Πώς να επισκεφθείτε Chartres και τον καθεδρικό ναό Chartres

Ένα ενδιαφέρον ταξίδι ημέρας από το Παρίσι

Chartres, Γαλλία - Γενικές Πληροφορίες Ταξιδιού

Chartres, μια πόλη περίπου 42.000 κατοίκων, είναι περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο ή τρένο νοτιοδυτικά του Παρισιού? είναι η πρωτεύουσα του τμήματος Eure-et-Loir στη Γαλλία. Ο Chartres αποκαλείται "η πρωτεύουσα του φωτός και του αρώματος" επειδή βρίσκεται στην καρδιά της Cosmetic Valley (Υπάρχει ένα φεστιβάλ άρωμα τον Απρίλιο).

Το 1979, ο Γοτθικός καθεδρικός ναός Chartres έγινε ο πρώτος κατάλογος της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Είναι ο μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στη Γαλλία.

Θα πάτε στο Chartres για να δείτε τον καθεδρικό ναό και ίσως ένα μουσείο ή δύο. Το Chartres κάνει μια καλή ημερήσια εκδρομή από το Παρίσι ή μπορείτε να μείνετε τη νύχτα. Το Chartres διαθέτει πολλά ωραία εστιατόρια και καφετέριες.

Συχνά δρομολόγια τρέχουν μεταξύ του Παρισιού Gare Montparnasse και του Chartres. το ταξίδι διαρκεί 50-75 λεπτά ανάλογα με την ταχύτητα της αμαξοστοιχίας. (Check Schedules).

Από το σιδηροδρομικό σταθμό, απλά βγείτε και αρχίστε να περιηγείστε προς τον καθεδρικό ναό. θα δείτε τους τεράστιους πυργίσκους μπροστά σας. Στην πραγματικότητα, θα τα δείτε από σχεδόν οπουδήποτε στο Chartres.

Με αυτοκίνητο, οι δρόμοι είναι καλά υπογεγραμμένοι και δεν πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα στην πλοήγηση στην πόλη.

Γραφείο Τουρισμού Σαρτρ

Το τουριστικό γραφείο του Chartres βρίσκεται σε βολική τοποθεσία μπροστά από τον καθεδρικό ναό. Θα σας παράσχουν έναν χάρτη με τα πόδια της πόλης. Μπορείτε επίσης να πάρετε μια κράτηση ξενοδοχείου εκεί, αν χρειαστεί κάποιος. Μπορείτε να στείλετε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Γραφείο Τουρισμού.

Το τουριστικό γραφείο επίσης χορηγεί γαστρονομικά Σαββατοκύριακα (Δείτε το κατάλογό μας Chartres)

Ενδιαφέροντα Μουσεία στο Chartres

Musée des Beaux-Arts (Μουσείο Καλών Τεχνών του Chartres, που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον καθεδρικό ναό)
29, Cloître Notre-Dame
28000 - Chartres
Τηλ. : 33 (0) 2 37 36 41 39
Φαξ: 33 (0) 2 37 36 14 69

Κέντρο International du Vitrail - Κέντρο Βιτρώ

Conservatoire du Machinisme et des Pratiques Agricoles , ένα γεωργικό μουσείο με εκθέματα παλιών μηχανών και αντικειμένων της αγροτικής ζωής γύρω από το Chartres.
1, rue de la Republique
28300 Chartres - Mainvilliers Τηλ: 02.37.36.11.305,

Εθνικό Μουσείο Ιστορίας της Φυσικής Ιστορίας - Μουσείο Φυσικών Επιστημών και Προϊστορίας
Boulevard de la Courtille
28000 Chartres
Τηλ: 02.37.28.36.09

Για άλλα πράγματα που πρέπει να κάνετε εάν διαμένετε σε Chartres για περισσότερες από μία μέρες: 10 πράγματα να κάνετε στο Chartres εκτός από τον καθεδρικό ναό.

Που να μείνω

Το Hotel Hotellerie Saint Yves προσφέρει απλά καταλύματα με ιδιωτικά μπάνια σε ένα πρώην κτήριο σεμιναρίων. Τα άτομα σε καταυλισμό ή ομάδες μπορούν να μείνουν εδώ. η τιμή είναι πολύ λογική για ένα ξενοδοχείο περίπου 100 μέτρα από τον καθεδρικό ναό.

Το Hotel Mercure Chartres Cathedrale έχει επίσης υψηλή βαθμολογία, αλλά ένα ακριβότερο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων.

Το HomeAway προσφέρει μερικά διαμερίσματα διακοπών στο Chartres εάν χρειάζεστε περισσότερο χώρο για να απλώσετε.

Ταξιδιωτικές εκδρομές Chartres

Οι περιηγήσεις του Malcolm Miller θεωρούνται ιδιαίτερα. Ένας αιώνιος μαθητής του καθεδρικού ναού, ο Malcolm προσφέρει περιηγήσεις το μεσημέρι και 2:45 καθημερινά εκτός Κυριακής (πληροφορίες επικοινωνίας) Ελέγξτε στο Γραφείο Τουρισμού πριν πάτε. Το βιβλίο του Μίλερ, ο καθεδρικός ναός Chartres, θεωρείται επίσης πολύτιμος.

Το Σάββατο Λαβύρινθος

Χαρακτηριστικό των πολλών γοτθικών καθεδρικών ναών, ο καθεδρικός ναός Chartres έχει λαβύρινθο στο πάτωμα. Ο Λαβύρινθος χρονολογείται γύρω στο 1200.

Ανακαλύψεις του Δαβίδ: Μια ιστορία δύο λαβυρίνθων σας δίνει μια καλή ιδέα για το τι να περιμένετε σχετικά με τους λαβύρινθους στο Chartres:

"Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι από τα 2 εκατομμύρια περίπου επισκέπτες που περνούν από τον καθεδρικό ναό κάθε χρόνο, μόνο ένα μικρό κομμάτι τους περπατάει το λαβύρινθο. Είναι προσβάσιμο - δηλαδή οι καρέκλες απομακρύνονται από το χώρο που ο λαβύρινθος καταλαμβάνει - μόνο τις Παρασκευές, Όσοι φτάνουν σε λάθος ημέρα ή σε λάθος εποχή, κατευθύνονται προς το λαβύρινθο του χόρτου, όπου αναμιγνύονται με τους ντόπιους ».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Chartres, ανατρέξτε στον κατάλογο Travelres του Chartres.

Η γεύση των Chartres ξεκλείδωσε

Ο Jonell Galloway και ο James Flewellen μιλούν για γεύσεις και γευσιγνωσία κρασιών στο ιστορικό Chartres: Gust Unlocked.