Ανεξαρτησία Palace: Saigon, ιστορικό κοσμήματα του Βιετνάμ

Ελάτε στον τόπο όπου ο πόλεμος του Βιετνάμ έληξε κυριολεκτικά

Παρά την σύντομη μετονομασία του ως Αναπαράσταση μετά την πτώση του Σαϊγκόν σε κομμουνιστές, το παλάτι της Ανεξαρτησίας βρίσκεται τώρα με το αρχικό του όνομα άθικτο.

Αυτό το κτίριο της κυβέρνησης έχει μακρά ιστορία που εκτείνεται στη γαλλική κατοχή τον 19ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, χρησίμευσε ως έδρα και διοικητικό κέντρο του στρατηγού Nguyen Van Thieu, επικεφαλής μιας στρατιωτικής χούντας που ήρθε στην εξουσία μετά το θάνατο του πρώτου προέδρου του νότιου Βιετνάμ το 1963.

Το Παλάτι της Ανεξαρτησίας ήταν ο τόπος ενός δραματικού τερματισμού του πολέμου του Βιετνάμ καθώς οι δεξαμενές καταστράφηκαν από την κύρια πύλη το πρωί της 30ης Απριλίου 1975.

Σήμερα, το παλάτι της Ανεξαρτησίας είναι μια κάψουλα του χρόνου αμετάβλητη από τη δεκαετία του '70 - ένα must-see στην πόλη του Χο Τσι Μιν , και μια σημαντική στάση για τους λάτρεις της ιστορίας που παίρνουν την μεγάλη περιοδεία του Βιετνάμ.

Πώς να βρείτε το παλάτι της Ανεξαρτησίας

Το παλάτι της Ανεξαρτησίας καταλαμβάνει ένα μεγάλο πράσινο οικόπεδο στην περιοχή 1 της Κεντρικής Σαϊγκόν. Η μόνη είσοδος για τους τουρίστες είναι μέσω της κύριας πύλης του Ναμ Ku Khoi Nghia που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του χώρου του παλατιού.

Από την τουριστική περιοχή Pham Ngu Lao και Bui Vien, περπατήστε ανατολικά από την μεγάλη αγορά Ben Thanh, στη συνέχεια στρίψτε αριστερά και περπατήστε βόρεια στο Nam Ky Khoi Nghia.

Μέσα στο παλάτι της Ανεξαρτησίας

Τα αξιοθέατα μέσα στο ευάερο εσωτερικό του παλατιού είναι αρκετά αραιά. Τα δωμάτια με βότσαλα, όπως το προεδρικό γραφείο , η αίθουσα υποδοχής και το υπνοδωμάτιο, εμφανίζονται γερά και ζοφερά με έπιπλα αντίκες και γυμνούς τοίχους.

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του παλατιού της Ανεξαρτησίας βρίσκεται στο υπόγειο που περιλαμβάνει ένα καζανάκι με παλιά ραδιοεξοπλισμό και χάρτες στρατηγικής στους τοίχους.

Μετά την έξοδο από το υπόγειο στην αυλή, υπάρχει ένα δωμάτιο γεμάτο με ιστορικές φωτογραφίες - πασπαλισμένες με προπαγάνδα - που απεικονίζουν την πτώση του Παλατιού της Ανεξαρτησίας.

Όπως και με το Μουσείο Μνημείων του Πολέμου , οι φωτογραφίες λένε την πλευρά των νικητών του πολέμου στο Βιετνάμ, όχι του Αμερικανού.

Μια αναρρίχηση στον τελευταίο όροφο του τελευταίου ορόφου προσφέρει ωραία θέα στα αξιοθέατα του παλατιού καθώς και ένα παλιό ελικόπτερο US UH-1. Η ταράτσα χρησιμοποιήθηκε ως ηλιοστάσιο για την εκκένωση του προσωπικού λίγο πριν την υπέρβαση του παλατιού.

Πριν βγείτε από την πύλη, ελέγξτε δύο πρωτότυπες ρωσικές δεξαμενές T-54 - που χρησιμοποιούνται στη σύλληψη του ανακτόρου - που είναι σταθμευμένες στο γκαζόν.

Ιστορία του παλατιού της Ανεξαρτησίας

Το Norodom Palace - το γαλλικό αποικιακό αρχηγείο στη Σαϊγκόν - χτίστηκε το 1873 και καταλήφθηκε από τον Ngo Dinh Diem, τον πρώτο πρόεδρο του νότιου Βιετνάμ, έως ότου δύο αδίστακτοι πιλότοι έριξαν βόμβες στη δομή κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας δολοφονίας το 1962. Μια βόμβα έπεσε στην πτέρυγα όπου ο πρόεδρος Diem έβλεπε, αλλά απέτυχε να εκραγεί!

Ο Πρόεδρος Diem διέταξε το κατεστραμμένο παλάτι να κατεδαφιστεί και ζήτησε τη βοήθεια του διάσημου αρχιτέκτονα Ngo Viet Thu για να χτίσει μια πιο σύγχρονη αντικατάσταση.

Ο Πρόεδρος Diem δολοφονήθηκε το 1963 πριν ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου παλατιού. Ο στρατηγός Nguyen Van Thieu - επικεφαλής στρατιωτικής χούντας - μετακόμισε στο ολοκληρωμένο παλάτι το 1967 για να υπηρετήσει ως ο δεύτερος πρόεδρος του νότιου Βιετνάμ. άλλαξε το όνομα στο παλάτι της Ανεξαρτησίας .

Το Παλάτι της Ανεξαρτησίας χρησίμευσε ως κεντρική εντολή για την προσπάθεια της Νότιας Βιετνάμ εναντίον των κομμουνιστικών δυνάμεων μέχρι τις 21 Απριλίου 1975, όταν ο στρατηγός Thieu εκκενώθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης Frequent Wind - η μεγαλύτερη εκκένωση ελικοπτέρων στην ιστορία.

Στις 30 Απριλίου 1975, μια βόρεια βιετναμέζικη δεξαμενή κατέρρευσε μέσα από τις πύλες του παλατιού, οδηγώντας το δρόμο για τις δυνάμεις της Κομμουνιστικής Ένωσης να συλλάβουν το παλάτι. Ο πόλεμος του Βιετνάμ τελείωσε κυριολεκτικά στις πύλες της Ανεξαρτησίας.

Επισκεφθείτε το παλάτι της Ανεξαρτησίας

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 7:30 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Το παράθυρο εισιτηρίων κλείνει καθημερινά μεταξύ 11 π.μ. και 1 μ.μ. Το παλάτι κλείνει σποραδικά για ειδικές εκδηλώσεις και επισκέψεις από VIP.

Χρέωση εισόδου: 30.000 VND (περίπου US $ 1.30), που θα αγοραστούν στην κύρια πύλη πριν την είσοδο.

Επισκέπτης Dos και Do not: Όλοι οι επισκέπτες πρέπει να περάσουν από την ασφάλεια και να έχουν σακούλες υπό έλεγχο.

Δεν επιτρέπονται επικίνδυνα αντικείμενα, όπως τσέπες. Στο εσωτερικό επιτρέπονται μικρά σακίδια, ωστόσο οι μεγαλύτερες αποσκευές πρέπει να παραμείνουν στην ασφάλεια.

Μην περπατάτε στο γρασίδι ή στο άγγιγμα της οθόνης γύρω από το παλάτι.

Ταξιδιωτικοί οδηγοί

Υπάρχουν πολύ λίγες πινακίδες ή εξηγήσεις για δωμάτια και οθόνες - ένας αγγλόφωνος οδηγός θα ενισχύσει σημαντικά την επίσκεψή σας. Μπορείτε να οργανώσετε δωρεάν ξεναγήσεις στο λόμπι ή να συμμετάσχετε σε μια ομάδα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο του Independence Palace.