Επισκεφτείτε το μοναστήρι του Montecassino

Αν ταξιδεύετε ανάμεσα στη Ρώμη και τη Νάπολη, το όμορφο Αβαείο του Montecassino αξίζει μια επίσκεψη. Το Abbazia di Montecassino , σκαρφαλωμένο πάνω στο βουνό πάνω από την πόλη Cassino, είναι ένα μοναστήρι εργασίας και τοποθεσία προσκυνήματος, αλλά είναι ανοικτό στους επισκέπτες. Το Montecassino Abbey είναι διάσημο ως η σκηνή μιας τεράστιας, αποφασιστικής μάχης κοντά στο τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, κατά τη διάρκεια της οποίας η μονή καταστράφηκε σχεδόν εντελώς.

Ήταν ανακατασκευασμένο πλήρως μετά τον πόλεμο και είναι πλέον ένας σημαντικός προορισμός για τους τουρίστες, τους προσκυνητές και τους λάτρεις της ιστορίας.

Ιστορία του μοναστηριού Montecassino

Η μονή του Monte Cassino ιδρύθηκε αρχικά από τον Άγιο Βενέδικτο το 529, καθιστώντας το ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της Ευρώπης. Όπως ήταν σύνηθες στις αρχές του χριστιανισμού, η μονή χτίστηκε πάνω σε μια ειδωλολατρική τοποθεσία, στην περίπτωση αυτή στα ερείπια ενός ρωμαϊκού ναού στον Απόλλωνα. Το μοναστήρι έγινε γνωστό ως κέντρο πολιτισμού, τέχνης και μάθησης.

Το Montecassino Abbey καταστράφηκε από τους Longobards γύρω στο 577, ξαναχτίστηκε και καταστράφηκε ξανά το 833 από τους Saracens. Τον δέκατο αιώνα το μοναστήρι ανοίχθηκε ξανά και γεμίζει με όμορφα χειρόγραφα, ψηφιδωτά και έργα σμάλτου και χρυσού. Αφού καταστράφηκε από σεισμό το 1349, ανακατασκευάστηκε πάλι με πολλές προσθήκες.

Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, συμμαχικές στρατιές εισέβαλαν από το νότο και προσπάθησαν να σπρώξουν προς βορρά και να εξαναγκάσουν τους Γερμανούς από την Ιταλία.

Λόγω του υψηλού πλεονεκτήματος του, το Monte Cassino θεωρήθηκε λανθασμένα ως ένα στρατηγικό κρησφύγετο για τα γερμανικά στρατεύματα. Στα πλαίσια μιας μακράς και μακράς μάχης, το Φεβρουάριο του 1944, το μοναστήρι βομβαρδίστηκε από συμμαχικά αεροπλάνα και καταστράφηκε ολοσχερώς. Μόνο αργότερα οι Σύμμαχοι αντιλήφθηκαν ότι η μονή είχε χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο για πολίτες, πολλοί από τους οποίους σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των βομβιστικών επιθέσεων.

Η μάχη του Monte Cassino ήταν ένα σημείο καμπής στον πόλεμο, αλλά με ένα εξαιρετικά υψηλό κόστος - εκτός από την απώλεια του ίδιου του μοναστηριού, περισσότερα από 55.000 συμμαχικά στρατεύματα και περισσότερα από 20.000 γερμανικά στρατεύματα έχασαν τη ζωή τους.

Αν και η καταστροφή του Montecassino Abbey παραμένει μια τραγική απώλεια της πολιτιστικής κληρονομιάς, τα περισσότερα από τα έργα του, όπως τα ανεκτίμητα φωτισμένα χειρόγραφα, μεταφέρθηκαν στο Βατικανό στη Ρώμη για φύλαξη κατά τη διάρκεια του πολέμου. Η μονή ανακαινίστηκε προσεκτικά σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο και οι θησαυροί της αποκαταστάθηκαν. Άνοιξε ξανά ο Πάπας Β 'το 1964. Σήμερα είναι δύσκολο να πούμε ότι έχει καταστραφεί και ξαναχτιστεί τέσσερις φορές.

Στιγμιότυπα μιας επίσκεψης στο Montecassino Abbey

Το μοναστήρι εισόδου ήταν ο χώρος του ναού του Απόλλωνα, που έγινε σε ρήτορα του Αγίου Βενέδικτου. Οι επόμενοι επισκέπτες μπαίνουν στο μοναστήρι Bramante, που χτίστηκε το 1595. Στο κέντρο υπάρχει ένα οκταγωνικό πηγάδι και από το μπαλκόνι υπάρχει υπέροχη θέα στην κοιλάδα. Στο κάτω μέρος της σκάλας βρίσκεται ένα άγαλμα του Αγίου Βενέδικτου που χρονολογείται από το 1736.

