Το κάπνισμα στη Γαλλία Γεγονότα

Το κάπνισμα απαγορεύεται στη Γαλλία;

Ναι, η Γαλλία απαγόρευσε το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους από το 2006 σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Αλλά υπάρχει ακόμα ένας μύθος ότι οι Γάλλοι μπορούν να καπνίζουν σε όλα τα μέρη που έρχεται κυρίως, τουλάχιστον σε αλλοδαπούς, να παρακολουθούν γαλλικές ταινίες. Στις βρετανικές ταινίες οι χαρακτήρες είτε αγοράζουν πίντες μπύρας είτε ανοίγουν ένα άλλο μπουκάλι Chardonnay, ενώ οι ταινίες γύρω ή στη Γαλλία έχουν πάντα τους χαρακτήρες που φωτίζονται ευτυχώς.

Είναι αλήθεια αυτό; Όποιοι και αν είναι οι λόγοι, οι Γάλλοι φαίνονται να καπνίζουν βαριά. Υπάρχουν εκτιμώμενες 13 εκατομμύρια καπνιστές στη Γαλλία από πληθυσμό 66 εκατομμυρίων και καπνίζουν καθημερινά. Η επίσημη στατιστική για τους σπουδαστές δείχνει ότι το 29% των γυναικών κάπνουν τακτικά. Υπάρχει σαφώς ένα πρόβλημα με τους νέους καπνιστές.

Και μια έρευνα το 2013 της εκλογικής εταιρείας IPSOS έδειξε ότι περίπου 1 εκατομμύριο Γάλλοι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα από τα 20 εκατομμύρια Ευρωπαίους που κάνουν. Στην Ισπανία περίπου 700.000 άτομα χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Οι πρώτες προσπάθειες σε απαγόρευση!

Η Γαλλία περιόρισε το κάπνισμα από το 1991 σε αυτό που ονομάστηκε νόμος Évin, μετά τον Claude Évin ο οποίος ήταν ο κύριος μοχλός στην εισαγωγή του περιορισμού. Ο νόμος ανέφερε ότι εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ έπρεπε να παρέχουν τμήματα καπνίσματος και μη καπνίσματος. Υπήρξε μια ξεκαρδιστική περίοδος όταν το τμήμα για μη καπνίζοντες ήταν συνήθως στο χειρότερο δυνατό μέρος της εγκατάστασης (δίπλα στο τουαλέτα, για παράδειγμα, ή κοντά στις πόρτες ταλαντευόμενων θυρών προς και από την κουζίνα) και ήταν πολύ μικρό, ενώ το υπόλοιπο το μέρος αφέθηκε στους καπνιστές.

Ο νόμος δεν εφαρμόστηκε ιδιαίτερα και το αποτέλεσμα ήταν αρκετά αναποτελεσματικό, με τους Γάλλους να συνεχίζουν να απομακρύνονται από την πτώση ενός καπέλου.

Τα πράγματα έπρεπε να αλλάξουν!

Μέχρι το 2006, οι δημόσιες πιέσεις και οι μεταβαλλόμενες στάσεις είχαν αποτέλεσμα. Ένας πολύ ισχυρότερος νόμος πέρασε απαγορεύοντας το κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους όπως τα εστιατόρια και τα μπαρ καθώς και σχολεία και κυβερνητικά κτίρια.

Επιπλέον, το ελάχιστο πρόστιμο καθορίστηκε επίσης σε € 500. Μια νομική πρόκληση εναντίον της κατατέθηκε το 2007, αλλά απορρίφθηκε.

Όλοι πίστευαν ότι οι Γάλλοι, με την καλοπροαίρετη δημοσιότητα των αρχών τους, δεν θα ακολουθούσαν τον νόμο. Αλλά το έκαναν, και οι καπνιστές, δύσοσμες θέσεις του παρελθόντος έγιναν απαλλαγμένες από καπνό, ευχάριστες θέσεις για να περάσουν χρόνο μέσα.

