Πώς να φτάσετε από το San Jose στο Bocas del Toro

Αν ενδιαφέρεστε να ταξιδέψετε στο Bocas del Toro, Παναμάς από το Σαν Χοσέ της Κόστα Ρίκα, έχετε μερικές επιλογές για το πώς να κάνετε το ταξίδι. Έχουμε συγκεντρώσει όλες τις λεπτομέρειες σε τρεις δημοφιλείς μεθόδους για να φτάσουμε από το San José στο Bocas del Toro. Έχουμε σκοπίμως εγκαταλείψει τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων από τον κατάλογο, καθώς οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων δεν επιτρέπουν τη μεταφορά αυτοκινήτων πέρα ​​από τα σύνορα. Για αμοιβή, ορισμένοι προσφέρουν τη δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτου στην Κόστα Ρίκα , αφήνοντάς την στα σύνορα, και να πάρει ένα διαφορετικό αυτοκίνητο στην πλευρά του Παναμά .

Εξετάστε πόσο χρόνο έχετε, πόσο θέλετε να περάσετε στο ταξίδι και την ανοχή σας για δυσφορία πριν λάβετε την απόφασή σας. Προφανώς, κάνοντας το ταξίδι με το αεροπλάνο να είναι το πιο άνετο, αλλά είναι επίσης το πιο ακριβό. Εάν επιλέξετε να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο με τη δημόσια συγκοινωνία, θα χρειαστεί να περιηγηθείτε με λεωφορεία, ταξί, πλοίο και να κάνετε ένα σύντομο περίπατο - για να μην αναφέρουμε ότι θα περάσετε τουλάχιστον μια ώρα να περιηγηθείτε στις περιπλοκές των συνόρων. Εάν θέλετε μια ενδιάμεση επιλογή (δεν είναι τόσο δαπανηρή όσο ένα αεροπλάνο, αλλά όχι τόσο περιπετειώδης ως δημόσιο λεωφορείο), υπάρχει τουλάχιστον μία εταιρεία που προσφέρει πακέτα μεταφοράς εδάφους.

Παρακαλώ σημειώστε: Είναι καλύτερο να καλέσετε τα χρονοδιαγράμματα και τα ποσοστά, καθώς και τα δύο μπορούν να αλλάξουν.

Ο πιο άνετος τρόπος

Λιγότερο από μια ώρα πτήσης από το αεροδρόμιο Tobias Bolaños στην Pavas, San José, Bocas del Toro είναι ένα εύκολο σημείο διακοπών όταν αντιμετωπίζονται με αέρα. Η Air Nature (Κόστα Ρίκα Τηλ: 2299-6000, Ηνωμένες Πολιτείες ή Καναδάς Τηλ: 800-235-9272) είναι η μόνη εμπορική αεροπορική εταιρεία που προσφέρει απευθείας πτήσεις προς την περιοχή του νησιού από το Σαν Χοσέ.

Τα εισιτήρια μιας διαδρομής κυμαίνονται από $ 88 έως $ 200. Οι πτήσεις αφήνουν το Σαν Χοσέ στις 6:30 π.μ., φτάνοντας στις 8 π.μ. (ώρα Παναμάς). Το ταξίδι επιστροφής αφήνει το Bocas del Toro στις 9 π.μ., φθάνουν στο Σαν Χοσέ στις 9 π.μ. (ώρα Κόστα Ρίκα). Το αεροπλάνο φτάνει στο κύριο νησί Colon στο Bocas del Toro και τα περισσότερα ξενοδοχεία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια ή ταξί με ταξί $ 1.

Ο ευκολότερος τρόπος

Υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες ξενάγησης που προσφέρουν διαρκή μεταφορά εδάφους μεταξύ San José και Bocas del Toro. ένα από τα οποία είναι η Costa Rica Just For You (Κόστα Ρίκα Τηλ .: 2273-8000, Ηνωμένες Πολιτείες ή Καναδάς Τηλ: 866-598-3956), η οποία χρεώνει ~ $ 51 για να πάρει τουρίστες από San José προς Bocas σε ένα κλιματιζόμενο λεωφορείο. Το λεωφορείο αναχωρεί από το Σαν Χοσέ και θα σας παραλάβει από το ξενοδοχείο σας.

