Ιταλικές πληροφορίες φαρμακείων για τους τουρίστες

Το ιταλικό φαρμακείο ή η φαρμακοποιία δεν ασχολείται με πολλά μη ιατρικά αντικείμενα, αλλά έχουν μονοπώλιο σε φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή όπως η ασπιρίνη και τα αποσυμφορητικά - και αυτά τα φάρμακα μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν αλκοολούχα "ελιξίρια".

Ιταλική Φαρμακευτική Γενικές Πληροφορίες

Ο αριθμός και οι ώρες λειτουργίας των ιταλικών φαρμακείων ρυθμίζονται από το νόμο. Τα φαρμακεία λειτουργούν με σύστημα "rota" σχεδιασμένο να εξασφαλίζει ένα ανοιχτό φαρμακείο (ή αυτό που μπορεί να ανοίξει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης) σε κάθε γενική περιοχή τη νύχτα, τις αργίες και τις Κυριακές.

Κάθε φαρμακείο εμφανίζει μια κάρτα με τις δικές του ώρες λειτουργίας, τον αριθμό τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης και πού να πάει έξω από τις ώρες λειτουργίας για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Οι φαρμακοποιοί στην Ιταλία έχουν μεγαλύτερη ελευθερία να διανέμουν συμβουλές υγείας και να πωλούν φαρμακευτικά προϊόντα από ό, τι στις ΗΠΑ. Αν μπορείτε να περιγράψετε την κατάστασή σας καλά, ίσως μπορείτε να προμηθευτείτε ιατρική συνταγή απευθείας από φαρμακοποιό στην Ιταλία. Ομοίως, εάν χρειάζεστε μια συνταγή που συμπληρώνεται επειγόντως, ίσως μπορείτε να το κάνετε - αν γνωρίζετε την επιστημονική ή γενική ονομασία του φαρμάκου που χρειάζεστε και μπορεί να κάνει μια καλή περίπτωση για τον φαρμακοποιό να το διανείμει.

Πότε να πάτε στο ιταλικό φαρμακείο

Για μικρούς πόνους, πόνο, κρύο ή γρίπη και "μικρές" μη κρίσιμες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, το καλύτερο στοίχημά σας μπορεί να είναι να κατευθυνθείτε προς την τοπική σας Farmacia. Θα πάτε σε μια φαρμακοποιία για ασπιρίνη και ακόμη και βιταμίνες. Τα ιταλικά φαρμακεία θα φέρουν συχνά ομοιοπαθητικά και φυτικά φάρμακα.

Πολλοί ιταλοί φαρμακοποιοί μιλούν τουλάχιστον λίγο αγγλικά, αλλά αν μένετε στην Ιταλία για λίγο, ίσως να θέλετε να μάθετε κάποια χρήσιμα ιταλικά .

Εάν υποφέρετε από κάτι σοβαρότερο ή εάν έχετε τραυματισμό που δεν είναι πιθανό να βοηθηθεί από την ασπιρίνη, μπορείτε να πάτε στα 24ωρα τμήματα ατυχημάτων ή σε νοσοκομείο.

Αν δεν μπορείτε να μεταφέρετε τον εαυτό σας, ο αριθμός τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης χωρίς ιατρική κλήση στην Ιταλία είναι 118. Μπορείτε να πάρετε ένα ασθενοφόρο καλώντας αυτόν τον αριθμό ή εάν δεν χρειάζεστε μεταφορά σε νοσοκομείο, η Υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών ( Guardia Medica ) θα σταλεί.

Τα φάρμακα σας στην Ιταλία

Πριν φύγετε στις ιταλικές διακοπές σας, θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά από τα φάρμακά σας συνταγογράφησης για όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Επιπλέον, για να αποφύγετε προβλήματα στη γραμμή, θα πρέπει να έχετε τα εξής:

Οι τελευταίες συμβουλές είναι ζωτικής σημασίας εάν πρέπει να αναπληρώσετε ένα φάρμακο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Οι αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες συχνά δίνουν ονόματα ιδιοκτησίας στην έκδοση κοινών φαρμάκων και τα ονόματα αυτά δεν αναγνωρίζονται πάντοτε στο εξωτερικό.

Οι πληροφορίες που μεταφέρετε παραπάνω θα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένες για λόγους σαφήνειας.

Άλλα πράγματα που μπορείτε να βρείτε σε ένα ιταλικό φαρμακείο - Elixir της Κίνας

Μπορεί να ανησυχείτε για να βρείτε ποτό σε ένα ιταλικό φαρμακείο. Όχι, δεν μιλώ για σειρές και σειρές κρασιού και ποτού, αλλά πιθανότατα κάτι που ονομάζεται "Elixir", συνήθως κάτι σαν το "Elixir di China". Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη χώρα της Κίνας, αλλά με το βότανο Cinchona Calisaya, το οποίο περιέχει κινίνη, μεταξύ άλλων ουσιών, οι οποίες πιθανώς δίνουν στο ποτό τις «τονωτικές» και θεραπευτικές του ιδιότητες και κάνουν τα φαρμακεία τη λογική επιλογή για πειραματισμό με συνταγές.

Εκτός από τα βότανα, το αλκοόλ αποτέλεσε (και αποτελεί) θεμελιώδες μέρος της ιατρικής φαρμακοποιίας. Τα συστατικά διαλύονται καλά σε αυτό - και εκτός αυτού, το νερό κατά τη μεσαιωνική εποχή δεν ήταν η καλύτερη επιλογή να προσφέρουμε στους άρρωστους.

Το τοπικό φαρμακείο μου στην Ιταλία φέρει τη δική του φόρμουλα ελιξίρου της Κίνας, που ονομάζεται Amaro Clementi, elixir di Fivizzano . Η Farmacia Guidetti στο Μπέργκαμο παρέχει μια συνταγή για το Elixir της Κίνας, καθώς και έναν οδηγό για το πόσιμο.