Συμβουλές για ταξίδια με σκύλους ή γάτες στην Ιταλία

Αποκτήστε Πιστοποιήσεις, Εμβολιασμοί Πριν Πηγαίνετε

Αν σχεδιάζετε να πάρετε το κατοικίδιό σας μαζί σας σε ένα ταξίδι στην Ιταλία, υπάρχουν μερικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθηθούν. Τα κατοικίδια ζώα μπορούν να φύγουν σε καραντίνα ή να επιστρέψουν στην πατρίδα τους εάν δεν έχουν τα κατάλληλα χαρτιά. Τα πιστοποιητικά πρέπει να συμμορφώνονται με τον Κανονισμό 998 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτοί οι κανονισμοί ισχύουν μόνο για τη μεταφορά κατοικίδιων ζώων στην Ιταλία. Εάν φτάνετε αεροπορικώς ή με πλοίο, ελέγξτε για πρόσθετους κανόνες με την αεροπορική εταιρεία ή την εταιρεία πλοίων.

Αυτές οι πληροφορίες ήταν ισχύουσες από τον Ιούλιο του 2017, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Πρεσβείας και Προξενείων των ΗΠΑ στην Ιταλία. οι κανόνες και οι κανονισμοί θα μπορούσαν να αλλάξουν.

Κάθε κατοικίδιο ζώο που θέλετε να πάρετε στην Ιταλία πρέπει να έχει:

Οδηγός σκύλων

Οι σκύλοι οδηγοί για τυφλούς πρέπει να τηρούν τους ίδιους κανόνες για να εισέλθουν στη χώρα ως κανονικά κατοικίδια ζώα. Μόλις στην Ιταλία, οι σκύλοι οδηγοί μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και δεν υποχρεούνται να φορούν στόμιο ή να έχουν εισιτήριο και μπορούν επίσης να εισέλθουν σε όλα τα δημόσια κτίρια και καταστήματα.

Ταξίδι με τρένο με κατοικίδια ζώα στην Ιταλία

Με εξαίρεση τους σκύλους-οδηγούς, επιτρέπονται μόνο τα σκυλιά και οι γάτες που ζυγίζουν λιγότερο από 13 κιλά (6 κιλά) στα ιταλικά τρένα . Πρέπει να φυλάσσονται σε μεταφορέα και ο ιδιοκτήτης πρέπει να φέρει πιστοποιητικό ή δήλωση από κτηνίατρο που εκδίδεται εντός τριών μηνών από την ημερομηνία του ταξιδιού με το τρένο, αναφέροντας ότι το ζώο δεν μεταφέρει μεταδοτικές ασθένειες ή παρασιτώσεις.

Δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση για τα μικρά σκυλιά ή τις γάτες να ταξιδεύουν με το τρένο στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά ο ιδιοκτήτης πρέπει να δηλώσει το κατοικίδιο ζώο κατά την αγορά ενός εισιτηρίου. Σε ορισμένες αμαξοστοιχίες, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών τρένων, μπορεί να χρειαστεί ένα εισιτήριο με μειωμένη τιμή για μεσαία ή μεγάλα σκυλιά. Ορισμένες αμαξοστοιχίες περιορίζουν τον αριθμό των κατοικίδιων ζώων που μπορούν να επιβιβάζονται από έναν ιδιοκτήτη.

Ταξίδι λεωφορείου με τα κατοικίδια ζώα στην Ιταλία

Οι κανονισμοί για τα ταξίδια λεωφορείων διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή και την εταιρεία λεωφορείων Ορισμένες εταιρείες λεωφορείων επιτρέπουν στα ζώα να ταξιδεύουν αλλά να χρεώνουν πλήρη ναύλο.

Αεροδρόμιο με τα κατοικίδια ζώα στην Ιταλία

Κάθε αεροπορική εταιρεία καθορίζει τους δικούς της κανόνες για τη μεταφορά με κατοικίδια ζώα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επικοινωνήσει με την αεροπορική σας εταιρεία για ενημερωμένες πληροφορίες.

Ταξιδεύοντας και μένοντας στην Ιταλία με τα κατοικίδια

Οι τετράποδες τουρίστες έχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τα ταξίδια στην Ιταλία με κατοικίδια ζώα, συμπεριλαμβανομένης μιας σελίδας με συνδέσμους προς ξενοδοχεία και καταλύματα στην Ιταλία που επιτρέπουν τα κατοικίδια ζώα. Επίσης, ελέγξτε τον ιστότοπο του USDA για σχετικές πληροφορίες.