Ο οδηγός σας για το 2017 Krampus Parade: Το πιο γεμάτο, πιο δροσερό Φεστιβάλ της Ευρώπης

Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι ευτυχισμένα στη Βόρεια Αμερική, αλλά στη λαογραφία των αυστριακών Άλπεων, ένας Bad Santa παίρνει τη σκηνή κάθε χρόνο. Αυτός ο φοβερός χαρακτήρας είναι ο Κράμπους: ένας μισός άνδρας, μισός αιγύπτιος δαίμονας του οποίου ο θρύλος είναι από τις παγανιστικές εποχές και του οποίου η παρέλαση του Krampus είναι πλέον ένα από τα πιο δημοφιλή φεστιβάλ της Ευρώπης.

Οι παλαιότεροι χωρικοί πίστευαν ότι ο Krampus-και ο στρατός του από κακοδιατηρημένους ξωδιούς- περιπλανημένοι στα βουνά του Τιρόλου, προκάλεσαν γενικό χαμόγελο.

Έτυχαν ιδιαίτερης απόλαυσης στο μαστίγιο των τεμπέληδων, των ανυπότακτων νέων και των μεθυσμένων. Κάποιες φορές ο Κραμπους απήγαγε καθόλου τους κακοποιούς. Οι γονείς φοβόντουσαν τα ανυπάκουα παιδιά σε καλύτερη συμπεριφορά προειδοποιώντας τους ότι ο Κραμπους έρχεται γι 'αυτούς. Ο Krampus, ο Ενισχυτής.

Με την πάροδο των αιώνων, ο Χριστιανισμός αντικατέστησε τον παγανισμό. Μία θρύλος μίλησε: ο καλός, άγιος Άγιος Νικόλαος, γνωστός τώρα ως Άγιος Βασίλης. Ωστόσο, στο Τυρόλο, απομονωμένοι χωρικοί κρατούσαν τους ειδωλολατρικούς μύθους τους και ο άσχημος παλαιός Krampus δεν εξαφανίστηκε.

Τι είναι ο θρύλος Krampus;

Οι ντόπιοι δίνουν στον Krampus ένα νέο, υποστηρικτικό ρόλο, εξετάζοντας τώρα τον συμπαίκτη του Krampus St. Nick. Ως περισσότερο ή λιγότερο κακό δίδυμο του Σάντα, ο Κράμπους συνόδευσε το ho-ho-hoer στα ποδήλατα του με τα καλαμάρια. Οι δύο μυθικές φιγούρες ενήργησαν σαν καλός αστυνομικός, κακός μπάτσος: ο Σάντα προίκισε τα ωραία παιδιά και ο Κραμπους τιμωρούσε τους άτακτους. Τα παιδιά εξακολουθούσαν να φοβούνται κάτι.

Οι σύγχρονοι τυρολέζοι βρήκαν έναν τόπο για τον Krampus ως έναν λαμπερό αντι-ήρωα, όπως και πολλές από τις διασημότητες της θεάς μας και της θεάς μας.

Στο Τυρόλο, ο μισός λύκος, ο ημί-δαίμονας είναι ένα αστέρι: ένας τολμηρά ντυμένος επαναστάτης που απευθύνεται στην (και ίσως μιλάει) την άγρια ​​πλευρά μας. Ο Krampus επίσης προσωποποιεί μια προκλητική στάση απέναντι στον βαθύ εμπορικό χαρακτήρα του Άγιου Βασίλη.

Οι σημερινοί Τυρολέζοι τιμούν τον Krampus και τον perchten του - τους άτακτους βοηθούς των elfin - με γεμάτα ετήσια γεγονότα.

Από τον Νοέμβριο μέχρι τις Θεοφανίες (12 ημέρες μετά τα Χριστούγεννα), δεκάδες πόλεις, χωριά και χωριά γιορτάζουν το θορυβώδες πνεύμα του Krampus. Οι νεαροί άνδρες, ειδικότερα, πέφτουν κάτω από το ξόρκι του και πλημμυρίζουν τη λατρεία του Krampus.

Το κεντρικό γεγονός της ετήσιας μανίας Krampus του Τιρόλο είναι το Krampuslauf. Αυτό μεταφράζεται στο Krampus Run, αλλά τώρα αναφέρεται συνήθως στα αγγλικά ως Krampus Parade. Σε αιώνες, αυτό το χειμερινό συμβάν ήταν ένας αγώνας στον οποίο οι νεοεισερχόμενοι προσπάθησαν να ξεπεράσουν έναν δρομέα ντυμένο ως Krampus. Η πνευματική παράδοση έκρινε ότι οι νεοεισερχόμενοι έπρεπε να είναι μεθυσμένοι, έτσι ώστε ο Krampus να θέλει να τις πιάσει.

Δεκάδες φεστιβάλ Krampus ζωντανεύουν την Αυστρία. Το κεντρικό γεγονός είναι πάντα το Krampus Parade, μια εντυπωσιακή νυχτερινή πομπή των σφοδρών επιστρωμένων μορφών Krampus και των ξωτικών Perchten. Πολλές από τις Krampus Parades των Άλπεων Αυστριών πραγματοποιούνται στον Άγιο Νικόλαο (5 Δεκεμβρίου) ή την Ημέρα του Αγίου Νικολάου (6 Δεκεμβρίου).

