Ριβιέρα Μάγια του Μεξικού

Η Ριβιέρα Μάγια, η οποία αναφέρεται επίσης και ως η Ριβιέρα των Μάγια, εκτείνεται σε σχεδόν 100 μίλια ακτογραμμής με όμορφες παραλίες λευκής άμμου και λαμπερό τυρκουάζ χρώμα νερό ακριβώς νότια του Κανκούν . Αυτός ο παγκοσμίου φήμης παράδεισος φιλοξενεί μανγκρόβια και λιμνοθάλασσες, αρχαίες πόλεις των Μάγια, οικολογικά αποθέματα και πάρκα περιπέτειας και τον δεύτερο μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο στον κόσμο.

Πού είναι η Riviera Maya;

Η Riviera Maya εκτείνεται κατά μήκος των ακτών της Καραϊβικής του κράτους Quintana Roo.

Ξεκινά 20 μίλια νότια του Κανκούν στην πόλη Πουέρτο Μορέλο και εκτείνεται μέχρι το Punta Allen, ένα ψαροχώρι μέσα στο φυσικό καταφύγιο της βιόσφαιρας Sian Ka'an . Νότια της Riviera Maya, θα βρείτε την Costa Maya, μια ακόμη πιο απομονωμένη και παρθένα περιοχή. Μη συγχέετε τη Ριβιέρα των Μάγια με τη Μεξικάνικη Ριβιέρα , που είναι το όνομα που δόθηκε στην ακτή του Μεξικού στον Ειρηνικό.

Ιστορία της Ριβιέρας Μάγια

Η περιοχή αυτή ήταν ένα σημαντικό εμπορικό και θρησκευτικό κέντρο για τους αρχαίους Μάγια και υπάρχουν πολλοί αρχαιολογικοί χώροι για να ανακαλύψετε στην περιοχή, όπως Tulum , Cobá και Muyil. Για εκατοντάδες χρόνια, η περιοχή παρέμεινε απομονωμένη από την υπόλοιπη χώρα εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλων δρόμων. Καθώς αναπτύχθηκε το Κανκούν, μερικοί τουρίστες ήθελαν μια εναλλακτική λύση στην περιοχή των μεγάλων θέρετρων και ανακαλύφθηκε η Riviera Maya.

Παρόλο που υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχεία και τουριστικές παροχές σε όλη την περιοχή, υπάρχουν πολλές επιλογές οικολογικού τουρισμού που επιτρέπουν στους επισκέπτες να βιώσουν τους φυσικούς πόρους και την εκπληκτική βιοποικιλότητα αυτής της όμορφης περιοχής του Μεξικού.

Προορισμοί κατά μήκος της Riviera Maya

Η Playa del Carmen ήταν ένα ύπνο ψαροχώρι, αλλά έχει εξελιχθεί σε μια κοσμοπολίτικη πόλη, η μεγαλύτερη στην Riviera Maya, αλλά ακόμα αρκετά μικρή για να περάσετε με τα πόδια. Εάν ενδιαφέρεστε για ψώνια, νυχτερινή ζωή και καλό φαγητό, αυτό είναι το μέρος, αλλά η παραλία είναι επίσης δελεαστική.

Το Playacar είναι μια κοντινή περιοχή θέρετρου που προσφέρει πολυτελή καταλύματα και μερικές επιλογές all-inclusive.

Το Cozumel , το μεγαλύτερο νησί της Μεξικάνικης Καραϊβικής, είναι ένα σύντομο φεριμπότ από την Playa del Carmen. Είναι ένα ιδανικό μέρος για καταδύσεις και ψαροντούφεκο, το καθαρό νερό προσφέροντας ορατότητα έως 200 πόδια. Το κέντρο του νησιού είναι κυρίως ανεπτυγμένη ζούγκλα και λιμνοθάλασσες με πολλά ενδημικά είδη μικρών ζώων και πουλιών. Το εθνικό πάρκο Chankanaab διαθέτει βοτανικό κήπο με τροπικά φυτά και λιμνοθάλασσα Chankanaab, ένα φυσικό ενυδρείο με περισσότερα από 60 είδη τροπικών ψαριών, καρκινοειδών και κοραλλιών.