Περισσότερα Περιορισμοί

Τον Μάιο του 2013 και ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Marisol Touraine, ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση του καπνίσματος θα επεκταθεί και στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Τον Ιούνιο του 2014 απαγορεύτηκε το κάπνισμα στις παιδικές χαρές, καθώς οι γαλλικοί νόμοι κατά του καπνίσματος έγιναν αυστηρότεροι. Τον Ιούλιο θα σας επιβληθεί πρόστιμο € 68 για το αδίκημα. Η απαγόρευση είχε δοκιμαστεί για ένα χρόνο στο Parc de Montsouris στο Παρίσι. Η Marisol Touraine είπε ότι σχεδιάστηκε «για να σεβαστεί τα παιδιά μας». Παράλληλα, απαγορεύτηκε και το κάπνισμα στα αυτοκίνητα που μεταφέρουν παιδιά.

Τον Οκτώβριο του 2015 τέθηκε σε ισχύ πρόστιμο για την απόρριψη χρησιμοποιημένων τσιγάρων σε δημόσιους χώρους. Υπάρχει τώρα ένας νόμος ο οποίος απαγορεύει το κάπνισμα στα αυτοκίνητα που μεταφέρουν παιδιά και θα υπάρξει ένα που θα τεθεί σε ισχύ το 2016, το οποίο απαιτεί από τις καπνοβιομηχανίες να αφαιρέσουν το εμπορικό σήμα στα πακέτα των τσιγάρων και να εισαγάγουν απλές και γενικές συσκευασίες.

Μια θυμωμένη διαμαρτυρία

Κανένα από αυτά δεν πέρασε χωρίς σχόλια ή μάλλον διαμαρτυρία.

Έχουμε να κάνουμε με τη Γαλλία μετά από όλα. Όταν συζητήθηκε ο νόμος, συγκεντρώθηκαν θυμωμένοι πλήθη για να εκφοβίσουν τους νομοθέτες. Οι εγκεκριμένοι καπνιστές ήταν οι κυριότεροι διαδηλωτές και χρησιμοποίησαν τακτικές που χρησιμοποιούν οι Γάλλοι αγρότες για να έχουν τέτοια αποτελέσματα. Οι καπνοβιομηχανίες κατέστρεψαν τέσσερις τόνους καρότων έξω από το αρχηγείο του Παρισιού του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Οι Γάλλοι πήραν τη σημασία του καρότου. είναι προφανώς αυτό που αποκαλούν το μακρύ κόκκινο σύμβολο που κρέμεται έξω από τα tabacs και τα μπαρ που μεταφέρουν προϊόντα καπνού στη Γαλλία.

Έτσι, η κατώτατη γραμμή είναι, μην καπνίζετε στο κοινό . Αλλά θα βρείτε ακόμα ανθρώπους με μερικώς καλυμμένες ή υπαίθριες βεράντες που ακόμα φωτίζουν με το cafe τους lait ή espresso, οπότε δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Θα μπορούσαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για το πέρασμα αυτών των εικονικών Gitanes, Gaulouise και Boyards (ένα θαυμάσια συσκευασμένο εμπορικό σήμα, πάντα με χαρτί αραβοσίτου που σβήνει, εκτός εάν συνεχίζετε να φουσκώνετε, το οποίο ήταν το σήμα που όλοι οι γάλλοι αγρότες φαινόταν να χρησιμοποιούν), αλλά αποτελεί μέρος των πολύ αναγκαίων εκστρατεία για το κάπνισμα.

Πώς να παραγγείλετε έναν καφέ στη Γαλλία (χωρίς να ανάβει).

Περισσότερα για τις γαλλικές παραδόσεις τροφίμων και εστιατορίων

· Εστιατόριο εθιμοτυπία, τραπεζαρία και ανατροπή στη Γαλλία

· Να αποφεύγετε τα αηδιαστικά γαλλικά πιάτα, εκτός εάν είστε γάλλοι

· Ιστορία των τροφίμων και των εστιατορίων στη Γαλλία

· Πώς να παραγγείλετε καφέ στη Γαλλία

Επεξεργασμένο από τη Mary Anne Evans