Πώς να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Poas Volcano της Κόστα Ρίκα

Θα έχετε μια καλή ευκαιρία να δείτε τις διάσημες φρεατικές διακοπές του

Το διάσημο ηφαίστειο της Poas στην Κόστα Ρίκα ξέσπασε αρκετές φορές από τότε που η σεισμική δραστηριότητα καταγράφηκε για πρώτη φορά εκεί το 1828. Το Poas είναι διάσημο για τις φρεατικές εκρήξεις που οφείλονται στην επέκταση των υπόγειων υδάτων και να γίνει ατμός. Η Poas έχει συχνές εκρήξεις διαφόρων μεγεθών. Οι τελευταίες σημαντικές εκρήξεις σημειώθηκαν το 1952-54, με τη σημαντικότερη πρόσφατη έκρηξη το 1994. που περιελάμβανε εκρηκτικές εκρήξεις στο κεντρικό άνοιγμα και τη λίμνη κρατήρα και τις φρεατικές εκρήξεις.

Η έκρηξη του '94 προκάλεσε ζημιές στη γη και στην ιδιοκτησία. Μια παρόμοια αλλά λιγότερο ισχυρή μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε το 2008, και αυτό προκάλεσε εκκενώσεις. Οι γεροντοί στο κρατήρα του ηφαιστείου Πόας μπορούν να πετάξουν μέχρι και τα 590 πόδια, κάνοντας αυτό το μέρος κάποιων από τους υψηλότερους geysers στον κόσμο.

Στις 25 Ιανουαρίου 1971, η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα δημιούργησε ένα εθνικό πάρκο που προστατεύει το σύννεφο δάσος και άλλα οικοσυστήματα που περιβάλλουν το ηφαίστειο Poas. Περισσότερα από 79 είδη πτηνών εντοπίστηκαν στο Εθνικό Πάρκο Poas Volcano και, ενώ πολλά είδη είναι λιγότερο κοινά σε αυτά τα μεγάλα υψόμετρα, έχουν αναφερθεί σκίουροι, κουνέλια, κογιότ, βατράχια και φίδια. Άλλες σημαντικές φυτικές ζωές περιλαμβάνουν τις φτέρες, τις ομπρέλες του φτωχού ανθρώπου και τους επιφύτες. Το πάρκο καλύπτει τώρα 16.000 στρέμματα.

Το ηφαίστειο Poas φτάνει πάνω από 8.700 πόδια πάνω από τη στάθμη της θάλασσας και ο κρατήρας του μετρά πάνω από ένα μίλι. Υπάρχουν αρκετές σύντομες διαδρομές στη κορυφή που οδηγούν στον κύριο κρατήρα και τη λίμνη κρατήρα.

Τα μονοπάτια μπορεί να είναι λασπωμένα, γι 'αυτό είναι σημαντικό να φέρετε εύρωστα, κλειστά παπούτσια και φόρεμα σε στρώματα για ποικίλες θερμοκρασίες στο βουνό. Υπάρχει επίσης ένα κέντρο επισκεπτών στην κορυφή, το οποίο φιλοξενεί μια σειρά διαδραστικών εκθεμάτων, ένα καφέ και ένα κατάστημα δώρων.

Πώς να πάτε εκεί

Προσπαθήστε να φτάσετε εκεί όσο το δυνατόν νωρίτερα, καθώς τα σύννεφα μπορούν να τεθούν μέσα σε 10 π.μ., παρεμποδίζοντας οποιαδήποτε άποψη του χείλους.

Μπορείτε να φτάσετε εκεί με το αυτοκίνητο, κατευθυνόμενοι πρώτα στην Alajuela και στη συνέχεια στην Fraijanes. Θα πρέπει να υπάρχουν πινακίδες για το Volcan Poas ήδη από την Alajuela. Υπάρχει ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος προς την είσοδο του πάρκου, μετά από τον οποίο θα πρέπει να περπατήσετε 20 λεπτά στο χείλος.

Η δημόσια συγκοινωνία αναχωρεί από το σταθμό των λεωφορείων Alajuela στο Σαν Χοσέ , που βρίσκεται στη λεωφόρο 2 ανάμεσα σε δρομολόγια (δρόμους) 12 και 14. Το λεωφορείο φεύγει στις 8:30 π.μ. και επιστρέφει στις 2:30 μ.μ. οι οδηγοί απογειώνονται λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση.

Οι τουριστικές εταιρείες που προσφέρουν ταξίδια στην Poas περιλαμβάνουν την Costa Rica Expeditions και την Swiss Travel Service. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ταξίδια ημι-ή ολόκληρης ημέρας, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν με άλλες δραστηριότητες αξιοθέατων.

Μια επίσκεψη στην Poas μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με ένα ταξίδι στους Καταρράκτες του Λα Παζ, μια διαφύλαξη της άγριας φύσης και ένα δημοφιλές οικολογικό αξιοθέατο.

Ώρες και πληροφορίες επικοινωνίας

Το πάρκο είναι ανοιχτό από τις 8 π.μ. έως τις 3:30 μ.μ. καθημερινά. Υπάρχει μια χρέωση για να μπείτε στο πάρκο. Μπορείτε να προσεγγίσετε τους κατασκηνωτές του πάρκου καλώντας το 2482-2424.