Οδηγός για αρχάριους στην Ιταλία

Πώς να προγραμματίσετε τις διακοπές σας στην Ιταλία

Ιταλία Τοποθεσία και Γεωγραφία:

Η Ιταλία είναι μια μεσογειακή χώρα στα νότια της Ευρώπης. Η δυτική ακτή της είναι η Μεσόγειος Θάλασσα και η ανατολική ακτή είναι η Αδριατική. Η Γαλλία, η Ελβετία, η Αυστρία και η Σλοβενία ​​αποτελούν τα βόρεια σύνορά της. Το υψηλότερο σημείο του, στο Monte Bianco, είναι 4748 μέτρα. Η ηπειρωτική χώρα είναι μια χερσόνησος και η Ιταλία περιλαμβάνει επίσης τα δύο μεγάλα νησιά της Σικελίας και της Σαρδηνίας. Βλ. Ιταλία Γεωγραφικός Χάρτης και Βασικά Στοιχεία

Σημαντικοί προορισμοί ταξιδιού στην Ιταλία:

Οι κορυφαίοι προορισμοί ταξιδιού στην Ιταλία περιλαμβάνουν τις 3 πόλεις της Ρώμης (πρωτεύουσα της Ιταλίας), τη Βενετία και τη Φλωρεντία , την περιοχή της Τοσκάνης και την ακτή του Αμάλφι .

Μεταφορές εντός και εντός της Ιταλίας:

Υπάρχει ένα εκτεταμένο δίκτυο τρένων σε όλη την Ιταλία και το ταξίδι με τρένα είναι αρκετά φθηνό και αποδοτικό. Ιταλία Συμβουλές Ταξιδιού Τρένο Υπάρχουν επίσης καλά συστήματα λεωφορείων, ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση σε σχεδόν οποιαδήποτε πόλη ή χωριό με κάποια μορφή δημόσιων συγκοινωνιών. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε ή να νοικιάσετε αυτοκίνητο στην Ιταλία. Τα δύο μεγάλα διεθνή αεροδρόμια βρίσκονται στη Ρώμη και το Μιλάνο. Υπάρχουν πολλά αεροδρόμια σε ολόκληρη την Ιταλία για εσωτερικές και ευρωπαϊκές πτήσεις - δείτε τον χάρτη των αεροδρομίων της Ιταλίας

Κλίμα και πότε σε διακοπές στην Ιταλία:

Η Ιταλία απολαμβάνει ένα κατά κύριο λόγο μεσογειακό (ήπιο) κλίμα με ένα ψυχρότερο κλίμα Άλπεων στα βουνά βόρεια και ένα ζεστό και ξηρότερο κλίμα στο νότο.

Οι ακτές της Ιταλίας είναι ευχάριστες σχεδόν όλο το χρόνο, αν και η κολύμβηση περιορίζεται κυρίως στους καλοκαιρινούς μήνες. Μεγάλο μέρος της Ιταλίας είναι πολύ ζεστό το καλοκαίρι και το καλοκαίρι είναι το ύψος της εποχής διακοπών. Πιθανώς οι καλύτερες εποχές για να επισκεφθείτε την Ιταλία είναι αργά την άνοιξη και τις αρχές του φθινοπώρου.

Περιφέρειες της Ιταλίας:

Η Ιταλία χωρίζεται σε 20 περιφέρειες με 18 στην ηπειρωτική χώρα και δύο νησιά, τη Σαρδηνία και τη Σικελία.

Αν και είναι ιταλοί, κάθε περιοχή εξακολουθεί να κατέχει μερικά από τα έθιμα και τις παραδόσεις τους και υπάρχουν πολλές τοπικές σπεσιαλιτέ.

Γλώσσα της Ιταλίας:

Η επίσημη γλώσσα της Ιταλίας είναι Ιταλική, αλλά υπάρχουν πολλές περιφερειακές διαλέκτους. Η γερμανική μιλιέται στη βορειοανατολική περιοχή του Τρεντίνο-Άλτο Αδιέ και υπάρχουν μικρά γαλλόφωνοι πληθυσμοί στην περιοχή Valle d'Aosta στα βορειοδυτικά και μια σλοβενική μειονότητα στην περιοχή Τεργέστη στα βορειοανατολικά. Πολλοί Σαρδηνίτες εξακολουθούν να μιλούν Σαρκό στο σπίτι.

