Πώς να μάρτυρες το Μεγάλο καπνιστό βουνό Firefly Show

Κάθε χρόνο για λίγες πολύτιμες εβδομάδες, στα τέλη της άνοιξης, οι πυγολαμπίδες του Εθνικού Πάρκου των μεγάλων καπνιστών βουνών έκαναν μια μαγευτική μαγεία. Ελάτε νύχτα, δεκάδες χιλιάδες σφάλματα κεραυνών συγχρονίζουν τα φώτα τους και αναβοσβήνουν από κοινού. Το πιο επισκέψιμο πάρκο στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι το μοναδικό μέρος στην Αμερική όπου συμβαίνει και είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά γυαλιά της φύσης - εκεί ακριβώς με το Aurora Borealis , πέτρες με ιστιοπλοΐα και μετανάστευση Monarch Butterfly .

Ένα από τα 19 είδη των πυρομαχικών στα μεγάλα καπνίσματα, τα περίφημα σύγχρονα πυρομαχικά χρειάζονται από ένα έως δύο χρόνια για να ωριμάσουν από τις προνύμφες έως την ενηλικίωση, αλλά μόλις φθάσουν στην ενηλικίωση, θα ζήσουν μόνο περίπου τρεις εβδομάδες. Τα σχέδια που αναβοσβήνουν θεωρούνται μέρος του τελετουργικού ζευγαρώματος των πυρομαχικών. Τα αρσενικά πετούν και αναβοσβήνουν και στη συνέχεια τα θηλυκά, που παραμένουν στάσιμα, αποκρίνονται με το δικό τους φλας.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα γιατί οι πυγολαμπίδες αναβοσβήνουν ταυτόχρονα, αλλά πιστεύουν ότι ένας λόγος μπορεί να είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ των ανδρών για να είναι ο πρώτος που θα αναβοσβήνει ή θα παράγει την πιο φωτεινή βιοφωταύγεια.

Πότε να προβάλετε Σύγχρονα Fireflies

Οι ημερομηνίες για την περίοδο ζευγαρώματος δύο εβδομάδων, όταν αρχίζουν να εμφανίζονται οι φωτιές, ποικίλλουν από έτος σε έτος. Οι επιστήμονες δεν ξέρουν γιατί, μόνο που φαίνεται να εξαρτάται από τη θερμοκρασία και την υγρασία του εδάφους. Είναι αδύνατο να προβλεφθεί εκ των προτέρων ακριβώς πότε τα έντομα θα αρχίσουν να αναβοσβήνουν κάθε χρόνο, αλλά η κορυφή που αναβοσβήνει για σύγχρονα πυρομαχικά είναι συνήθως μέσα σε μια περίοδο στα τέλη Μαΐου έως τα μέσα Ιουνίου.

Πριν από την περίοδο αιχμής, ο αριθμός των φωτιζόμενων πυροτεχνημάτων χτίζει λίγο κάθε μέρα. Μετά την περίοδο αιχμής, η αναβοσβήνει σταδιακά μειώνεται μέχρι να περάσει η εποχή ζευγαρώματος. Από το 1993, αυτή η κορυφαία ημερομηνία συνέβη μεταξύ της τρίτης εβδομάδας του Μαΐου και της τρίτης εβδομάδας του Ιουνίου.

Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη φλεγμονή των πυρομαχικών περιλαμβάνουν:

Πώς να πάρετε εισιτήρια στο Firefly Show

Κατά τη διάρκεια της αιχμής αναβοσβήνει εβδομάδες, οι επισκέπτες έρχονται στο Great Smoky Mountains από τις χιλιάδες. Η εκδήλωση έγινε τόσο δημοφιλής ώστε το Εθνικό Πάρκο των Μεγάλων Καπνιστών Όπλων έπρεπε να περιορίσει τον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να δουν τις πυγολαμπίδες κάθε βράδυ. Το πάρκο πωλεί ένα περιορισμένο αριθμό περασμάτων στις σύγχρονες προβολές πυρομαχικών στο Elkmont Campground, όπου ο φωτισμός είναι πιο έντονος.

Τα εισιτήρια διατίθενται προς πώληση στα τέλη Απριλίου για καθορισμένες ημερομηνίες προβολής. Οι ημερομηνίες για το 2018 δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Θέλετε να παρακολουθήσετε; Τα εισιτήρια κοστίζουν 1,50 δολάρια το καθένα. Απαιτείται επίσης να αγοράσετε εισιτήρια αξίας 1 δολάριο για το φορείο του λεωφορείου, το οποίο σας μεταφέρει από το κέντρο επισκεπτών Sugarlands στο Elkmont. Πρέπει να εισαγάγετε μια κλήρωση για να παγιδεύσετε ένα σημείο στάθμευσης στο Κέντρο Επισκεπτών Sugarland που αρχίζει στα τέλη Απριλίου. Η κάρτα στάθμευσης καλύπτει έως έξι άτομα ανά όχημα.

Το πάρκο πωλεί 115 εισιτήρια προβολής εκ των προτέρων για κάθε ημέρα της εκδήλωσης και κατέχει άλλα 85 περάσματα για κάθε ημέρα. Τα τελευταία 85 εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα στις 10 π.μ. την προηγούμενη ημέρα, στο διαδίκτυο στο recreation.gov.

Προσοχή: Θα θέλατε να ρυθμίσετε την ειδοποίηση σας. Τα περάσματα για τις πιο δημοφιλείς ημερομηνίες και ώρες ξεπουλώνουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Πώς να είστε σεβαστοί παρατηρητές Firefly

Κατά την προβολή νυχτών, η υπηρεσία τρόλεϊ μεταξύ του Sugarland και του Elkmont θα διαρκέσει από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., με ταξίδια επιστροφής περίπου στις 11 μ.μ. Οι επισκέπτες καλούνται να κάνουν τα εξής: