Οκτώ μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε κατά τη διάρκεια οδικού ταξιδιού στη Γαλλία

Η Γαλλία είναι μια χώρα που είναι ώριμη για ένα καλό οδικό ταξίδι, με καλές οδικές συνδέσεις και μια τεράστια ποικιλία από διαφορετικά μέρη για επίσκεψη. Είτε σας ενδιαφέρουν τα υπέροχα κρασιά, τα γαστρονομικά αξιοθέατα ή τα καταπληκτικά ιστορικά αξιοθέατα της χώρας υπάρχουν πολλά μέρη για να επισκεφθείτε, ενώ υπάρχουν και μερικές ενδιαφέρουσες πολιτιστικές περιοχές για να εξερευνήσετε επίσης. Εάν σκέφτεστε να κάνετε ένα οδικό ταξίδι στη Γαλλία, εδώ είναι οκτώ υπέροχοι προορισμοί που θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε στο δρομολόγιό σας.

Ιστορικό Παρίσι

Η γαλλική πρωτεύουσα είναι εκεί που θα φτάσουν πολλοί άνθρωποι που πετούν στη χώρα και σίγουρα δεν πρέπει να παραβλεφθεί ως προορισμός για εξερεύνηση. Από τον καταπληκτικό καθεδρικό ναό της Notre Dame μέχρι τον διάσημο Πύργο του Άιφελ, υπάρχουν πολλά πράγματα για να δείτε και να επισκεφτείτε στην πόλη, ενώ η κουζίνα και ο πολιτισμός στην πόλη είναι θαυμάσια. Το Λούβρο είναι επίσης ένα υπέροχο μουσείο για να επισκεφθείτε , οπότε αν μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να εκτιμήσετε όλα όσα έχει να προσφέρει το Παρίσι.

Το παλάτι των Βερσαλλιών

Το παλάτι, γνωστό και ως το σημείο όπου υπογράφηκε η Συνθήκη των Βερσαλλιών μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι ένα πραγματικά εκπληκτικό κτίριο που εξυπηρετούσε ως σπίτι της γαλλικής βασιλικής οικογένειας εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Σήμερα, μπορείτε να κάνετε περιηγήσεις στα διαμερίσματα και το πολυτελές περιβάλλον μέσα στο παλάτι, ενώ οι κήποι είναι όμορφα διατηρημένοι και διαθέτουν ένα τεράστιο συγκρότημα φυτών, μονοπάτια και χαρακτηριστικά νερού που προσφέρουν μια μεγάλη περιοχή για εξερεύνηση.

Neuf-Brisach

Στη βορειοανατολική περιοχή της Αλσατίας, αυτή η οχυρωμένη πόλη χτίστηκε για να φυλάξει τα σύνορα με τη Γερμανία, υπό την καθοδήγηση του σημαντικού αρχιτέκτονα Marquis de Vauban. Η πόλη μέσα στα οχυρώματα είναι τοποθετημένη σε ένα σύστημα πλέγματος, με μια ευρεία κεντρική πλατεία όπου μπορείτε να δείτε την εκκλησία και την καρδιά της πόλης.

Εκτός από τις οχυρώσεις, τα επίπεδα της γης που φθάνουν μέχρι την πόλη είναι επίσης ένα συναρπαστικό χαρακτηριστικό σε αυτό που είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που βρίσκονται στη Γαλλία .

Κοιλάδα του Λίγηρα

Οι αμπελώνες της κοιλάδας του Λίγηρα παράγουν μερικά από τα καλύτερα κρασιά που βρίσκονται οπουδήποτε στον κόσμο, και η οδήγηση μέσα από τα πεδία των αμπέλων κάνει για ένα υπέροχο τοπίο ως φόντο στο ταξίδι σας. Η περιοχή φιλοξενεί επίσης μια μεγάλη γκάμα ιστορικής αρχιτεκτονικής, όπως το όμορφο Chateau d'Azay-le-Rideau, το οποίο ανεβαίνει από το νερό μιας λίμνης, και το μεγάλο Chateau de Valencay. Οι θερμότερες θερμοκρασίες το καλοκαίρι θα ήταν το τέλειο σκηνικό αν έχετε μετατρέψιμο αυτοκίνητο με το πάνω κάτω.

Alesia Museopark

Αυτή η ιστορική αναψυχή ενός ρωμαϊκού στρατοπέδου, όπως θα ήταν περίπου η εποχή της Μάχης της Αλεσίας τον 1ο αιώνα π.Χ., είναι μια συναρπαστική έλξη που προσφέρει μια πιο οπτική και διαδραστική εμπειρία από ό, τι βιώνετε από την ανάγνωση βιβλίων ιστορίας. Το πάρκο διαθέτει τα ανασκαμμένα ερείπια του αρχικού ρωμαϊκού στρατοπέδου στην περιοχή, ενώ οι αμυντικοί πύργοι και οι οχυρώσεις έχουν αναδημιουργηθεί. Με τις διαδραστικές πτυχές του μουσείου και τα χέρια των εμπειριών στο μουσείο, αυτό είναι ένα ιδανικό αξιοθέατο αν ταξιδεύετε με παιδιά.

Carcassonne

Αυτή η όμορφη οχυρωμένη γαλλική πόλη είναι αυτή που έχει παρουσιάσει σε πολλά ιστορικά και φανταστικά βιβλία, με τους πέτρινους τοίχους και τους πύργους που προστατεύουν το φρούριο της οροσειράς που το καθιστά πολύ γραφικό. Εκτός από το περπάτημα των τειχών, μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε την εκκλησία και τον καθεδρικό ναό και να κάνετε μια βόλτα στα γραφικά δρομάκια της ίδιας της πόλης. Η πόλη είναι στην καρδιά της βιομηχανίας οίνου της περιοχής, ενώ μπορείτε επίσης να κάνετε κρουαζιέρα στο κοντινό Canal du Midi, το οποίο χρονολογείται από τον δέκατο έβδομο αιώνα.

Το Παλάτι Ιδανικό του Ferdinand Cheval

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ιδιόρρυθμα αξιοθέατα στη Γαλλία είναι αυτό το μικρό παλάτι κοντά στην πόλη Hauterives στη νοτιοανατολική Γαλλία, η οποία χτίστηκε από τον μετακινούμενο Ferdinand Cheval στα τέλη του 19ου και στις αρχές του εικοστού αιώνα. Με σχεδόν κάθε κομμάτι της δομής διακοσμημένο με διαφορετικούς τύπους λαξευτών και αρχιτεκτονικής διακόσμησης, το κτίριο αυτό χρειάστηκε σχεδόν τριάντα τρία χρόνια για να ολοκληρώσει το Cheval και αντλεί έμπνευση από μια ποικιλία διαφορετικών μορφών.

Rocamadour

Αυτό το καταπληκτικό χωριό είναι κτισμένο σε μια απότομη πλαγιά πάνω από τον ποταμό Ντορντόν, στα νοτιοδυτικά της χώρας, και ξεκινάει γύρω από το μοναστήρι και το μέρος προσκυνήματος που βρίσκεται στην κορυφή της πλαγιάς. Αναδυόμενη από το δάσος, η πόλη εμφανίζεται σκαρφαλωμένη σε αυτή την σχεδόν αδύνατη πλαγιά και είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της χώρας και ο μύθος δηλώνει ότι βρίσκεται εκεί όπου ανακαλύφθηκε το σώμα ενός θρησκευτικού ερημίτη.