Στην είσοδο της βασιλικής υπάρχουν τρεις χάλκινες πόρτες, η μεσαία που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Μέσα στην βασιλική υπάρχουν εκπληκτικές τοιχογραφίες και ψηφιδωτά. Το παρεκκλήσι των λειψάνων κατέχει λειψανοθήκες πολλών αγίων.

Κάτω είναι η κρύπτη, χτισμένη το 1544 και σκαλισμένη στο βουνό. Η κρύπτη γεμίζει με εκπληκτικά ψηφιδωτά.

Montecassino Abbey Museum

Πριν από την είσοδο του μουσείου υπάρχουν μεσαιωνικά κιονόκρανα και υπολείμματα κολώνων από ρωμαϊκές βίλες, καθώς και μεσαιωνικό μοναστήρι με υπολείμματα ρωμαϊκού φρέατος του 2ου αιώνα.

Μέσα στο μουσείο είναι ψηφιδωτά, μάρμαρο, χρυσός και νομίσματα από την πρώιμη μεσαιωνική περίοδο. Υπάρχουν σκίτσα τοιχογραφιών 17ου έως 18ου αιώνα, εκτυπώσεις και σχέδια σχετικά με το μοναστήρι. Οι λογοτεχνικές επιδείξεις περιλαμβάνουν βιβλιοδεσίες, κωδικοποιήσεις, βιβλία και χειρόγραφα από τη βιβλιοθήκη των μοναχών που χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα μέχρι σήμερα. Υπάρχει μια συλλογή από θρησκευτικά αντικείμενα από το μοναστήρι. Κοντά στο τέλος του μουσείου είναι μια συλλογή από ρωμαϊκά ευρήματα και, τέλος, φωτογραφίες από την καταστροφή του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Montecassino Abbey Τοποθεσία

Το Montecassino Abbey βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα νότια της Ρώμης και 100 χιλιόμετρα βόρεια της Νάπολης, στο βουνό πάνω από την πόλη Cassino στη νότια περιοχή του Λάτσιο. Από το αυτοκινητόδρομο Α1, πάρτε την έξοδο Cassino. Από την πόλη Cassino, το Montecassino είναι περίπου 8 χμ. Τα τρένα σταματούν στο Cassino και από το σταθμό θα πρέπει να πάρετε ταξί ή να νοικιάσετε αυτοκίνητο.

Montecassino Abbey Πληροφορίες Επισκεπτών

Ώρες επισκέψεων: Καθημερινά από τις 8:45 π.μ. έως τις 7 μ.μ. από τις 21 Μαρτίου έως τις 31 Οκτωβρίου. Από τις 1 Νοεμβρίου έως τις 20 Μαρτίου, οι ώρες είναι 9 π.μ. έως 4:45 μ.μ. Τις Κυριακές και τις αργίες, οι ώρες είναι 8:45 π.μ. έως 5:15 μ.μ.

Την Κυριακή, η μάζα λέγεται στις 9 π.μ., 10:30 π.μ. και 12 μ.μ. και η εκκλησία δεν είναι προσβάσιμη σε αυτές τις εποχές, εκτός από τους λάτρεις. Επί του παρόντος δεν υπάρχει χρέωση εισόδου.

Ώρες των μουσείων: Το μουσείο Montecassino Abbey είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 8:45 π.μ. έως τις 7 μ.μ. από τις 21 Μαρτίου έως τις 31 Οκτωβρίου. Από τις 1 Νοεμβρίου έως τις 20 Μαρτίου, είναι ανοιχτό μόνο τις Κυριακές. Οι ώρες είναι 9 π.μ. έως 5 μ.μ. Υπάρχουν ξεχωριστά καθημερινά ανοίγματα από την ημέρα μετά τα Χριστούγεννα έως τις 7 Ιανουαρίου, την ημέρα πριν από τους Θεοφανισμούς. Η είσοδος στο μουσείο είναι € 5 για ενήλικες, με εκπτώσεις για οικογένειες και ομάδες.

Επίσημη Ιστοσελίδα: Abbazia di Montecassino, ελέγξτε για ενημερωμένες ώρες και πληροφορίες ή για να κλείσετε ξενάγηση.

Κανονισμοί: Απαγορεύεται το κάπνισμα ή το φαγητό, δεν υπάρχει φωτογράφηση με φλας ή τρίποδα και δεν υπάρχουν σορτς, καπέλα, μίνι φούστες ή μπλούζες χαμηλού λαιμού ή χωρίς μανίκια. Μιλήστε ήσυχα και σεβαστείτε το ιερό περιβάλλον.

Χώρος στάθμευσης: Υπάρχει ένας μεγάλος χώρος στάθμευσης με μικρή χρέωση για στάθμευση.

Αυτό το άρθρο έχει ενημερωθεί από την Elizabeth Heath.