Δικαίωμα ψήφου DC: Φορολογία χωρίς εκπροσώπηση

Γιατί οι κάτοικοι της Ουάσιγκτον, DC δεν έχουν δικαίωμα ψήφου και εκπροσώπηση

Γνωρίζατε ότι πάνω από μισό εκατομμύριο Αμερικανοί ζουν στην Ουάσιγκτον και δεν έχουν δικαιώματα ψήφου στο Κογκρέσο; Αυτό είναι σωστό, το DC ιδρύθηκε από τους προπάτορές μας ως ομοσπονδιακή περιφέρεια που διοικείται από το Κογκρέσο και 660.000 κάτοικοι της πρωτεύουσας του έθνους μας δεν έχουν δημοκρατική εκπροσώπηση στη Γερουσία των ΗΠΑ ή στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Οι άνθρωποι που ζουν στο DC πληρώνουν το δεύτερο υψηλότερο κατά κεφαλήν ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος στη χώρα, αλλά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου για το πώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ξοδεύει τα δικά τους δίδακτρα και δεν ψηφίζει για σημαντικά θέματα όπως η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση, η κοινωνική ασφάλιση, τον έλεγχο, τη δημόσια ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική.

Μια τροποποίηση του Συντάγματος πρέπει να ψηφιστεί για να δώσει δικαιώματα ψήφου DC. Το Κογκρέσο ψήφισε νόμους για την τροποποίηση της κυβερνητικής δομής του DC στο παρελθόν. Το 1961, η 23η τροποποίηση του Συντάγματος χορήγησε στους κατοίκους του DC το δικαίωμα ψήφου στις προεδρικές εκλογές. Το 1973, το Κογκρέσο ψήφισε το νόμο της τοπικής κυριαρχίας του Επαρχιακού Κολόμπια, δίνοντας στο DC το δικαίωμα σε τοπική κυβέρνηση (δημάρχου και δημοτικού συμβουλίου). Για δεκαετίες, οι κάτοικοι DC έχουν γράψει επιστολές, διαμαρτυρήθηκαν και κατέθεσαν αγωγές που προσπαθούν να αλλάξουν την κατάσταση ψήφου της πόλης. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα έχουν αποτύχει.

Αυτό είναι ένα κομματικό ζήτημα. Οι Ρεπουμπλικανοί ηγέτες δεν θα υποστηρίξουν ένα τοπικό δημοψήφισμα επειδή η Επαρχία της Κολούμπια είναι περισσότερο από 90% δημοκρατική και η εκπροσώπησή της θα ωφελήσει το Δημοκρατικό Κόμμα. Η έλλειψη εκπροσώπων με δικαίωμα ψήφου, η περιφέρεια της Κολούμπια συχνά παραμελείται όταν πρόκειται για ομοσπονδιακές πιστώσεις.

Πολλές από τις αποφάσεις της Περιφέρειας βρίσκονται επίσης στο έλεος των δεξιών ιδεολόγων στο Κογκρέσο και, όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν δείχνουν πολύ από αυτό. Τα πάντα από τους νόμους περί πυροβόλων όπλων στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης των γυναικών και τις προσπάθειες για τη μείωση της κατάχρησης ναρκωτικών έχουν σταματήσει από τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η Περιφέρεια αποτελεί εξαίρεση στη μακρόχρονη αντίληψη ότι οι κοινότητες πρέπει να είναι σε θέση να κυβερνούν.

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε;

Σχετικά με την ψηφοφορία DC

Ιδρύθηκε το 1998, η DC Vote είναι εθνική οργάνωση εμπλοκής και υπεράσπισης των πολιτών, αφιερωμένη στην ενίσχυση της δημοκρατίας και στην εξασφάλιση της ισότητας για όλους στην περιφέρεια της Κολούμπια. Η οργάνωση ιδρύθηκε για να αναπτύξει και να συντονίσει προτάσεις για την προώθηση της αιτίας. Οι πολίτες, οι υποστηρικτές, οι ηγέτες της σκέψης, οι μελετητές και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ενθαρρύνονται να συμμετέχουν και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις τους.