Ένας οδηγός για την Κόστα Ρίκα Γάμος Παραδόσεις και Τελωνεία

Ετοιμαστείτε για πάρτι μέχρι την αυγή

Οι γάμοι προορισμού στην Κόστα Ρίκα (ειδικά στις παραλίες της Κόστα Ρίκα ) είναι τροπικές φαντασιώσεις εξ ορισμού. Το μόνο που χρειάζονται είναι τα γυμνά πόδια ή τα σανδάλια, τα ρέματα και, φυσικά, τα χέρια των τροπικών λουλουδιών. Οι γάμοι προορισμού της Κόστα Ρίκα φτάνουν στο εξωτικό τους δυναμικό όταν οι ίδιοι οι πολιτισμοί παντρεύονται - τον πολιτισμό σας καθώς και την Κόστα Ρίκα.

Παραδόσεις γάμου

Οι παραδόσεις γάμου στην Κόστα Ρίκα είναι παρόμοιες με αυτές στις Ηνωμένες Πολιτείες: οι φίλοι και η οικογένεια συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν τους όρκους, συνήθως σε μια εκκλησία.

Η νύφη συνήθως φοράει λευκό και ο γαμπρός ένα σμόκιν. Η νύφη ρίχνει το μπουκέτο της σε ανύπαντρους θηλυκούς καλεσμένους και ο γαμπρός πυροβολεί την κορδέλα της σε ανύπαντρες αρσενικές, όπως και στις ΗΠΑ. Η ράσα ρίχνεται πάνω από τα κεφάλια τους καθώς φεύγουν από την εκκλησία για καλή τύχη.

Αλλά η Κόστα Ρίκα έχει παραδόσεις που είναι μοναδικές για τον πολιτισμό της. Εδώ είναι ένα γλυκό: Λίγες μέρες πριν από το γάμο, ο γαμπρός, οι φίλοι του, και μια μπάντα εμφανίζονται στο σπίτι της νύφης για μια σειρά από τραγούδια αγάπης σε αυτήν. Φέρνει συχνά και τα τριαντάφυλλα. Στη ρεσεψιόν, υπάρχει χορός, όπως και στις ΗΠΑ. Αλλά στην Κόστα Ρίκα, παραδοσιακά έχουν αυτό που ονομάζεται Money Dance. Οι επισκέπτες περνούν τα χρήματα στα ρούχα τους ως είδος πληρωμής για χορό με τη νύφη ή τον γαμπρό και τα χρήματα συλλέγονται ως ωάριο φωλιά για να ξεκινήσουν το νέο ζευγάρι στη νέα τους ζωή μαζί ή να πληρώσουν για ένα μήνα του μέλιτος. Αυτό είναι παρόμοιο με την παράδοση στους ιταλικούς γάμους όπου η νύφη φέρει μια τσάντα που ονομάζεται "la borsa" στη ρεσεψιόν και οι φιλοξενούμενοι τοποθετούν φακέλους γεμάτους με χρήματα στην τσάντα.

Οι Αμερικανοί της ιταλικής κληρονομιάς ακολουθούν συχνά αυτή την παράδοση.

Η υποδοχή

Τα τρόφιμα είναι άφθονα στους γάμους της Κόστα Ρίκα. "Casados" - κυριολεκτικά, οι "γάμοι" - είναι κοινά πιάτα σε τραπέζια γάμου της Κόστα Ρίκα. Το Casados ​​διαθέτει κρέας, σαλάτα, πιπεριές και το πανταχού παρόν gallo pinto. Πολλά ζευγάρια της Κόστα Ρίκα επιλέγουν μπάρμπεκιου με θαλασσινά για το εορταστικό γεύμα τους μετά από ένα γάμο στην παραλία.

Εάν δεσμεύετε τον κόμπο σε ένα αποκλειστικό θέρετρο, ένα γεύμα γάμου είναι συχνά μέρος του πακέτου. Οι επιλογές πακέτου διαφέρουν, αλλά η παραγγελία ενός συγκεκριμένου μενού θέρετρου για ορεκτικά, ποτά και δείπνο είναι χαρακτηριστική. Σε αυτή την περίπτωση, θα έχετε την επιλογή σας από γκουρμέ σπεσιαλιτέ και κορυφαία ράφια αλκοολούχων ποτών με ένα κορίτσι από την Κόστα Ρίκα.

Η ζωντανή μουσική και ο χορός είναι υποχρεωτικά σε γάμους στην Κόστα Ρίκα μεταξύ των ντόπιων. Τι μεγάλη παράδοση πρέπει να ακολουθήσετε. Θα μπορούσαν να υπάρχουν ομάδες κιθαριστών, πλήρης χορευτική μπάντα ή DJ, ή ένα μείγμα από αυτά, καθώς το πάρτι αργεί αργά τη νύχτα και ο χορός παίρνει πραγματικά (λικνίζοντας και κυλάει) - μερικές φορές μέχρι την αυγή. Αν νομίζετε ότι η λίστα των επισκεπτών σας θα είναι κάτω με αυτό, έχετε προγραμματίσει ένα εορταστικό πρωινό γάμου.

Η μουσική κυμαίνεται από την παραδοσιακή λατινική μουσική μέχρι τις κορυφαίες 40 επιλογές, νέες ή παλιές. Εάν παντρευτείτε στην ακτή της Κόστα Ρίκα στην Καραϊβική, μπορείτε να επιλέξετε ένα συγκρότημα reggae ή μια ομάδα που ειδικεύεται σε νησιώτικα θέματα.