Το Tulum ήταν κάποτε ένα πολυσύχναστο κέντρο τελετών των Μάγια και ένα εμπορικό λιμάνι. Τα ερείπια βρίσκονται σε ένα καταπληκτικό περιβάλλον, σε ένα βράχο με θέα στην Καραϊβική Θάλασσα . Η πόλη Tulum έχει επιλογές προϋπολογισμού για διαμονή, καθώς και μερικές ωραίες καμπάνες προς ενοικίαση κατά μήκος της παραλίας. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι το οικολογικό θέρετρο Nueva Vida de Ramiro.

Ταξίδι περιπέτειας

Η μοναδική τοπογραφία της Ριβιέρα των Μάγια το καθιστά ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της περιπέτειας . Μπορείτε να βουτήξετε σε κωμότσες , κολύμπι ή σκάφη σε υπόγειους ποταμούς, να οδηγήσετε ATVs μέσα από τη ζούγκλα και να πετάξετε σε ziplines.

Οικολογικά Πάρκα και Αποθεματικά

Το Xcaret Eco Theme Park προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων για όλες τις ηλικίες.

Μια ολόκληρη μέρα μπορεί να δαπανηθεί στο κολύμπι Xcaret σε υπόγειους ποταμούς, ψαροντούφεκο, βλέποντας την επανέκδοση του προ-ισπανικού σφαιρικού παιχνιδιού, επισκέπτοντας τα αρχαία ερείπια των Μάγια και ολοκληρώνοντας τη μέρα παρακολουθώντας τη θεαματική πολιτιστική παράσταση που παρουσιάζεται κάθε βράδυ.

Στο πάρκο Xel-Ha, τα υπόγεια ρεύματα γλυκού νερού συνδυάζονται με θαλασσινό νερό και παράγουν ένα μοναδικό οικοσύστημα με πλήθος τροπικών ψαριών ιδανικό για ψαροντούφεκο. Άλλες δραστηριότητες σε αυτό το θεματικό πάρκο νερού περιλαμβάνουν επιπλέουν κατά μήκος του ποταμού σε εσωτερικούς σωλήνες, ταλαντεύονται πάνω από cenotes και κολύμπι με τα δελφίνια. Αν κουραστείτε να βρεθείτε στο νερό, μπορείτε να κάνετε μια οικολογική πεζοπορία στη γύρω ζούγκλα ή να κάνετε μια βόλτα στο "Hammock Island".

Το Aktun Chen καλύπτει σχεδόν 1.000 στρέμματα τροπικού δάσους και φιλοξενεί 3 σπηλιές με υπόγειους ποταμούς.

Μια εύκολη περιήγηση στο κύριο σπήλαιο διαρκεί περίπου μία ώρα και επιτρέπει στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν θεαματικούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Περπατώντας μέσα από τα μονοπάτια της ζούγκλας του πάρκου προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψετε μερικά από τα άγρια ​​ζώα της περιοχής.

Το Xaman Ha Aviary είναι ένα υπαίθριο ιερό στο Playacar που παρέχει ένα φυσικό οικότοπο για πάνω από 60 είδη τροπικών πτηνών. Περπατήστε τα μονοπάτια και τα μονοπάτια του ιερού και δείτε αν μπορείτε να εντοπίσετε τοκάνες, μακάες, φλαμίνγκο, αγριογούρουνα, ερωδιούς και άλλα όμορφα πουλιά της περιοχής.

Το Sian Ka'an Biosphere Reserve είναι μια από τις μεγαλύτερες προστατευόμενες περιοχές του Μεξικού και έχει 2500 τετραγωνικά μίλια άθικτης φυσικής ομορφιάς με ανασκαφικά ερείπια των Μάγια, κανάλια γλυκού νερού, μαγγρόβια, λιμνοθάλασσες και κολπίσκους. Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για την ποικιλία της άγριας πανίδας και να συμμετέχουν σε έργα διατήρησης. Παρέχονται οικολογικές εκδρομές στο αποθεματικό, καθώς και καγιάκ και ψάρεμα.

Σημείωση: Στα οικολογικά πάρκα της Ριβιέρας των Μάγια απαγορεύεται η χρήση τακτικών αντηλιακών για κολύμπι και άλλες δραστηριότητες ύδρευσης, επειδή τα έλαια μπορούν να βλάψουν την οικολογία του νερού-ζωής. Ειδικά φιλικά προς το περιβάλλον ηλιοθεραπεία επιτρέπονται και είναι διαθέσιμα για αγορά σε ολόκληρη την περιοχή.