Βρετανική Gay Pride 2016 - Λιθουανία Gay Pride 2016

Γιορτάζοντας το EuroPride 2016 στο Βίλνιους της Λιθουανίας

Η προβολή των ομοφυλοφιλικών κοινοτήτων στα τρία βαλτικά κράτη της Βόρειας Ευρώπης - Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία - έχει αυξηθεί σταθερά αλλά σίγουρα τα τελευταία χρόνια. Η δραστηριότητα του ίδιου φύλου ήταν νόμιμη και στις τρεις χώρες από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, παρόλο που οι διακρίσεις και η εχθρότητα έναντι των κατοίκων της GLBT εξακολουθούν να είναι ευρέως διαδεδομένες. Μια ενθαρρυντική εξέλιξη ήταν ο εορτασμός της Βαλτικής Gay Pride, η οποία έχει περιστρέψει τις τρεις πρωτεύουσες της Βαλτικής τα τελευταία χρόνια, τη Ρίγα, το Βίλνιους και το Ταλίν.

Όπως συμβαίνει συνήθως, η Pride της Βαλτικής πραγματοποιείται τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους - οι ημερομηνίες είναι 13 Ιουνίου έως 19 Ιουνίου 2016

Πέρυσι, η υπεροχή της Βαλτικής έλαβε μια τεράστια ώθηση στην προβολή και συμμετοχή, καθώς οι διοργανωτές της EuroPride επέλεξαν τη Ρίγα της Λετονίας ως έδρα της εξέχουσας γιορτής (Το 2016, το EuroPride λαμβάνει χώρα στο Άμστερνταμ και στη συνέχεια στη Μαδρίτη το 2017, σε περίπτωση που 're προγραμματίζετε μπροστά).

Η Πρεσβεία της Βαλτικής αποτελείται από αρκετές ημέρες κοινωνικών, πολιτιστικών και πολιτικών γεγονότων που σχετίζονται με θέματα LGBT τόσο σε ολόκληρη την Ευρώπη όσο και φέτος, συγκεκριμένα στις χώρες της Βαλτικής - περιλαμβάνουν εκθέματα ιστορίας, εργαστήρια, ταινίες, συζητήσεις υγείας και σεξουαλικότητας, συμπόσια, συζήτηση, και πολλά άλλα. Υπάρχει επίσης μια παρέλαση της Pride της Βαλτικής, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο του κύριου Σαββατοκύριακου (18 Ιουνίου του τρέχοντος έτους).

Βαλτική Gay Πόρων

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα gay ταξίδια στις χώρες της Βαλτικής, ανατρέξτε στην PinkBaltics.com, μια gay ταξιδιωτική εταιρεία που προσφέρει εκδρομές στο Ταλίν, τη Ρίγα και το Βίλνιους, καθώς και την παροχή εξαιρετικών πληροφοριών και στις τρεις πόλεις στην ιστοσελίδα της.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομοφυλοφιλική ζωή της Λετονίας, ανατρέξτε στον οδηγό Riga Gay στο Riga-Life.com και, ομοίως, ο Βίλνιας Gay Guide στο Vilnius-Life.com κάνει μια καταπληκτική δουλειά που περιγράφει την ομοφυλοφιλική ζωή εκεί, όπως και ο Tallinn Gay Guide στο Ταλίν -Life.com.

Μπορείτε επίσης να δείτε το επίσημο τουριστικό γραφείο της Λετονίας για συμβουλές σχετικά με την επίσκεψη στη χώρα και την πρωτεύουσα της Ρίγα.