Συμβουλές για ένα ημερήσιο ταξίδι στη Ρίγα της Λετονίας

Η λίστα με τα πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Ρίγα περιλαμβάνει περισσότερα από όσα μπορεί να κάνει ένας ταξιδιώτης σε μια μέρα, μία εβδομάδα ή και περισσότερο. Τι κάνετε λοιπόν εάν έχετε μόνο μια μέρα για να δείτε τη Ρίγα πριν προχωρήσετε στον επόμενο προορισμό; Προγραμματίστε προσεκτικά και δείτε τα κυριότερα σημεία. Εδώ μπορείτε να κάνετε με μια μέρα στη Ρίγα.

Επισκεφθείτε την παλιά πόλη της Ρίγας

Η Παλιά Πόλη βρίσκεται όπου βρίσκονται πολλά αξιοθέατα της Ρίγας. Εδώ θα δείτε το σπίτι των Blackheads στην πλατεία του Δημαρχείου, την εκκλησία της Ρίγα, τα ερείπια των αμυντικών δομών της Ρίγας και το St.

Εκκλησία του Πέτρου. Ο πύργος αντανάκλασης της εκκλησίας του Αγίου Πέτρου είναι εξαιρετικός για να δει τη Ρίγα από ψηλά, πράγμα που είναι ένας καλός τρόπος να πείτε ότι έχετε δει πολύ γρήγορα τη Ρίγα, συμπεριλαμβανομένου του ποταμού Daugava και της επαρχίας Μόσχας.

Μια εκδρομή για να δείτε τα κυριότερα αξιοθέατα της Παλιάς Πόλης της Ρίγας θα διαρκέσει μόνο μερικές ώρες, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε έναν καλό χάρτη και μια αξιοπρεπή αίσθηση κατεύθυνσης. Ωστόσο, είναι εύκολο να γυρίσετε στην παλιά πόλη, οπότε αν θέλετε να δείτε συγκεκριμένα αξιοθέατα, σημειώστε τα και σχεδιάστε το μονοπάτι σας μέσα από τους μεσαιωνικούς δρόμους. Κατά μήκος του δρόμου, φροντίστε να πάρετε την αρχιτεκτονική και τους ανοιχτούς χώρους της παλιάς πόλης. Θα δείτε μια ποικιλία στυλ και μπορεί να πιάσει εκθέσεις ή παραστάσεις σε τετράγωνα.

Πάρτε γεύμα

Μετά την περιήγησή σας στην παλιά πόλη, πάρτε το μεσημεριανό γεύμα είτε στην ιστορική συνοικία είτε κοντά στην περιοχή Art Nouveau, όπου θα πάτε στη συνέχεια. Τα εστιατόρια στις τουριστικές περιοχές αναμφισβήτητα χρεώνουν υψηλότερες τιμές από ό, τι αλλού στη Ρίγα και εάν δεν έχετε πολύ χρόνο, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε ένα εστιατόριο που να καλύπτει έναν προϋπολογισμό.

Ωστόσο, εάν έχετε τη διάθεση για λατινική κουζίνα με πολύτιμες τιμές, επισκεφθείτε το Folk Klub Ala, ένα ινστιτούτο της Ρίγας. Η νέα της διεύθυνση βρίσκεται στην Peldu 19, νότια της Πλατείας της Παλιάς Πόλης. Λουκάνικα, πατάτες, ζαμπόν και σούπες είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία του μενού που θα σας γεμίσουν γρήγορα στην παραδοσιακή κουζίνα.

Δείτε τη Art Nouveau Riga

Θα ήταν κρίμα να επισκεφθούμε τη Ρίγα χωρίς να δούμε μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα παραδείγματα αρτ νουβό αρχιτεκτονικής.

Αν και η Ρίγα έχει πάνω από 800 υπάρχοντα αρτ νουβό κτίρια, η πιο συγκεντρωμένη συλλογή από αυτά βρίσκεται στην περιοχή των οδών Elizabetes και Alberta. Στην πραγματικότητα, για μια γρήγορη ματιά, Alberta Street είναι το καλύτερο στοίχημά σας, ενώ η Elizabetes θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο αφοσίωσης. Περάστε μία ή περισσότερες ώρες προβολή αυτών των ιστορικών θησαυρών που κάνουν τη Ρίγα τόσο ξεχωριστή και προσφέρει μια τόσο δυνατή εντύπωση σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Δοκιμάστε το μαύρο βάλσαμο

Αν είστε κουρασμένοι από το περπάτημα, σκεφτείτε να ξεκουραστείτε για να δοκιμάσετε το πιο διάσημο ποτό της Ρίγας, Black Balsam . Αυτό το βοτανικό αλκοολούχο ποτό συσκευάζει μια ισχυρή γροθιά και αφήνει την πλειοψηφία των δοκιμαστών για πρώτη φορά ξεδιπλώνοντας από την παράξενη γεύση, το μαύρο χρώμα, τη δύναμη του πνεύματος ή και τα τρία. Κάθε μπαρ ή εστιατόριο στη Ρίγα πωλεί Black Balsam σε βολές ή ως μέρος κοκτέιλ.

Επισκεφθείτε την κεντρική αγορά

Αν αναχωρείτε από τη Ρίγα από το σταθμό τρένων ή λεωφορείων, ελέγξτε την κεντρική αγορά, που βρίσκεται κοντά, αν έχετε χρόνο. Πέντε hangars και υπαίθριοι πάγκοι πωλούν μια ποικιλία από προϊόντα της Λετονίας και της διεθνούς παραγωγής, από τα θαλασσινά μέχρι τα τυριά, τα κρέατα, τα φρούτα και τα λαχανικά. Η κεντρική αγορά είναι ένας συναρπαστικός συνδυασμός αξιοθέατων και μυρωδιών και είναι ιδανικός και για την παρακολούθηση των ανθρώπων. Εδώ μπορείτε να πάρετε ένα σνακ ή σουβενίρ τελευταίας στιγμής για να σας υπενθυμίσω τη σύντομη διαμονή σας στη λετονική πρωτεύουσα.