Αυτά τα συναρπαστικά φεστιβάλ είναι από τα πιο συναρπαστικά φεστιβάλ της Ευρώπης, σύμφωνα με την παράδοση των ταύρων στην Παμπλόνα της Ισπανίας και του Oktoberfest στη Γερμανία. Επιπλέον παραστάσεις πραγματοποιούνται για γυναίκες ντυμένες ως καλές γιορτές (το Perchtenlauf) και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (Rauhnachtenlauf) .

Εδώ είναι πώς και πού να απελευθερώσετε τον εσωτερικό Krampus σας στην Αυστρία ... και στο εξωτερικό.

Τι να περιμένετε από τις παραστάσεις Krampus

Όπως ο ίδιος ο Krampus, η ομώνυμη παρέλαση του δεν είναι καθόλου γλυκιά και τακτοποιημένη. Το Krampus Parade είναι ένα συναρπαστικό γεγονός. Πραγματοποιείται πάντα τη νύχτα. Οι μαρκαριστές είναι φοβερά κοστούμι. Μοιάζουν με ένα σταυρό ανάμεσα στους σπηλαιολόγους και τους Βίκινγκς, με γούνινα κοστούμια, δαιμονικές μάσκες, σπειροειδή κέρατα, μαστίγια και φακούς. Μερικοί από τους διαδηλωτές είναι ακροβατικοί, κάνουν περιστροφές και cartwheels. Μερικοί ζογκλίζουν τους φανούς τους. Πολλοί χτυπάνε τα μαστίγια τους ή τους φλογερούς φανούς στους θεατές.

Αυτό το φεστιβάλ είναι τόσο μεγάλο στο Τυρόλο, όσο η Mardi Gras βρίσκεται στη Νέα Ορλεάνη. Μόνο στην πόλη του Σάλτσμπουργκ, πάνω από 200 σύλλογοι παρέλασης, που ονομάζονται Pässe, περνούν μήνες δημιουργώντας κοστούμια παρελάσεων, πομπές σχηματισμών και σχέδια πάρτι, ακριβώς όπως οι νεαροί Ορλεάνες κάνουν για την παρέλαση Mardi Gras.

Είναι μια διαβεβαίωση να πούμε ότι η ύπαρξη ενός Krampus Parade παίρνει πολλούς σχεδιασμούς.

Είναι δυνατό, αλλά ακριβό, για τους επισκέπτες να νοικιάσουν ένα κοστούμι Krampus και αξεσουάρ. Τα βασικά στοιχεία ενός Krampus getup καλύπτουν μια σκαλισμένη ξύλινη μάσκα και κέρατα, λούπινα, κόκκινα φακούς επαφής, γούνινο δέρμα και παντελόνι. Ας μην ξεχνάμε τις οπλές σου. Ο καλύτερος τρόπος να απολαύσετε την παρέλαση του Krampus είναι να το παρακολουθήσετε από το περιθώριο.

Πώς να πάρετε την παρέλαση του Krampus

Μια παρέλαση Krampus προσελκύει όλες τις ηλικίες. Όμως αυτή η δραματική εκδήλωση είναι ένα ιδιαίτερο αγαπημένο των ηλικιωμένων και των μετα-συλλόγων ντόπιων και των επισκεπτών. Οι θεατές της Krampus Parade σε αυτή την κατηγορία θα βρεθούν ανάμεσα σε όμοια εταιρία, η οποία κάνει την παρέλαση και το αναπόφευκτο pub μετά την εκδήλωση σέρνεται, εμπνευσμένα μέρη για να συναντήσουν νέους φίλους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στο Krampus Parade, φροντίστε να στρώσετε επάνω για μια χειμωνιάτικη νύχτα στις Άλπεις. κρατήστε τα τιμαλφή σας μακριά. φέρει τη διεύθυνση του ξενοδοχείου ή του Airbnb. αποφύγετε την πρώτη γραμμή των θεατών μακριά από τα σφύζοντα μαστίγια των μαρκάρων. και χρησιμοποιήστε την κοινή λογική σας όταν πρόκειται για αυτό που κάνετε μετά την παρέλαση.

Και μην ξεχάσετε να φάτε! Αναμείνετε το φρέσκο ​​ψημένο κέικ μπαχαρικών για τα Χριστούγεννα. vanillekipferl cookies αλεύρι με καρύδια? kiachln donuts; ζαμπόν ψωμί; ζεστό οχυρωμένο Glühwein; και schnapps υψηλής απόδειξη φρούτα μπράντυ.

