Η σχολή βαρέων μεταλλίων της Κόστα Ρίκα

Αυτό το σχολείο δεν διδάσκει Metallica, αλλά είναι "metálica"

Η Κόστα Ρίκα πιθανότατα δεν είναι η πρώτη χώρα που φανταστείτε όταν ακούτε τη φράση "heavy metal", ακόμα κι αν η χώρα πρόσφατα φιλοξένησε μια συναρπαστική συναυλία Iron Maiden. Λοιπόν, και υπάρχει το γεγονός ότι η Κόστα Ρίκα έχει μερικούς από τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς νόμους στον πλανήτη και έχει από πολύ καιρό πριν το "πράσινο" κίνημα ήταν mainstream - Υποθέτω ότι είναι αρκετά metal με αυτό το δικαίωμα. Τότε, υπάρχουν λιποθυμία.

Θέλω να πω, πόσο περισσότερο μέταλλο μπορείς να φτάσεις;

Βεβαίως, υπάρχει μια δομή στην Κόστα Ρίκα που ενσωματώνει κυριολεκτικά το heavy metal: Μεταλλική Σχολή του Σαν Χοσέ (επίσημα Escuela Buenaventura Corrales). Ακόμα πιο δροσερό; Όταν το ανεπίσημο όνομά του μεταφράζεται στα ισπανικά, γίνεται "Escuela Metálica", το οποίο είναι μόνο ένα γράμμα (και εάν θέλετε να πάρετε τεχνικό, ένα σήμα προφοράς) από το Metallica - δεν παίρνει περισσότερο "heavy metal" ότι!

Ιστορία της Escuela Metálica

Η κατασκευή της Escuela Metálica του San José χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 1890, όταν τα μεταλλικά κομμάτια που κατασκευάστηκαν στο Βέλγιο και τη Γαλλία μεταφέρθηκαν από τη θάλασσα στην Κόστα Ρίκα. Το 1896, το κτίριο άνοιξε για πρώτη φορά την πόρτα του ως Escuela Graduadas de San José, ένα δημοτικό σχολείο για κορίτσια και αγόρια.

Με την πάροδο του χρόνου, το κτίριο είχε πολλά ονόματα. Το 1917, για παράδειγμα, υιοθέτησε το επίσημο όνομα της (Escuela Buenaventura Corrales). Επίσης εξυπηρετεί διαφορετικούς σκοπούς.

Το 1960, η Αμερικανική Σχολή του Σαν Χοσέ μετακόμισε στο κτίριο. Πάνω από δύο δεκαετίες αργότερα, το 1984, μεταφέρθηκε στο κτίριο και ένα σχολείο Montessori και το ίδιο έτος χαρακτηρίστηκε ως εθνικό αρχιτεκτονικό και ιστορικό κειμήλιο της Κόστα Ρίκα, ένα καθεστώς που θα βοηθούσε τη σχολή να βγει κατά τη διάρκεια μιας εκστρατείας αργότερα που απειλούσε την ίδια της την ύπαρξη.

Τι συμβαίνει στο Escuela Metálica σήμερα;

Όπως συνέβη πριν από περισσότερα από 100 χρόνια, το μεταλλικό σχολείο της Κόστα Ρίκα εξακολουθεί να είναι δημοτικό σχολείο. Επιπλέον, το κτίριο φιλοξενεί μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη. Ολόκληρο το κτίριο υποβλήθηκε σε ανακαίνιση, το οποίο ολοκληρώθηκε το 2004, και το είδε να επιχριστεί από το αρχικό του κίτρινο σε πορφυρό χρώμα που ταιριάζει με το δέντρο Jacaranda που ανθίζει μπροστά του κατά τη διάρκεια του Μαρτίου κάθε έτους.

Στις αρχές του 2008, φαινόταν ότι το μεταλλικό σχολείο της Κόστα Ρίκα κινδυνεύει να κλείσει για πάντα, ωστόσο ο Υπουργός Πολιτισμού ανέτρεψε την απόφαση, μια πρόταση που ο Υπουργός Δημόσιας Εκπαίδευσης είχε αρχικά μεταβιβάσει με μια φαινομενικά λίγο ειρωνεία.

Το πιο σημαντικό, εντούτοις - καλά, τουλάχιστον αν δεν ζείτε στην Κόστα Ρίκα, οπότε η εκπαίδευση των παιδιών της χώρας σας είναι προφανώς το πιο σημαντικό - Escuela Metálica έχει γίνει τα τελευταία χρόνια δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Πώς να επισκεφθείτε Escuela Metálica

Ένα μέρος της έκκλησης του Escuela Metálica ως τουριστικού προορισμού είναι, επίσης, επειδή είναι ένα σχολείο από μέταλλο. Και είναι μοβ, το οποίο και πάλι είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό (όπως βλέπετε, στη φωτογραφία που επισυνάπτεται σε αυτό το άρθρο) όταν το παρακείμενο δέντρο Jacaranda είναι σε πλήρη άνθηση.

Ένα άλλο μέρος για το οποίο τόσοι πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται την Escuela Metálica είναι λόγω της απόλυτης ευκολίας της. Βρίσκεται στο Parque Morazan, στο κέντρο του Σαν Χοσέ, μόλις λίγα τετράγωνα από το Εθνικό Θέατρο της Κόστα Ρίκα, το ανεπίσημο ορόσημο της πόλης και της χώρας, που σημαίνει ότι μπορείτε να προσθέσετε μια επίσκεψη στο μεταλλικό σχολείο της Κόστα Ρίκα σε μια μέρα περιήγησης στα αξιοθέατα στην πρωτεύουσα της χώρας με σχετικά ευκολία και ταχύτητα. Το σχολείο επίσης κάθεται κοντά στην είσοδο της πόρτας στην περίεργη Chinatown του Σαν Χοσέ.

Δυστυχώς, δεδομένου ότι το σχολείο εξακολουθεί να λειτουργεί, η είσοδος στο κτίριο μπορεί να είναι δύσκολη. το κτίριο είναι κλειδωμένο έξω από τις ώρες του σχολείου, οπότε και τότε είναι δύσκολο. Ο καλύτερος τρόπος να απολαύσετε το κτίριο είναι να θαυμάσετε την πρόσοψή του από τη σκιά του δέντρου Jacaranda.