνα

Εάν νομίζετε ότι ένας έμπορος λιανικής σας υπερφορτώνει, μπορείτε να υποβάλετε μια έρευνα

Ο φόρος επί των πωλήσεων είναι συγκεχυμένος. Πρώτα απ 'όλα, είναι πραγματικά ο φόρος προνομίων συναλλαγών (TPT), που είναι ό, τι οι κυβερνητικές οντότητες στο κράτος μας χρεώνουν τους λιανοπωλητές που δραστηριοποιούνται στην Αριζόνα. Αυτές οι επιχειρήσεις επιτρέπεται να περάσουν τη χρέωση αυτή στους πελάτες, και εμείς οι καταναλωτές συνήθως απλώς καλούμε τον φόρο επί των πωλήσεων.

Ορισμένοι έμποροι λιανικής πώλησης ενδέχεται να περιλαμβάνουν τον φόρο στην διαφημιζόμενη τιμή ενός στοιχείου. Πρέπει ακόμα να πληρώσουν το κράτος και - πιστέψτε με σε αυτό - η τιμή λαμβάνει υπόψη ότι πρέπει να το πληρώσουν.

Συναντήσατε ποτέ μια πώληση στην οποία η διαφήμιση δεν απαιτεί φόρο επί των πωλήσεων; Αυτό σημαίνει απλώς ότι το κατάστημα διαθέτει πώληση με έκπτωση 9% ή 10% ή όποια και αν είναι η τιμή εκείνη τη στιγμή. Εξακολουθούν να πληρώνουν το απαιτούμενο TPT.

Ο φόρος επί των πωλήσεων προκαλεί συχνά σύγχυση για άλλους λόγους. Διαφέρει σημαντικά από κράτος σε κράτος. Στην Αριζόνα, έχουμε το ποσό που χρεώνει το κράτος, αλλά στη συνέχεια έχουμε και το ποσό που χρεώνουν οι κομητείες και το ποσό που χρεώνουν οι πόλεις. Έτσι, κάθε φορά που αγοράζουμε χαρτί υγείας ή ένα smartphone (δύο βασικά βασικά της ζωής, κατά τη γνώμη μου) ο φόρος που χρεώνουμε έχει αυτά τα τρία συστατικά. Αλλά όλα στην Αριζόνα δεν φορολογούνται με τον ίδιο τρόπο. Οι υπηρεσίες, όπως οι διαμονές στο ξενοδοχείο και οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων, φορολογούνται με διαφορετικούς ρυθμούς από τα προϊόντα λιανικής πώλησης. Και ακόμη και τα προϊόντα λιανικής ποικίλλουν. Τα προϊόντα με υψηλότερες τιμές, όπως το Maserati που οδηγώ (επιθυμώ), μπορεί να μην έχουν τον ίδιο συντελεστή φόρου επί των πωλήσεων με το αγαπημένο γεμιστό ζώο του σκύλου μου.

Τα τρόφιμα που παραγγέλλονται στα εστιατόρια φορολογούνται, αλλά τα τρόφιμα που αγοράζονται για κατανάλωση στο σπίτι από το παντοπωλείο ενδέχεται να μην φορολογούνται στην πόλη σας. Εάν φορολογείται, θα πρέπει πιθανώς να πληρώνετε μόνο το τμήμα της πόλης (συνήθως 2% ή λιγότερο), δεδομένου ότι το κράτος της Αριζόνα και η Maricopa County δεν επιβάλλουν φόρο στα τρόφιμα που προορίζονται για κατανάλωση στο σπίτι.

Τι γίνεται με το φαρμακείο που πωλεί ασπιρίνη, καλλυντικά και κάλτσες, αλλά επίσης πουλάει δημητριακά, παγωτά και χυμούς φρούτων; Θεωρητικά, στις περισσότερες πόλεις του Maricopa County, θα πρέπει να σας χρεώνουν διαφορετικούς φορολογικούς συντελεστές στα διάφορα προϊόντα.

Έτσι, για να συνοψίσουμε, μερικές φορές είναι δύσκολο να πείτε τι είδους φόρος επί των πωλήσεων πρέπει να πληρώνετε όταν ψωνίζετε. Από την άλλη πλευρά, μερικές φορές είναι εύκολο. Αν πάτε σε ένα κατάστημα υλικού και αγοράσετε ένα σφυρί, καταβάλλετε το συνολικό συνδυασμένο φορολογικό συντελεστή για το κράτος της Αριζόνα, το νομό και την πόλη. Εάν τρώτε σε ένα εστιατόριο, καταβάλλετε το σύνολο του συνδυασμένου συντελεστή φόρου.

Ας πούμε ότι τρώτε συχνά σε εστιατόρια γρήγορου φαγητού και συχνά τακτοποιείτε εκείνα τα μέρη μέσα στα ίδια όρια της πόλης. Ξέρετε, κοιτάζοντας αυτό το φορολογικό διάγραμμα πωλήσεων της επαρχίας Maricopa County , πόσο φόρος πρέπει να χρεώσετε. Παράδειγμα: ο συντελεστής φόρου επί των πωλήσεων στη φανταστική πόλη Blabberville, που βρίσκεται στην περιφέρεια Maricopa, είναι 9,3%. Παντού που τρώτε μπιφτέκια και πατάτες στη Blabberville, χρεώνουν 9,3% φόρο. Εκτός από αυτό το ένα μέρος. Ναι, βρίσκονται σίγουρα στο Blabberville, αλλά σας χρεώνουν φόρο 9,8%. Ρωτάτε από τον υπάλληλο πωλήσεων γιατί, και παίρνετε ένα τζάμι βλέμμα. Το προσωπικό σας λέει ότι είναι ενσωματωμένο στο σύστημα και δεν μπορούν να το αλλάξουν.

Τι κάνεις? Έχετε τέσσερις επιλογές. Μπορείς:

  1. Αυξήστε τους ώμους σας και αγνοήστε το. Ήταν μάλλον μόνο τέσσερα σεντς, ή κάποια άλλη μικρή ποσότητα, περισσότερο από ό, τι έπρεπε να χρεωθείς. Προχώρα.
  2. Πηγαίνετε βαλλιστικά στο κατάστημα, φωνάζοντας στο διαχειριστή και ζητώντας επιστροφή των τεσσάρων λεπτών σας. Ενώ η υπερφόρτιση είναι πάντα εντελώς ακατάλληλη - πόσοι πελάτες υπερφορτώνουν τέσσερα σεντ σε καθημερινή βάση; - Δεν συστήνω αυτή την επιλογή.
  3. Επικοινωνήστε με την εταιρική έδρα του εστιατορίου και ζητήστε διευκρινίσεις.
  4. Υποβάλετε μια ερώτηση στο Υπουργείο Εσόδων της Αριζόνα (AZDOR).

Πώς να υποβάλετε μια καταγγελία ή να υποβάλετε μια έρευνα με το AZDOR

Η Μονάδα Εγκληματολογικών Ερευνών του Τμήματος Εσόδων της Αριζόνα χειρίζεται διάφορα είδη αναφορών φορολογικής απάτης. Μπορείς:

Η AZDOR προσπαθεί να απαντήσει σε κάθε έρευνα που λαμβάνει, αλλά δεν θα αποκαλύψει τα ευρήματά της σε μια καταγγελία λόγω ζητημάτων εμπιστευτικότητας. Το Τμήμα δεν εγγυάται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εξέταση μιας αίτησης ή την διερεύνηση μιας καταγγελίας.