Ιταλικό νόμισμα και ζώνη ώρας:

Η Ιταλία χρησιμοποιεί το ευρώ, το ίδιο νόμισμα που χρησιμοποιείται στην πλειονότητα της Ευρώπης. 100 ευρώ σεντ = 1 ευρώ. Την εποχή που υιοθετήθηκε το ευρώ, η αξία του διαμορφώθηκε σε 1936,27 ιταλικές λίρες (η προηγούμενη νομισματική μονάδα).

Η ώρα της Ιταλίας είναι 2 ώρες μπροστά από τη Γκρήνουιτς Μέση Ώρα (GMT + 2) και βρίσκεται στη Ζώνη Ώρας Κεντρικής Ευρώπης. Η εξοικονόμηση θερινής ώρας ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Είσοδος στην Ιταλία:

Οι μη κοινοτικοί επισκέπτες στην Ιταλία χρειάζονται έγκυρο διαβατήριο. Η μέγιστη διάρκεια διαμονής για τους πολίτες των ΗΠΑ είναι 90 ημέρες. Για μεγαλύτερες διαμονές, οι επισκέπτες θα χρειαστούν ειδική άδεια. Οι επισκέπτες από ορισμένες χώρες μπορεί να υποχρεούνται να έχουν θεώρηση για να εισέλθουν στην Ιταλία.

Οι επισκέπτες της ΕΕ μπορούν να εισέλθουν στην Ιταλία μόνο με μια εθνική ταυτότητα.

Θρησκεία στην Ιταλία:

Η κύρια θρησκεία είναι καθολική, αλλά υπάρχουν κάποιες μικρές προτεσταντικές και εβραϊκές κοινότητες και ένας αυξανόμενος μουσουλμανικός μεταναστευτικός πληθυσμός. Η έδρα του καθολικισμού είναι η πόλη του Βατικανού, η κατοικία του Πάπα. Στην πόλη του Βατικανού μπορείτε να επισκεφθείτε τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, το παρεκκλήσι της Σιστίνας και τα εκτεταμένα μουσεία του Βατικανού .

Ιταλικά ξενοδοχεία και εξοχικές κατοικίες :

Τα ιταλικά ξενοδοχεία βαθμολογούνται από ένα έως πέντε αστέρια, αν και το σύστημα βαθμολόγησης δεν σημαίνει το ίδιο πράγμα που κάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακολουθεί μια εξήγηση για τα ευρωπαϊκά αστέρια ξενοδοχείων από την Ευρώπη για επισκέπτες. Για ξενοδοχεία με κορυφαία βαθμολογία στα πιο δημοφιλή μέρη, δείτε καλύτερα μέρη για να μείνετε σε κορυφαίους προορισμούς

Για μεγαλύτερες διαμονές, μια αγροτουρισμός ή η ενοικίαση διακοπών είναι μια καλή ιδέα.

Αυτά τα ενοίκια είναι συνήθως την εβδομάδα και συχνά περιλαμβάνουν ορισμένες εγκαταστάσεις κουζίνας.

Η Ιταλία διαθέτει επίσης ένα καλό δίκτυο διαμερισμάτων, προσφέροντας επιλογές καταλύματος προϋπολογισμού. Αυτές είναι κάποιες συχνές ερωτήσεις του Hostel .

Εξοικονόμηση χρημάτων στις διακοπές σας:

Ακόμα και με την αύξηση του κόστους και την μείωση της αξίας του δολαρίου, η Ιταλία μπορεί να είναι ακόμα προσιτή. Δείτε τα ελεύθερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Ιταλία και συμβουλές για την Ιταλία Budget Travel για προτάσεις σχετικά με τον τρόπο εξοικονόμησης χρημάτων στις διακοπές σας.