Πόσο μπορείτε να κερδίσετε τη διδασκαλία αγγλικών στην Ισπανία;

Έτσι θέλετε να μετατρέψετε τις ισπανικές σας διακοπές σε εργασία πλήρους απασχόλησης; Για πολλούς, ειδικά για εκείνους που δεν διαθέτουν ισπανικές γλωσσικές δεξιότητες, η αγγλική διδασκαλία είναι η πιο εύκολη δουλειά για να μπείτε. Αλλά τι είναι σαν να δουλεύεις ως καθηγητής de inglés ;

Τι είναι ένα τυπικό ωριαίο ή μηνιαίο μισθό για έναν Αγγλό δάσκαλο στην Ισπανία;

Οι ωριαίοι μισθοί διαφέρουν σημαντικά για τους καθηγητές αγγλικών στην Ισπανία. Περίπου 12 έως 16 ευρώ ανά ώρα είναι ο μέσος όρος, αλλά οι τιμές μπορεί να κυμαίνονται από περίπου 10 ευρώ ανά ώρα έως 25, ανάλογα με την απαιτούμενη εμπειρία, το επίπεδο προετοιμασίας για κάθε τάξη που αναμένετε να κάνετε και τύχη.

Λάβετε υπόψη ότι το μεγάλο μέρος του χρόνου των καθηγητών Αγγλικών στη Μαδρίτη γίνεται με το χρόνο προετοιμασίας και το ταξίδι στις τάξεις, οι οποίες λαμβάνουν χώρα συχνά στο γραφείο του σπουδαστή (-ων) σας. Αυτό σημαίνει ότι ένα ρεαλιστικό όριο στον αριθμό των ωρών διδασκαλίας που μπορείτε να διδάξετε ανά εβδομάδα είναι περίπου 20.

Στο ποσό των 14 ευρώ την ώρα, αυτό θα σας αφήσει περίπου 1.100 € το μήνα, το οποίο είναι αρκετό για να περάσετε σε οποιαδήποτε πόλη στην Ισπανία . Δεν θα μπορείτε να πετάτε πολύ συχνά σπίτι, αλλά αυτό θα σας επιτρέψει να ζήσετε στο κέντρο της πόλης, να τρώτε τακτικά (τα ισπανικά εστιατόρια είναι φτηνά), να βγείτε έξω το Σαββατοκύριακο και ακόμη και να σας επιτρέψει να κάνετε κάποια ταξίδια Σαββατοκύριακου σε άλλες πόλεις της Ισπανίας.

Οι περισσότεροι δάσκαλοι στην Ισπανία μπορούν να πάρουν μια καλύτερη συμφωνία από ότι στο δεύτερο έτος στην πόλη, καθώς αρχίζουν να μαθαίνουν ποιες σχολές πληρώνουν περισσότερα και καθώς τα σχολεία προσφέρουν περισσότερα χρήματα σε πιστούς καθηγητές. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε εύκολα να φτάσετε 1.500 € ανά μήνα.

Το ιερό γραβάτα της διδασκαλίας στην Ισπανία παίρνει «ώρες αποκλεισμού» σε μια σχολή γλωσσών. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει χρόνος μετακίνησης ή περιμένει μεταξύ των τάξεων (αλλά θα χρειαστεί να προετοιμάσετε τα μαθήματά σας). Ορισμένα σχολεία θα προσφέρουν λιγότερα χρήματα για αυτές τις τάξεις επειδή είναι τόσο πολύ περιζήτητα. Να είστε προετοιμασμένοι να διδάξετε στα παιδιά αυτά τα μαθήματα.

Μια σύμβαση πλήρους απασχόλησης με ένα σχολείο με όλες τις τάξεις σε μία θέση είναι ακόμα καλύτερη. Τέτοιες συμβάσεις συχνά έρχονται με υψηλότερες ώρες εργασίας από ό, τι το συνηθέστερο χρονοδιάγραμμα επιχειρηματικής κλάσης.

Πώς αυτό συμβαίνει με το μέσο μισθό στην Ισπανία;

Η Wikipedia δίνει τους μέσους ισπανικούς μισθούς ως 1734 €, ενώ τονίζει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι κερδίζουν λιγότερο από τον μέσο όρο, όχι περισσότερο. Έτσι μπορείτε να δείτε ότι μια αγγλική διδασκαλία κερδίζει χαμηλό έως μέσο όρο για έναν εργαζόμενο στην Ισπανία.

Δεν έχω θεώρηση. Πώς θα επηρεάσει τις προοπτικές μου;

Υπήρξε μια εποχή που φαινόταν ότι οι μισοί από τους καθηγητές Αγγλικών στην Ισπανία ήταν Αμερικανοί χωρίς θεώρηση εργασίας, που εργάζονταν «κάτω από το τραπέζι». Αυτό έχει μειωθεί καθώς η ισπανική οικονομία έχει υποστεί, αλλά είναι ακόμα δυνατό. Αναμείνετε να κερδίζετε λιγότερο ως παράνομο εργαζόμενο.

Ποιες είναι οι συνθήκες εργασίας;

Οι τάξεις των επιχειρήσεων τείνουν να γίνονται νωρίς το πρωί, στις 8 το πρωί ή το μεσημέρι (1 μ.μ.). Δεν θα βρείτε τάξεις μεταξύ αυτών των χρόνων.

Μετά το σχολείο είναι όταν αρχίζουν να εμφανίζονται οι ώρες λειτουργίας, συνήθως από τις 4 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. Αυτό σημαίνει ότι η δουλειά σας μπορεί να διαρκέσει 14 ώρες!

Διακοπές

Δυστυχώς, η διδασκαλία στην Ισπανία διαρκεί μόνο από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Για το υπόλοιπο έτος, θα είστε άνεργοι αν δεν είστε πρόθυμοι να εργαστείτε σε ένα καλοκαιρινό στρατόπεδο για παιδιά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Το Πάσχα και τα Χριστούγεννα έπληξαν και τους περισσότερους δασκάλους πολύ σκληρά, καθώς οι λίγοι εργοδότες πληρώνουν όταν δεν υπάρχουν τάξεις. Έχετε αυτό κατά νου όταν υπολογίζετε πόσα χρήματα χρειάζεστε για να ζήσετε ως δάσκαλος Αγγλικών στην Ισπανία.