Η φθηνότερη επιλογή

Μέχρι στιγμής, ο λιγότερο ακριβός τρόπος για να φτάσετε από το San José στο Bocas del Toro είναι με το δημόσιο λεωφορείο. Σε γενικές γραμμές, τα λεωφορεία είναι καθαρά, έγκαιρα, ασφαλή και επισκέπτονται οι τουρίστες. Υπάρχουν δύο κύριες εταιρείες λεωφορείων που προσφέρουν τη μεταφορά μεταξύ των δύο προορισμών:

Mepe (Κόστα Ρίκα Τηλ: 2257-8129 ή 2758-1572): Από το σταθμό Caribe, πάρτε το λεωφορείο κατευθύνει προς Sixaola στις 6 π.μ. Αυτό το λεωφορείο διαρκεί έξι ώρες και σταματά στην Cahuita και Puerto Viejo. Ο ναύλος είναι περίπου 11 δολάρια. Εάν παίρνετε οποιαδήποτε μεταγενέστερα λεωφορεία, κινδυνεύετε να μην κάνετε όλες τις απαιτούμενες συνδέσεις και να βρείτε τον εαυτό σας σε ένα ανεπιθύμητο μέρος για να μείνετε τη νύχτα.

Μεταφορές Bocatoreños (Παναμά Τηλ: 2758-8511, Κόστα Ρίκα Τηλ: 2227-9523 ή 2259-1325): Ο σταθμός Bocatoreños βρίσκεται ακριβώς βόρεια του τερματικού σταθμού λεωφορείων της Coca Cola στο κέντρο του Σαν Χοσέ μπροστά από το ξενοδοχείο Cocori.

Μόλις στα σύνορα θα πρέπει να πάρετε μια σφραγίδα εξόδου από την Κόστα Ρίκα και μια σφραγίδα εισόδου από τον Παναμά. Εάν δεν έχετε ήδη εισιτήριο που να δείχνει ότι φεύγετε από τον Παναμά σε έξι μήνες, θα πρέπει να αγοράσετε μία από την οδόστρωμα κάτω από τις σκάλες και στο άμεσο δεξί σας άκρο μόλις περάσετε τη γέφυρα. Αν κοιτάξετε χαμένος, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που μιλούν αγγλικά που μιλάνε για τα σύνορα και συνήθως θα σας κατευθύνουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Υπάρχει επίσης τέλος αμοιβής ~ $ 3 στην πλευρά του Παναμά.

Στην πλευρά του Παναμά των συνόρων, αναζητήστε τα φορτηγά που παρατάσσονται στους πρόποδες των σκαλοπατιών. Για $ 10, αυτά θα σας πάρουν το ωριαίο ταξίδι στο Almirante, όπου θα πάρετε το πλοίο στο Bocas del Toro. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να πάρετε ένα τοπικό λεωφορείο για περίπου 1 δολάριο, αλλά αυτό είναι μια ευχάριστη, πιο περίπλοκη εναλλακτική λύση χωρίς καμία εγγύηση για να σας φτάσουμε στο πλοίο πριν κλείσει η υπηρεσία για το βράδυ.

Υπάρχουν δύο πορθμεία στο Almirante για να σας μεταφέρουν στο Bocas del Toro. Κάθε ένα έχει βάρκες που φεύγουν κάθε μισή ώρα (ή όποτε γεμίζουν) και κοστίζει μεταξύ $ 4 και $ 5.

Bocas del Toro στο Σαν Χοσέ με λεωφορείο

Στο ταξίδι επιστροφής, φροντίστε να φύγετε από το Bocas del Toro πριν από τη 1 μ.μ. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον μια ώρα και μισή για να φτάσετε στα σύνορα και αρκετός χρόνος για να επεξεργαστείτε τα χαρτιά για να πιάσετε το τελευταίο λεωφορείο στο Σαν Χοσέ 3 μ.μ.

Το λεωφορείο από Changuinola, Παναμάς και Σαν Χοσέ φεύγει στις 10 π.μ. από το τερματικό σταθμό στην Changuinola.

Για να πιάσετε ένα από τα λεωφορεία Mepe από το Sixaola, κατεβαίνετε στα σκάλια στα δεξιά σας αφού περάσετε τα σύνορα και περπατήσετε ένα μπλοκ στην πόλη της Sixaola.