Πότε και πού να πιάσετε την παρέλαση Krampus στην Αυστρία

Οι εκδηλώσεις Krampus επικεντρώνονται στην πολιτεία του Tyrol στις δυτικές αυστριακές Άλπεις. Η Krampuslauf ή Krampus Parade πραγματοποιείται συχνά είτε στο St. Nicholas Eve (5 Δεκεμβρίου) είτε στην ημέρα του Αγίου Νικολάου (6 Δεκεμβρίου). Μερικοί επισκέπτες που έχουν πέσει κάτω από το ξόρκι του Krampus οργανώσουν τις επισκέψεις τους για να πιάσουν τις δύο νύχτες παρέλασης σε δύο διαφορετικές πόλεις του Τιρόλου.

Βρείτε πολλά 2017 Tyrolean Krampuslauf (Krampus Parade) ημερομηνίες εδώ. Μερικοί από τους πιο αξιοσημείωτους εορτασμούς μεταξύ τους:
• Σάλτσμπουργκ (1 Δεκεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου)
• Το γειτονικό χωριό Axams του Innsbruck (5 Δεκεμβρίου)
• Ischgl (5 Δεκεμβρίου)

Ο κοντινότερος διεθνής αερολιμένας είναι το Μόναχο στη νότια γερμανική Βαυαρία. Το Μόναχο απέχει λιγότερο από δύο ώρες με το τρένο στο Kitzbuhel ή το Σάλτσμπουργκ, το οποίο μπορεί να φτάσει στο Krampus του Tirol, και μπορείτε να κλείσετε μια πτήση προς τον προορισμό σας στο Τιρόλο. Οι αεροπορικές πτήσεις προς το Μόναχο ξεκινούν από όλες τις μεγάλες πύλες αεροπορικών ταξιδιών της Βόρειας Αμερικής, όπως το Ντένβερ, το Ντιτρόιτ, το Φορτ Μάγερς, η Φιλαδέλφεια, το Λας Βέγκας και το Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας. Στο Μόναχο μπορείτε να συνδεθείτε με μια πτήση προς τον προορισμό Krampus Parade στο Τιρόλο ή να πάρετε τρένο, περίπου δυόμισι ώρες.

Εναλλακτικά, οι επισκέπτες του Tirol μπορούν να αλλάξουν αεροπλάνα στο Λονδίνο ή τη Φρανκφούρτη για να προσγειωθούν στο Ίνσμπρουκ, τη μεγαλύτερη πόλη του Tirol, και στη συνέχεια να μεταφέρουν στο χωριό Krampus (ή να διαμείνουν στο Ίνσμπρουκ ή κοντά στο).

Οι προχρονικές διακοπές δεν είναι καλοκαίρι στην ευρύτερη περιοχή Tirol της Αυστρίας των Άλπεων. Περισσότερα καλά νέα: το Τυρόλο είναι γεμάτο με αφθονία θέσεων για να περάσει. Αυτά περιλαμβάνουν ξενώνες στους πίσω δρόμους του χωριού, ξενώνες σκι με κουκέτες και τετράκλινα σπίτια, ελίτ θέρετρα υγείας στο βουνό και κορυφαία τιρολέζικη ξενοδοχεία σχεδιασμού. Και όπως το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ευρώπης, το Τυρόλο είναι μια εστία των καταλυμάτων Airbnb.

Συμμετέχετε σε μια παρέλαση Krampus ή πάρτι στις ΗΠΑ ή τον Καναδά

Αμερικανοί και Καναδοί μπορούν να πάρουν μια τρομακτική γεύση του Krampus σε αυτή την πλευρά των Άλπεων. Τα κέρατα και οι οπλές δεν είναι υποχρεωτικές.
• Bloomington, Ιντιάνα: Krampus Rampage (2 Δεκεμβρίου 2017)
• Σάρλοτ, Βόρεια Καρολίνα: NoDa Krampus Krawl (9 Δεκεμβρίου 2017)
• Σικάγο: Κόμμα κοστουμιών Krampus Fest των Μαρτύρων και αγορά (2 Δεκεμβρίου 2017)
• Ντάλας: Βραδιά Krampus της κοινωνίας Krampus 2017 (Δεκέμβριος 2, 2017)
• Ντιτρόιτ: Βραδιά Krampus (1 Δεκεμβρίου 2017)
• Έντμοντον, Αλμπέρτα: Krampusnacht Edmonto n (5 Δεκεμβρίου 2017)
• Λος Άντζελες: Τρέξιμο Krampuslauf και After-Party (14 Δεκεμβρίου 2017)
• Πόρτλαντ, Όρεγκον: Krampus Lauf PDX (Krampus Parade στις 10 Δεκεμβρίου 2017)
• Φιλαδέλφεια: Καμπύλαουφ Παρέλαση των Πνευμάτων (9 Δεκεμβρίου 2017)
• Σαν Ντιέγκο: ο Κράμπους μιλά και επισκέπτεται το Μουσείο των Νέων Αμερικανών (5 Δεκεμβρίου 2017)
• Σαν Φρανσίσκο: Προεδρείο 5K & 10K αγώνων Krampus και Pre-Race Brewfest (8 Δεκεμβρίου 2017)
• Τορόντο, Οντάριο: Κόμμα κοστουμιών Krampus Ball (8 Δεκεμβρίου 2017)
• Ουάσιγκτον, DC: Κόμμα Krampusnacht DC (2 Δεκεμβρίου 2017)