Το Tennessee έχει κρατικό φόρο εισοδήματος;

Ερώτηση: Το Tennessee έχει κρατικό φόρο εισοδήματος;

Απάντηση: Από το 2016, το Tennessee είναι ένα από τα επτά κράτη στις Ηνωμένες Πολιτείες που δεν έχουν ή σχεδόν δεν έχουν φόρους εισοδήματος.

Κράτη με σχεδόν καμία φορολογία εισοδήματος

Υπάρχουν επτά κράτη χωρίς φόρο εισοδήματος στις ΗΠΑ. Από το 2016, τα κράτη αυτά είναι η Αλάσκα, η Φλόριντα, η Νεβάδα, η Νότια Ντακότα, το Τέξας και η Ουάσινγκτον. Όσον αφορά τα κράτη με σχεδόν κανένα φόρο εισοδήματος, αυτά είναι το Τενεσί και το Νιου Χάμσαϊρ.

Το Τενεσί επιβάλλει επί του παρόντος φόρο επί τόκων και μερισμάτων γνωστού ως Φόρος Αίθουσας, ο οποίος είναι κατ 'αποκοπήν 5% που δηλώνεται από το Σύνταγμα του κράτους. Αυτός ο φόρος προστέθηκε στο σύνταγμα το 1929 και ονομάστηκε για τον εκπρόσωπο που προώθησε την πολιτική. Μέχρι το 2016, αυτός ο Φόρος Αίθουσας ήταν ένα επίπεδο 6%. Επρόκειτο κυρίως για ηλικιωμένους και άλλους που ζούσαν από μετοχές και ομόλογα, δηλαδή λογαριασμούς συνταξιοδότησης και κεφαλαιακά κέρδη, και όχι μισθοί και μισθοί. Το 2016, ο κρατικός νομοθέτης ψήφισε την κατάργηση αυτού του Φόρου Αίθουσας, από την 1η Ιανουαρίου 2022, με την επιφύλαξη τυχόν πρόσθετων νομοθετικών αλλαγών. Το σχέδιο είναι να μειωθεί ο Φόρος Αίθουσ κατά μία ποσοστιαία μονάδα κάθε χρόνο.

Το Τενεσί είχε Φόρο δώρων που καταργήθηκε το 2012.

Επειδή το κράτος δεν φορολογεί τους μισθούς και τους μισθούς, λέγεται συνήθως ότι το Τενεσί δεν έχει κρατικούς φόρους, ακόμα κι αν αυτό δεν είναι ακριβώς σωστό.

Πλεονεκτήματα της ζωής σε ένα κράτος χωρίς φόρο εισοδήματος

Το προφανές ότι δεν έχει κανένας φόρος εισοδήματος στους προσωπικούς μισθούς και τους μισθούς είναι ότι οι περισσότεροι κάτοικοι του Τενεσί μπορούν να πληρώνουν λιγότερα στους φόρους κάθε χρόνο.

Οι κάτοικοι του Tennessee πρέπει να πληρώνουν ομοσπονδιακούς φόρους εισοδήματος τον Απρίλιο, ως επί το πλείστον. Αυτό μπορεί να καταστήσει το κράτος πιο ελκυστικό για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και τη διατήρηση μιας καλά εκπαιδευμένης ομάδας εργατικού δυναμικού

Μειονεκτήματα της διαβίωσης σε ένα κράτος χωρίς φόρο εισοδήματος

Για να αντισταθμιστεί αυτή η έλλειψη φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, ο Tennessee έχει σχετικά υψηλό συντελεστή φόρου επί των πωλήσεων 7% για τα γενικά εμπορεύματα και 5,5% για τα τρόφιμα.

Επιπλέον, οι μεμονωμένες κομητείες επιβάλλουν το δικό τους φόρο επί των πωλήσεων πέραν του κρατικού φόρου επί των πωλήσεων.

Στην κομητεία Shelby, ο φόρος επί των πωλήσεων είναι 9,25% για τα γενικά εμπορεύματα και 7,75% για τα τρόφιμα, το σύνολο, το οποίο είναι το υψηλότερο ποσοστό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό μπορεί να προκαλέσει γενικά χαμηλότερες προμήθειες από τις βασικές δαπάνες, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι κάνουν λιγότερους μισθούς εισοδήματος προσωπικά καταβάλλουν δυσανάλογο ποσό φόρων συνολικά. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι το Τενεσί έχει την πιο ρεπιστική φορολογική πολιτική, επειδή ωφελεί τους πλουσιότερους κατοίκους.

Περισσότερες πληροφορίες

Από καιρό σε καιρό, οι κρατικοί νομοθέτες ενδέχεται να επιχειρήσουν να θεσπίσουν έναν μεμονωμένο κρατικό φόρο εισοδήματος, αλλά οι συντηρητικές ομάδες συχνά διαμαρτύρονται και τα μέτρα αποτυγχάνουν.

Κάθε χρόνο, το Τενεσί έχει ένα " Σαββατοκύριακο χωρίς Φόρο ", όπου ορισμένα είδη -ιδιαίτερα τα σχολικά είδη και τα ρούχα- μπορούν να αγοράζονται χωρίς τον φόρο πωλήσεων ύψους 9,25%. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τους φόρους του Τενεσί μέσω του Τμήματος Έσοδα του Τενεσί.